Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
hairysnake

Chudy świata nie zmienię .. i już nie zamierzam nikogo nawracać na "dobrą" drogę. Szkoda mi czasu, którego i tak mam mało. Mógłbym wzorując się na Urbanie II rozpocząć kolejną krucjatę krzyżową, ale skoro kościół już nie pali na stosie to czy mi wolno wyżynać ? :)

Odbiłem od dna jakiś czas temu, teraz jednak dostaję lekko po 4-ech literach, ale daleko mi do tego żeby się użalać. Z hud'em u mnie ciężko bo nadal gram na lapku pożyczonym więc nie instaluję tam hm'ów itp. Z tego wynika brak wkładu. Moje to co złapię na żywo i co się gdzieś tam odłożyło przez okres kilku miesięcy na cloud hm. O dziwo jakiś czas temu włączyli tam opcję Snowie for Cloud. Takie gówienko co to analizuje twój spot i "mówi" ci która linia jest najlepsza vs EV. Za cholerę w niektórych spotach zgodzić się z nim nie mogę, bo biedny Snowie nie zna specyfiki przeciwnika i game flow.

Za jakiś czas jak kupię lapka .. a jeszcze nie wiem jak to zrobię... to a pewno spoty się u mnie pojawią. Póki co bardziej się udzielam na fb w ramach oceny muzyki i filmów niż tutaj. Wynika to też z tego, że nasze piękne państwo chce abym dopłacił do podatku trochę k PLN.

Z innych frontowych doniesień. Mój uczeń shotuje już 0.25/0.5. Zaczął od 20$, żeby po prostu przelecieć przez 0.1/0.2. Na tych stawkach to masakra. Jakieś 5-6BB/100.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez chudyand1

Napisane przez Dakon20
A ponoc masz chat wylaczoy :yaoming:

Nope, mam bana ale czat śledzę bo dobrze wiedzieć kto na kogo jest wkurwiony. Dobry read zawsze w cenie.

Poddaje sie nie gram wiecej z luck boxem:spit: :rage:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Hairy , tu nikt nie oczekuje , że ktoś kogoś nawróci, bo nikomu się to nie uda. Jedynie co można zrobić w czasie ewentualnego użalania się nad sobą w formie wklejania kolejnych BB-ów można wskazać błędy . Można pokazać wyniki które przeczą całkowicie teorią np. moim teorią. Można pokazać jak łatwo grając swoje można wygrywać. Można też pożartować z czyjegoś problemu, tak dla rozluźnienia atmosfery. To nie ja psuje to forum przez wklejanie rozdań, dawno tu nie wklejałem. Tylko przez podejście innych do tego.

Można nie reagować , lub wejść w polemikę na tema rozdania jeśli jest nad czym , bo często nie ma nad czym , bo to BB.

Ogólnie więcej luzu i zrozumienia dla innych, nie każdy jest skała, nie każdy potrafi się zmienić, nie każdego też trzeba zmieniać. Jestem tu wiele lat , prawie najwięcej, jestem jaki jestem. Wielu podejrzewam , że się boi coś wkleić , bo może być jazda, wyśmiewanie lub szydzenie z tego że ktoś może jest tępy. Jesteśmy różni.

Chce ktoś pomóc, udzielać się bezinteresownie , niech pomaga , przestańmy się obrzucać . Ja wiem że w większości przypadków chcemy pomóc , mówiąc , weź się ogarnij, analizuj, ucz się , oglądaj filmy i itp. Tylko weźmy pod uwagę że ktoś to może robi , ale jest za tępy, lub potrzebuje 1000 powtórzeń do zakodowania.

Ma ktoś czas i ochotę niech pomaga , nie chcę nie pomaga.

