Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
tigerek73

Kurde ,trochę to dziwne ale naprawdę jak zacząłem wklejać rozdania tutaj to mi pomogło, uspokoiłem się. Grałem dalej trochę wariacko ,choć wielu tak gra ciągle. Możecie się wkurzać że co jakiś czas wrzutki robię, ale jest to ode mnie silniejsze . Pomaga mi i już.

Wasze zdrówko. _drink:

Odpowiedz
Cytat
ambitny

jEDYNA RECEPTA

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nie znam angielskiego, nie rozumiem przesłania. Choć jeśli chodzi o przerwanie gry, to chyba jesteś chory, bo ja na pewno. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
ambitny

serio nie rozumiesz be aggressive z refrenu? serio?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nie słuchałem całego. Kawałek not for me. Teraz delektuje się Depeche Mode. :sifflote:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

12groszy666 wyzywam Cię na pojedynek. :roto2:

Odpowiedz
Cytat

Jak gracie vs mocno donkujacy goscie? Tacy donk flop 30-50, musze przyznac ze mnie jada jak chca.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

HU ? Sprecyzuj z czym masz dokładnie problem bo nie wiem o co dokładnie pytasz a robię obiad więc mam 3 godziny wolnego czasu i jak się uda to pomogę. Ogólnie nie wiem w czym rzecz przecież nie grasz z jakimś magicznym niewiadomym "donk betem" tylko z zakresem. Jak ogarniesz zakres, będziesz mógł ogarnąć najbardziej + EV linię.

Odpowiedz
Cytat

HU/3way. Mowie tu o sytuacji kiedy mam Ahigh lub gorzej. Mam dwie opcje, albo grac call flop pod outy, fold turn unimproved. Albo grac hero calldown z Ahigh ale to sie czesto zle konczy. Na sparowanych jest jeszcze ok bo czesciej maja crap. Na suchych typu K72 gram pod outy. Drawowate tez pod outy chyba, ze kompletnie missed to nawet fold flop. Cos w stylu Qd7s8s trzymajac A6 sklaniam sie do fold flop.

Odpowiedz
Cytat

Ok, jak masz chwile wolnego to jeszcze Cie pomecze o cbet turn bo tu chyba najwiecej kasy pale. Mowa o HU, rece gorsza od Ahigh. Indukujesz np z Kx na A762 czy grasz xfold/xback, fold turn unimproved. Jhigh i gorzej betuje zawsze chyba ze gosciu ma fold flop jakis kosmiczny. Qhigh sam nie wiem. Zdaje sobie sprawe, ze tu trzeba brac pod uwage fold to cbet flop/turn , xr flop, xr turn, wtsd i sklonnosc do betowania crapu u przeciwnika ale czesto nie mam az tylu rak zeby cos sensownego o nim wywnioskowac.
Edit. Generalnie kiedys bylem bardziej bet happy niz teraz i mam wrazenie , ze lepiej na tym wychodzilem. Nie to ze jestem result oriented :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez InvertedRow
HU/3way. Mowie tu o sytuacji kiedy mam Ahigh lub gorzej. Mam dwie opcje, albo grac call flop pod outy, fold turn unimproved. Albo grac hero calldown z Ahigh ale to sie czesto zle konczy. .

No masz jeszcze trzecią i czwartą opcję iso raise z Ahi or blf z czymś tam gorszym 3wya. W tej kwestii nie napiszę ci nic odkrywczego bo fix nie jest na tyle skomplikowany. Więc powtórzę. Jest kilka linii, które możesz zagrać i wybierasz tą najbardziej + EV w zależności od rangu i reads i to tyle. Jeżeli znasz wartość czyjegoś db i wynosi on 50 % to powinieneś mieć również info z czym to robi, chyba że opierasz tą wartość na trzech zdarzeniach or smth (sam wiesz, że wtedy to nie jest najlepszy pomysł) a jak już wiesz z czym tak gra na określonych teksturach sprawa wygląda dość prosto. Takiego typa jest bardzo szybko ogarnąć bo przecież nie tylko w rozdaniach z tobą tak często leaduje więc po orbicie /dwóch możesz już mieć całkiem dobre pojęcie o jego zakresie. 3way na teksturach mokrych imo powinieneś szukać izolacji z Ahi koleś z takim leadem nie będzie tego robił tylko z mh. Na suchych flopach jak ten wspomniany możesz foldować first time Ahi readless i skupić się na tym co leaduje i wyciągnąć wnioski na przyszłość, albo płacić za wyłożenie by jak najszybciej mieć info. Kwestia game planu bo nie podejmiesz optymalnej decyzji skoro nie wiesz od czego idzie bet.
Odnośnie stwierdzenia "to się często źle kończy" masz rację, bo takie sytuacje najczęściej tak właśnie się kończyć będą. Tak czy inaczej z reguły będziesz musiał wygrać raz na ileś tam razy zależnie od p/o więc jeżeli byś wyrzucał zawsze twój wr będzie dość mocno krwawił z tego powodu.

