Witam,
Znalazłem pare kontrowersji w artykułach fix limited. Specem nie jestem więc pragnę poradzić się osób lepszych ode mnie.
I. Artykuł "Gra na flopie" strona 3, cytat:
"Monster-Draw
Monster-Draw, która może się stać kombinacją Flush'a lub stritem, to silne karty. Istnieje prawdopodobieństwo 50%, że uzupełnicie swoje karty do river. W związku z tym posiadając Monster-Draw obstawiacie i podwyższacie tak często, jak to możliwe."
jak to sie ma do:
Artykuł "Gra na turn i river" strona 3, cytat:
"jeśli były dwa przebicia lub więcej...
...
sprawdzacie
z Monster-Draw lub Flush-Draw."
Rozumiem ze chodzi tu o to ze na flopie podbijam ile sie da z racji tego ze do river mam 50% na trafienie, ale na turnie przy tak duzej agresji przeciwnika tylko sprawdzam?
II. Artykuł Pre-flop Play strona 2, cytat:
"Najważniejszą cechą jest siła wysokiej karty. Duże asy jak AKo i AQo są mocnymi kartami startowymi, chociaż nie są tego samego koloru i możliwy jest z nimi tylko strit z obiema Hole Cards. Pozostałe kombinacje Broadway różnego koloru (dwie karty wyżej od dziewiątki) są do zagrania tylko na końcowej pozycji, jeśli nie zostało jeszcze podbite. Słabsze karty różnego koloru nie powinny być grane."
Jak pogrubione zdanie ma sie do SHC jesli ja juz z ATo mam podbijac na middle position nawet w przypadku gdy dwoch graczy dolozy do puli?