Bawmy się pokerem na tyle ile można i twórzmy społeczność, bo z tym jest już dramat. :f_thumbsup:

Nie piję konkretnie do nikogo, tak ogólnikowo.:f_drink:

Kocham Was chłopaki i dziewczyny, zresztą ja kocham ludzi, a nie czary mary jaki niby mogą być wokół nas. :gl: :sorry:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez venatici

Napisane przez Arenos244
Siemka, nie wiedziałem gdzie napisać więc pisze tutaj:) Wszystkie materiały na strategy są już bardzo stare czy w dalszym ciągu opłaca się je oglądać ? Jakie materiały moglibyście zaproponować zupełnie nowemu graczowi fl na micro ? Materiały mogą być również w języku angielskim.

Od jakich stawek zaczynasz?

Od najmniejszych, coby podstawy podłapać. Wcześniej grałem troszkę NL.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Arenos244

Napisane przez venatici

Napisane przez Arenos244
Siemka, nie wiedziałem gdzie napisać więc pisze tutaj:) Wszystkie materiały na strategy są już bardzo stare czy w dalszym ciągu opłaca się je oglądać ? Jakie materiały moglibyście zaproponować zupełnie nowemu graczowi fl na micro ? Materiały mogą być również w języku angielskim.

Od jakich stawek zaczynasz?

Od najmniejszych, coby podstawy podłapać. Wcześniej grałem troszkę NL.

Wyszukaj Fl toolbox.

Odpowiedz
Cytat

Już biorę się za oglądanie.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Dokładnie, FL toolbox będzie najlepszy. Potem wszystkie artykuły, szczególnie te traktujące o matematyce, pot odds i outs, jak grać z drawami. Dodatkowo polecam założenie bloga i regularne analizy rozdan i wrzucanie ich na forum.

Nie zapominaj też o mindset'cie - tutaj wszystko lechrumskiego do czego masz dostęp.

Powodzenia w podbijaniu stawek

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $12.97
BTN: $11.39
SB: $6.00
Hero (BB): $22.97
UTG: $5.98

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 8♣ 8♠

fold, fold, BTN raises to $0.50, fold, Hero calls $0.25

Flop: ($1.10, 2 players) 6♥ 6♦ 7♥
Hero checks, BTN bets $0.25, Hero raises to $0.50, BTN raises to $0.75, Hero calls $0.25

Turn: ($2.60, 2 players) J♥
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50

River: ($3.60, 2 players) 8♥
Hero bets $0.50, BTN raises to $1.00, Hero raises to $1.50, BTN raises to $2.00, Hero calls $0.50

BTN shows 6♣ 7♣ (Full House, Sixes full of Sevens) (Pre 17%, Flop 91%, Turn 95%)
Hero shows 8♣ 8♠ (Full House, Eights full of Sixes) (Pre 83%, Flop 9%, Turn 5%)
Hero wins $7.44

:appl:

Odpowiedz
Cytat
ambitny

std(donkujesz safe turny cnie?)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zanim zobaczyłem wynik pomyślałem ze pokaże 9hTh. A tu std.:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ofc std , ale trzeba dbać o reputacje luckboxa.

Dzisiaj wyrzuciłem 3 razy najlepsze handa z czego dwa to niezły misread. . Tyrajo mnie nieźle

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez ambitny
std(donkujesz safe turny cnie?)

Raczej powinno się grać cap flop ale była czutka :)

Odpowiedz
Cytat
ambitny

właśnie tutaj następuje problem co robić na heartsy, T,5 na turnie x/cd? J

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Na turnie nie będzie equity na bet vs brodway T-K jeżeli założysz, że jego raise to draws +7x. Z tarde z rosji,. ukrainy uważałbym na wszystkie brodway Q,K bo grajo bet/3bet często z AQo etc