Cos w styl Qd7s8s trzymajac A6 sklaniam sie do fold flop.

Nie , nie w obu wypadach czy to hu czy mwp nie wyrzucasz A6 musiałbyś założyć, że koleś gra lead tylko z mh co nie jest możliwe przy db 30- 50 %. Hu to jest cld (fold mozna grać na niekorzystny turn i river) 3way imo to izolujesz i tyle.

Odpowiedz
Cytat
Balin1

@Chudy, jaki jest bottom range który 'grasz'? - w sensie nie foldujesz od razu na flopie vs typ który donkuje na jakimś mokrym boardzie, np te q78 czy coś podobnego ? Hu albo 3w, w sumie bez znaczenia.
Sam mam z tym problem, chyba jak każdy, bo mimo, że coś tam wiem i umiem to jednak tego typu sytuacje są bardzo niewygodne i często się zdarzają gdy siadasz do gry i jeszcze nie znasz graczy.

Odpowiedz
Cytat
Balin1

http://www.filmweb.pl/serial/The+Knick-2014-698138
jakby się komuś nudziło to serial wart polecenia :) ostatnio żadnych seriali nie oglądam ale ten wciągnąlem w 2 dni, house'owy wątek z uzależnieniem troche niepotrzebny ale i tak warto zobaczyć:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Dzieki chudy. Mialem wrazenie, ze za duzo wyrzucam. Gralem kiedys czesto raise flop, x back turn, reevaluate. Wzglednie raise, bet x back. Ale jakos w koncu zawezilem opcje do calldown/fold. Trzeba bedzie odswierzyc te opcje.

Odpowiedz
Cytat

@Ballin1 Akurat czytalem o nim wczoraj i jest na liscie do obejrzenia tak jak i How to get away with murder (ale ten obawiam sie, moze byc zbyt amerykanski w zlym tego slowa znaczeniu, choc mam nadzieje, ze sie myle). Od siebie z troche nowszych moge polecic Peaky Blinders i Ripper Streat.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ok, jak masz chwile wolnego to jeszcze Cie pomecze o cbet turn bo tu chyba najwiecej kasy pale. Mowa o HU, rece gorsza od Ahigh. Indukujesz np z Kx na A762 czy grasz xfold/xback, fold turn unimproved. Jhigh i gorzej betuje zawsze chyba ze gosciu ma fold flop jakis kosmiczny. Qhigh sam nie wiem. Zdaje sobie sprawe, ze tu trzeba brac pod uwage fold to cbet flop/turn , xr flop, xr turn, wtsd i sklonnosc do betowania crapu u przeciwnika ale czesto nie mam az tylu rak zeby cos sensownego o nim wywnioskowac.
Edit. Generalnie kiedys bylem bardziej bet happy niz teraz i mam wrazenie , ze lepiej na tym wychodzilem. Nie to ze jestem result oriented :f_cool:

Znowu trochę nieprecyzyjnie, bo brakuje jednej z najważniejszych zmiennych (zakresu). Jeżeli nie masz na tyle informacji aby określić czy koleś jest fiszem czy też może być decent playerem to ja osobiście zakładam, że jest to po prostu gracz grający w miarę poprawnie dopóki nie udowodni mi, że jest inaczej a co za tym idzie bazuje wtedy na zakresach, które rozgrywałby w miarę poprawnie grający gracz. Najprostszy przykład: Jeżeli bronie BB vs UTG którego nie znam to zakładam, że nie siedzi tam maniak który otwiera 50 % tylko, że jest to maksymalnie LAG/TAG który otwiera powiedzmy 20 %. Jeżeli wiem na jakich zakresach pracuje wiem jaki ułożyć gameplan postflop.

