Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.1 K Wyświetlenia
chudyand1

Napisane przez tigerek73
Jakbyś był ogarnięty siedziałbyś obok Belika teraz.

Jedyną osobą jakiej pozwalam siedzieć koło siebie jest Barack Obama więc wiesz...

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Czyżby chodziło o jego przyrodzenie.:D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez tigerek73
Czyżby chodziło o jego przyrodzenie.:D

Brilliant choke

Odpowiedz
Cytat

Niby prosty hand z ang PS. Gosciu sie tam pyta o river ale bardziej interesujacy jest ogolny plan na reke. Imho wybor jest pomiedzy X/calldown i x/r bet bet (zakladam brak A na t i r, K tez nie jest mile widziany). Equity na xr flop sie znajdzie. Czarny czlonek natomiast napisal:
"check/raising the flop isn't horrible if you donkcheck the turn on any card, but playing like this necessitates changes in your overall strategy. check/raising and betting the turn is no good"
Nie uzasadnil tego niestety. Jak to widzicie? Brak cap pre pomijajac.

PokerStars - $0.05/$0.10 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (UTG): 18.4 BB
MP: 19 BB (VPIP: 34.09, PFR: 9.09, 3Bet Preflop: 8.00, Hands: 44)
CO: 27.8 BB (VPIP: 34.80, PFR: 23.71, 3Bet Preflop: 9.23, Hands: 1,358)
BTN: 12 BB (VPIP: 50.00, PFR: 50.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 2)
SB: 4.7 BB (VPIP: 55.26, PFR: 19.23, 3Bet Preflop: 11.32, Hands: 273)
BB: 17 BB (VPIP: 32.14, PFR: 22.22, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 28)

SB posts SB 0.2 BB, BB posts BB 0.5 BB

Pre Flop: (pot: 0.7 BB) Hero has Jc J s

Hero raises to 1 BB, fold, CO raises to 1.5 BB, fold, fold, BB calls 1 BB, Hero calls 0.5 BB

Flop: (4.7 BB, 3 players) Qd 5h 8c
BB checks, Hero checks, CO bets 0.5 BB, fold, Hero calls 0.5 BB

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Czarny członek napisał co podpowiedział mu Cepheus bo ostatnio jest na niego moda :ayfkm: :coolface: Jasne, że ma ta linia sens ale no kurwa 5/10 centów lol . Typ który wrzucił ten hand pewnie nie ma nawet dobrze opanowanych standardowych linii a czarnuch sugeruje mu grać coś na kształt "perfect GTO" z ludźmi z tego samego limitu. So funny . Zabawny jest też zazwyczaj właśnie u kolesi, którzy grają wysoko popis wiedzy. Wymyślił mu najlepszą z możliwych linii po czym doszedł do wniosku "pierdol się nie mam na ciebie więcej czasu" i zostawił go z niczym :coolface: Obserwuj ten hand może chciał sprowokować dyskusje :) Chociaż odpowiedź możesz znaleźć choćby na blogu Masqb. Nie możesz po ch/r cebetować 100 % turna w momencie gdy masz flipa bo będziesz exploit i pewnie o to chodzi.

Plan na rękę ? Najmniej problemu wydaje się sprawiać linia "reverse wa/wb" na safe river

Przemyśleć i nie brać na serio jak by co po słownictwie można dostrzec, że jestęęę po jakimś litrze wódy bleh więc pewnie nie zgadza się nic :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat

Normalnie gram wa/wb i sie nie bawie. Czarny zreszta tak samo. Tylko z te jego "jak xr tego flopa to na turnie na kazdej karcie musisz grac x" wydalo mi sie dziwne.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ok na turbo mikro może mieć sens zwykły wa/wb bo typ i tak pewnie stosunkowo często pierdolnie każdego Ax na river :coolface:

Odpowiedz
Cytat

Niektorzy betuja wszystko jak leci dlatego xr sie zwyczajnie nie oplaca.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Zerknąłem przed chwilą na tą rękę ja jebie ale oni wszyscy po treningach Boomera są nawiedzeni "combonator player". Analiza tej ręki zajmuje dokładnie minutę a tam jakaś książka napisana

Odpowiedz
Cytat
Masqb

ten blackmember redskwerl to kto na starsach?

Ja bym JJ najczęśćiej grał XR tutaj.
Bot nic nie powie o tym bo nie ma takiej sytuacji czy nawet jakoś podobnej, koleś może zobaczył, że bot dużo gra XB z drugą pocket parką IP (np QQ na Kxx) ale to inna sytuacja, a bot nigdy nie gra call z wysokimi parami OOP więc o tym czy grałby XR z nimi nie jest wiadome a nawet jakby by grał to trzeba pamiętać, że on zakłada dużo niższy % cbeta. Zakresy są 10 razy węższe i do tego pula jest duuużo większa niż w HU (więcej % vbetów i luźniejsze calldowny)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Wstałem = :profit:

Spoiler

NOT !

@UP To temu botowi nie można definiować zakresów preflop ? W sensie, że on sztywno operuje tylko dla zakresów HUHU ? :rage:

Odpowiedz
Cytat
Masqb

nie można ale preflop to podobno najważniejszy street w fixie więc te zakresy są bardzo użyteczne (a raczej byłyby jakby rake był mniejszy i dało by się grać z regami na stawkach niższych niż 50/100)

Odpowiedz
Cytat
Balin1
Spoiler

Jak żyć ?(

Spoiler

to jest 10/20c

:facepalm:

Jeszcze nie potrafie wrzucić zdjęcia, nic nie idzie

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

400BB upa. :spit:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jakaś kupka wyszła.

Odpowiedz
Cytat
Balin1

Napisane przez tigerek73
400BB upa. :spit:

Tyle wygrać:ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

To się w czasie złożyło, że wszystkich z forum tyra mnie na jakieś 1,5 BB/100 przez ostanie 50 tyś rąk.

BTW: W lutym zagrałem do tej pory 0 rąk za to miałem upa z ZZA bo przez 16 dni nie wiedziałem co się dzieje, więc karma zawsze wraca tutaj zabierze to tam odda :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

nvm

Odpowiedz
Cytat
Balin1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

Preflop: Hero is MP3 with 8:s, 8:c.
CO posts deadblind, Hero raises, CO calls, BU calls, SB calls, BB calls.

Flop: (10.5 SB) 4:d, T:s, 7:h (5 players)
SB checks, BB checks, Hero bets, CO raises, BU calls, SB folds, BB calls, Hero calls.

Turn: (9.25 BB) Q:c (4 players)
BB checks, Hero checks, CO bets, BU folds, BB calls, Hero calls.

River: (12.25 BB) 2:c (3 players)
BB checks, Hero checks, CO bets, BB calls, Hero folds.

Final Pot: 14.25 BB.

To jest call czy fold z randomami? ten callujący wiedziałem, że jest pasywnym fishem
E. Teraz jak patrze to chyba call, przy tych oddsach .. ;/

Odpowiedz
Cytat