Odpowiedz
Cytat
ambitny

czyli lepiej wg Ciebie grać cap flop i x/cd na wszystko co nie jest 8mką i blankiem?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Jak wiesz dobrze wiedzieć z kim się gra. Nie polecam na pewno granie cap flop jak default. Bardzo dużo regów z bloku wschodniego myśli w tego typy rozdaniach podobnie (ta sama szkoła ?) (mając QQ widzi, że często ma najlepszą rękę jednak boi się grać vline ze względu na parowany board , więc wciskają z monster PP po prostu 3!, i bardzo rzadko odwijają draws ) . Z mega,olfamem etc to jest to easy cap. Linia, którą proponujesz ma sens ale z reads z UNK może być wciąż nieoptymalna . Jako, że bet/3! to najczęściej polaryzacja calldown będzie ok na każdą kartę jaka spadnie i ewentualnie potem dostosujesz się jak zobaczysz AK co się często zdarzy. Nie wiesz co się dzieje= tani calldown masz czutkę jam z flushem będzie ok. Pasywna gra po 3becie z tą ręką po prostu oszczędzić ci może wielu trudnych decyzji na kolejnych streetach bo nie wiesz czy grasz z CS czy z maniakiem a granie tego cap bet/calldown jak wejdzie flush na przykład to najczęściej zbyt wielki optymizm. problem w tym, że fold też specjalnie dobry nie jest. Readless dajesz się jebać jak typ ma flusha i zagra check back dopóki tego nie potwierdzisz na SD w taki sposób złapie cię tylko raz więc tragedii nie ma.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

UTG: $6.00
MP: $8.46
CO: $23.68
BTN: $17.22
SB: $6.00
Hero (BB): $20.29

Pre Flop: ($0.35) Hero has 9♦ 8♣

fold, fold, fold, BTN calls $0.25, fold, Hero checks

Flop: ($0.60, 2 players) 8♥ 2♣ 4♥
Hero bets $0.25, BTN raises to $0.50, Hero calls $0.25

Turn: ($1.60, 2 players) Q♣
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

River: ($2.60, 2 players) A♠
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero calls $0.50

BTN shows 6♥ K♥ (High Card, Ace) (Pre 59%, Flop 47%, Turn 27%)
Hero shows 9♦ 8♣ (One Pair, Eights) (Pre 41%, Flop 53%, Turn 73%)
Hero wins $3.44

:ayfkm:

BTN: $2.78
SB: $9.72
Hero (BB): $38.25
UTG: $12.44
MP: $7.15
CO: $6.00

Pre Flop: ($0.35) Hero has 5♣ T♣

fold, fold, fold, BTN calls $0.25, SB raises to $0.50, Hero calls $0.25, BTN calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) 8♥ K♣ 9♦
SB bets $0.25, Hero raises to $0.50, fold, SB calls $0.25

Turn: ($2.50, 2 players) K♠
SB checks, Hero bets $0.50, fold

Hero wins $2.39

BU obrzydliwy CS, SB SD monkey. Co z tego jak chudy ma czutkę :profit:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

MP: $17.60
CO: $6.64
BTN: $15.91
SB: $9.80
Hero (BB): $11.82
UTG: $8.77

Pre Flop: ($0.35) Hero has K♠ K♥

fold, fold, CO raises to $0.50, fold, fold, Hero calls $0.25

Flop: ($1.10, 2 players) 4♥ 5♣ 2♣
Hero checks, CO bets $0.25, Hero raises to $0.50, CO raises to $0.75, Hero raises to $1.00, CO calls $0.25

Turn: ($3.10, 2 players) 7♥
Hero bets $0.50, CO calls $0.50

River: ($4.10, 2 players) A♠
Hero bets $0.50, CO raises to $1.00, Hero calls $0.50

CO shows K♣ Q♣ (High Card, Ace) (Pre 14%, Flop 37%, Turn 20%)
Hero shows K♠ K♥ (One Pair, Kings) (Pre 86%, Flop 63%, Turn 80%)
Hero wins $5.94

Tę regi, patrzcie jak mnie tyrojo przez mój WTS :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
ambitny

no jak grasz bet R na taką kartę to nie po to żeby foldować raczej xD

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Chciałem dzisiaj blefować tigerka ale przypomniałem sobie, że go starsy już dostatecznie tyrają więc dostał płaskim w twarz ktoś inny :coolface:

BTW: Jezu Jak ja słabo gram, gdzie są moje BB ?(

Odpowiedz
Cytat