Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FL z tabelki

22 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,082 Wyświetlenia

Czy scisle trzymanie sie strategii z tabelki zapewnia zyski faktycznie? ja po prawie 1k rak jestem leciutko na - a gram 100% shc. Moze jakies zmiany mozecie limitowcy poradzic? Albo downswing? Czy po prostu strategia sux :P Gram 0.05/0.10 na PP

21 odpowiedzi
thefoe

ja gram tylko tabelkami i kręcę zadowalające wyniki :)

Gomez224

tabelka, tabelką ale jeszcze pytanie jak grasz post-flop :] Wiem po sobie, chodź gram NL że 1 sesja potrafi nie raz byc paskudnie na - :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

post flo pgram tak: jak chybie flop a bylem agresorem to cbet tylko jak jest do dwoch graczy.

TP i overpary jak pisze 1bet tylko, to samo FD i OESD
2pary+ i monster draw gram agreyswnie max
czyli chyba jak w artach :P

Z tego co pamiętam arty basic, to jeśli grasz tak jak piszesz, raczej się z nimi zgadza. Nie jest to jednak złota metoda gry, bardzo dużo zależy od struktury flopa i tego jak wyglądała gra na preflopie oraz tego z jakimi przeciwnikami grasz.

Polecam jak najszybsze zapoznanie się z artykułami z sekcji brązowej i opanowaniem ich, oswojenie się z grą, a potem przejście na stoły SH (jeśli grasz na Party to od 0,5/0,1 już są dostępne, chociaż nie polecam tego limitu). Tam są prawdziwe pieniądze.
Jeśli będziesz czuł się pewnie podczas gry i będziesz wiedział, że masz przewagę nad graczami to można stosować agresywny BR i szybko przebrnąć przez pierwsze limity.

Jeszcze odnośnie tematu, zawsze gram z tabelkami i bardzo dobrze na tym wychodzę.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dużo efektywniejsza jest ta tabelka z brązu w stosunku do tej z basica? Gra nią ktoś? Po ilu K rak polecacie się przerzucić z tej z basica na ta z bronze?

matahuan napisał
Dużo efektywniejsza jest ta tabelka z brązu w stosunku do tej z basica? Gra nią ktoś? Po ilu K rak polecacie się przerzucić z tej z basica na ta z bronze?

Ja sie przerzucilem po okolo 1k rak grajac na 0.1/0.2. Poprostu jak poczujesz, ze tamta masz opanowana, to zaczynasz grac z tabelek z sekcji bronze.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a jest efektywniejsza? Bo po z tej basic po 1200 rekach mam 6 big blinds/100... na 0.05/0.10 czyli strasznie wolno to idzie

Pyszu

Tabelka basic jest ułożona tak, żeby gracze basic grając nią broń boże nie zarobili tak dużo jak gracze bronze. Za to na platinum już jest taka tabelka że ho ho! Na niej sie dopiero zarabia prawdziwe pieniadze...
Tabelka tabelką. Tutaj bardziej chodzi o jakiś poziom świadomości. Ograniczenie rozgrywania rąk jest ustanowiona w celu uniknięcia takiej sytuacji, że znajdujesz sie na flopie masz jakąś tam rękę nie do końca ma się świadomość pozycji/inicjatywy i nie wiesz potem co zrobić na raise przeciwnika.
W sumie widze, że Danny mnie uprzedził.

Napewno jest efektywniejsza, gdyby tak nie bylo to nikt by jej nie umieszczal w artykulach. W basic uczysz sie podstaw gry, w bronze stawiasz pierwsze kroki w jej udoskonalaniu ;)

edit:

Pyszu napisał
W sumie widze, że Danny mnie uprzedził.

Wlasnie mialem napisac, ze Ty mnie wyprzedziles :P

Pyszu

Faktycznie 6bb/100 przy FL to straaaaaaaasznie wolno ;)
Chcesz szybciej otwórz więcej stolików, zwiększ bankrola poprzez reload i stawki w góre, idź do dodatkowej pracy etc. Ja bym chciał mieć 6bb/100

Tutaj nie ma zależności: grasz tą tabelką z basic masz x bb/100 grasz tą z bronze bedzie 164%x bb/100 tu sie składa cała masa czynników na to, aby radzić sobie z "gorszymi" rękami trzeba miec ciut expa wygrindowanego, tego z tabelek sie nie wyczyta

kopoland

Pyszu napisał
Ja bym chciał mieć 6bb/100

Mi by wystarczylo 2bb/100 :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

kopoland napisał

Pyszu napisał

rzeczywiście 0.20$ na godzinę miodzio :) dzięki chłopaki nawet nie wiedziałem jakim szczęściarzem jestem posiadając taki winrate, a ja jeszcze narzekałem :<

Pyszu

jeśli mamy już być szczegółowi to chyba na 0.05/0.1 6bb/100 to 0.60$ nie 0.20$?