Jeżeli chodzi o cbet to też w głównej mierze bazujesz na zakresach. Oczywistym jest, że vs UTG będziesz cbetował mniej aniżeli vs SB tak więc nie znając zakresu nie jestem ci w stanie odpowiedzieć co ja bym zrobił na danym flopie bo jest to niemożliwe. Wiesz w podanym przez ciebie przykładzie z jednym graczem nie ma sensu pchać się na wyłożenie, z niektórymi będziesz miał vbeta, a jeszcze z innymi łatwy ch/calldown. Jeżeli masz z tym problem filtruj sobie ręce i wrzucaj je do oceny znając board i zakresy można zacząć coś lepić.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez Balin1
@Chudy, jaki jest bottom range który 'grasz'? - w sensie nie foldujesz od razu na flopie vs typ który donkuje na jakimś mokrym boardzie, np te q78 czy coś podobnego ? Hu albo 3w, w sumie bez znaczenia.
Sam mam z tym problem, chyba jak każdy, bo mimo, że coś tam wiem i umiem to jednak tego typu sytuacje są bardzo niewygodne i często się zdarzają gdy siadasz do gry i jeszcze nie znasz graczy.

Rozumiem, że pytasz o HU na 6max ? Bo w HUHU na przykład zawsze będę bardziej sticky co by jak najszybciej ogarnąć gameplan. Na 6 max mogę sobie pozwolić na nie branie wariancyjnych spotów, jeżeli nie mam na to ochoty albo na tight fold bo mam o wiele więcej możliwości aby zdobyć info za free ale to pewnie wiesz.
Uproszczę sobie bo inaczej się nie da i napiszę ci jak ja gram ograniczając się do sytuacji 6 max 3way :) Z losse rangami izolowałbym z dobrym SD value i absolutnie każda mh (22+), ale to też zależy kto siedzi za mną. W tym przykładzie, jeżeli gramy z losse fiszem czy też losse zakresami, to myślę że na takim flopie +,- 20-30 % przypadków będzie to draws jeżeli je ktoś leaduje więc szeroki iso raise jest ok. Przy takim założeniu izoluje również Kx type hands choć pewnie tylko te lepsze. Oczywiście odwijam również bardzo wiele draws jak nie wszystkie najczęściej na zasadzie raise/bet/bet jeżeli zostaniemy HU. Tak więc raczej nie mam bottom rangu jeżeli chodzi o mh który wyrzucę w tej sytuacji. Wiadomo, że z crapem odwijał się nie będę
Przy tight zakresach obcinałbym iso raise o słabe SD value (i to byłby pewnie bottom tego co wyrzucam), jednak wciąż próbował odwijać dobre draws i każdą mh.
Jaki plan do db/3beta ? Dobre SD value przy losse zakresach jeżeli nie będzie się nic więcej działo mimo wszystko z UNK będę ciągnął na SD na sprzyjające karty. Z tight zakresami ciężko mi jest określić, ale myślę, że od czasu do czasu dam się namówić na jakiś tight fold readless, szczególnie jak koleś, który jest za mną gra call, bo wtedy jakieś 22 na takim flopie nawet jak prowadzi to gra pewnie przeciwko ponad połowie talii.

Odpowiedz
Cytat
ambitny

Peaky Blinders <3
Jak myslicie, http://www.pokerstars.pl/vip/store/product/?category=flashsale_global_all_all&product=8213_global_all_all
zamawiać? Skóra itp, dojebią się celniki?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja już kilka razy zamawiałem i zero problemów.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez ambitny
Peaky Blinders <3
Jak myslicie, http://www.pokerstars.pl/vip/store/product/?category=flashsale_global_all_all&product=8213_global_all_all
zamawiać? Skóra itp, dojebią się celniki?

Męskich nie było ? :coolface:

Przejdzie pewnie normalnie, mi też dochodzą od nich gifty bez problemu

Odpowiedz
Cytat