Jeśli chcesz grać dla pieniędzy nie dla skilla i uważasz, że Twoja wiedza jest wystarczająca do wygrywania w FL i nie chcesz ani jej poszerzać, ani otwierać więcej niż jeden stolik to idź do roboty popracuj trochę wpłać kase na pokerroom i graj na 1/2 albo 3/6 tam powinieneś być zadowolony z 6bb/100 a jak taki wyciśniesz w longrunie to jesteś niezłym kozakiem.

Na mikro się nie gra dla pieniędzy tylko dla doświadczenia, choć znam takiego jednego co to się bawił na mikro w jakieś konkretne grindowanie dla pieniędzy.

Czyli essential tips
więcej stołów, albo większe stawki.

Choć jeśli dopiero się uczysz to ani jedno ani drugie nie zapewni Ci tego czego oczekujesz. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć.
Albo podchodzisz na poważnie, albo wcale. Takie nieuzasadnione marudzenie jest beznadziejne. Jeśli chcesz coś osiągnąć na tym polu jakim jest poker to trzeba się ciut zaangażować. Marudzenie jest niewskazane.
Jeśli jednak chcesz traktować pokera jako rozrywkę, to nie oczekuj z tego dużych pieniędzy.
Przeczytaj ostatni dłuższy post na blogu damianpata może da Ci coś do myślenia.

murkins

kopoland napisał

Pyszu napisał

a mi 2BB :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jeśli mamy już być szczegółowi to chyba na 0.05/0.1 6bb/100 to 0.60$ nie 0.20$?

To było co do kwesti 2big blindow/100 rak. 2bb = 0.10$ czyli na 4 stolach to jest 0.20$ na godzine ^^
Macie racje co do kwesti grania na mikrolimitach, zwlaszcza ze dopiero zaczalem grac FL, wiec i tak dobrze ze jest na plus. Tylko ze ja wcale nie chce grac FL :P po prostu tylko na to mam bankroll, dostalem 10$ na PP a tam nawet nie mam przypisanego konta do PS :/ Chce zrobic 50$ zmienic room :P Zeby na PP chociaz bylo NL2 albo normalne sng za 1$ a nie jakies turbosy kosmiczne (normalne sa dopiero od 6$ :| )

ok wezme sie powaznie za sekcje bronze, obejrze pare filmikow i grinduje dalej :P

btw. PP sux

eSGe

Pyszu napisał
Na mikro się nie gra dla pieniędzy tylko dla doświadczenia

Dokładnie, chodzi o doświadczenie

Zaczynałem w styczniu, na początku byłem długo na minusie ale trzymając się strategi w długim okresie jestem na plus i przechodzę na wyższy limit bo BRM mi pozwala
Jeżeli bb/100 jest podobne to mam dwa razy więcej kasy

I tak z 0.05/0.10 FR gram na 0.5/1SH i Jeszcze ciekawe statystyki z HM
Styczeń 0.17$/h
Luty 1.47$/h
Marzec 2,03$/h
Kwiecień 10,73$/h

Na mikro limitach grałem i zbierałem "dobre nawyki"
na ciut wyższych limitach gram, gormadzę doświadczenie i zaczynam zarabiać fajną kasę

Chyba male nieporozumienie, matahuan mowi o big blindach (small betach), a Pyszu o big betach :P

szok38

U mnie zabawa w poka się skończyła.Koniecznie muszę ugrać przez następny miesiąc 300$.Wczoraj poczytałem blog haśka i po raz pierwszy mnie zawiść dopadła.Nie jestem w stanie zrozumieć przy tym ile zainwestowałem energii w zrozumienie poka, ze nie mogę wyjść przez ostatnie 3 miechy na 0/100 hand.Parę osób pisało na naszym forum , ze starsy są jak trzeba(ufam im).Nie za bardzo wiem dlaczego opuszczenie FTP to dobry krok.Kretynów tam nie brakuje na moich stawkach i jest korzystny dla Tagów RB, ale psycha siada. .Dominacja
średnich stawek to 6bb/100 jak by ktoś nie wiedział.A 3bb/100 to dobry wynik w dystansie.Dystans to 100k rąk a wszystko ponizej 50k to może być lipa ,czyli nie ma czym sie podniecać.Pozdrawiam;)