Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
psychoreaper

Co prawda mam jeszcze 90$ do uwolnienia w bonusie, ale przy obecnym trendzie zanim uwolnię 90 to stracę 200.
W takich chwilach nie zazdroszczę prosom, że nie mogą tak jak ja powiedzieć "eee... jebać to". Ja nie omieszkam skorzystać z tego przywileju i zrobię sobie jakieś 1-2 miesiące przerwy. Patrzenie prawie dzień w dzień przez 3 miesiące jak 2 outy fisha wchodzą częściej niż moje 15, spłacanie wszystkich moją monster second best hand i zgarnianie śmiesznie małych pul w multiway'ach mając ubernutsy jest po prostu męczące.

Z kasą na szczęście tragedii nie ma. Zostawię se 300$, resztę wypłacam i chowam w nogawce od kalesonów bo w skarpecie się już nie mieszczą :coolface: . Na szczęście ten limit charakteryzuje się tym, że nawet jak się przegrywa to się wygrywa.

Ufff.... w końcu.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Pociesze. Pod koniec roku wszyscy przegrywają. Ja przegrałem życie w tym roku (dobrze, że przedostanie), umarłem w tym roku (zapaść), puściłem w walentynki hajsu na wynajem mieszkania na pól roku, przeszedłem ze trzy epizody psychotyczne przez alko, nie miałem co jeść i gdzie spać. Jutro kupuje sobie Jordany więc jebać to wszystko mógłbym przecież nie żyć. Lepiej ci ? :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Nie jestem osobą , która czuje się lepiej gdy innym jest gorzej lepiej mi nie będzie. Z resztą ogólnie nie mogę narzekać, no bo na co? Że wygrałem połowę tego na co liczyłem. Proszę Was... Ludzie mają poważne problemy - ledwo uchodzą z życiem po zapaści, topią hajs wynajmując mieszkania, alkohol nie daje im normalnie żyć, a na końcu nie mają gdzie jest i spać. Mimo to, kupują Jordany i cieszą się z możliwości popykania w kosza. To jest dopiero próba mindsetu, a nie tam jakieś dowswningi srałsłingi. :appl:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez psychoreaper
Nie jestem osobą , która czuje się lepiej gdy innym jest gorzej lepiej mi nie będzie. :

Czy ty aby na pewno jesteś Polakiem ? :coolface: Po tych jordanach znowu nie będę miał co jeść. Ceny tych butów to jakiś kosmos, ale muszę to zrobić.. chociaż raz. Zresztą w taki sposób leczę się z turbo depresji bo na wiosce jedynym dobrym terapeutą jest alkohol ale "bierze za dużo" za sesję ...

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Jeśli ktoś przegapił, Cornholio wrócił po dwóch latach przerwy :sfishg:

Dajo od srebra :pokerface:

Cornholio FLHE Gameplan
Cornholio FLHE Gameplan Hand Review

:appl:

Odpowiedz
Cytat
klz03

jakie jordany kupujesz? miałem bardzo podobne and1 do tych z awatara, tylko z czerwonymi wstawkami. w kosza już nie grałem z półtorej roku nic a nic. teraz tylko w przerwach od grindu łupię w nba2k15. też się przymierzam do kupna jordanosów. tylko za bardzo nie wiem gdzie je dostać w kraku. niby w sizzlerze są ale teraz to kolekcje zimowe wchodzą. ktoś zna jakiś salon nike gdzie można takowe dostać?

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ja tam przestałem kupować w naziemnych bo nigdy nie dostanę takich jakie chcę, a rozmiary są znormalizowane i przy takiej cenie tych butów ciężko trafić na takie, które są na przykład niewygodne Obecne kolekcje też mnie nie bardzo obchodzą, bo ja próbuje brać buty na które mogę sobie teraz pozwolić a na które nie miałem siana na przykład jak biegało się z piłka w podstawówce więc ogólnie jakieś retro (zresztą już nie robią fajnych butów :) ) Teraz latam w AND1 z 2005 i to nie żadne retro w sensie, że reedycja. Co się spociłem, żeby je dostać to moje. Co najlepsze znalazłem je gdzieś na końcu świata, co prawda nowe ale z wadą fabryczną (prawy but nie był w jednym miejscu do końca szyty). Wytrzymały mi 1, 5 roku ale z głupoty bo o nie nie dbałem. Można dalej w nich chodzić ale pożółkły mi od słońca Ciężko mi pokazać ci te buty które obecnie rozważam bo najchętniej kupił bym z 10 par heh. Pierwszy lepszy z drugiej piątki pierwszej dziesiątki bo akurat mam link pod ręką z tych nowszych http://sklepkoszykarza.pl/?md=products&id_p=46271&name=buty-air-jordan-14-retro& ale raczej ich nie kupię.Brałbym z miejsca Jordany jeszcze starsze teraz nawet nie wiem które to były ale nie mogę ich nigdzie znaleźć one gdzieś przed dziesiątkami były dostępne.

Ja w tym roku pierwszy raz od 10 lat chodziłem regularnie na boisko. Zajebista sprawa. Teraz przez zimę zaczynając od butów kompletuje sobie staff na nowy sezon. Nowa piłka, spodenki, koszulka, skarpety, sleeve i tatuaże. Ogólnie będę wyglądał jak Iverson heh No dobra tatuaży nie będzie, ale jak dostanę bokserki jordana to biorę z miejsca heh.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

chudyand1 cały czas się zastanawiam dlaczego nie grasz 1/2$+ tylko ciśniesz się na tym 0,25/0,50$ ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Bo on jest masochista. Tak po za tym jest cienki, tylko w teorii jest dobry , a na stolikach se nie radzi. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez RubinPlayer
chudyand1 cały czas się zastanawiam dlaczego nie grasz 1/2$+ tylko ciśniesz się na tym 0,25/0,50$ ?

Czasami mam wrażenie, że ludzie czytają wszystkie posty tylko nie moje. Kolarz pewnie do końca moich dni na forum będzie się mnie pytał cyklicznie kiedy będę grał wyżej heh. Odbieram to za taki mały troling bo jeżeli naprawdę ktoś się zastanawia dlaczego ja nie gram wyżej to jak wspomniałem albo nie czyta tego co piszę, albo trudno jest mu z tego co piszę wyciągnąć wnioski bo nie chce mu się nad tym zastanowić, nie ma czasu czy coś. Według mnie to oczywiste czemu tak się dzieje i zawsze wychodziłem z założenia, że każdy potrafi sobie dodać dwa do dwóch i nie ma potrzeby pisania o tym wprost.

Napisane przez chudyand1
Ja przegrałem życie w tym roku (dobrze, że przedostanie), umarłem w tym roku (zapaść), puściłem w walentynki hajsu na wynajem mieszkania na pól roku, przeszedłem ze trzy epizody psychotyczne przez alko, nie miałem co jeść i gdzie spać.

Wierzchołek góry lodowej tak naprawdę. Myślę, że nietrudno sobie wyobrazić, że prowadząc takie życie nie stać mnie na grę wyżej. Jestem alkoholikiem i to nie jest mój forumowy image tylko tak jest naprawdę. Wszystko to o czym piszę dotyka mnie fizycznie. Nie przepisuje tego z książki nie są to problemy kogoś innego. Obecnie do tego wszystkiego dodaj turbo kłopoty ze zdrowiem i to, że od sierpnia sypiam 2-3 godziny na dobę. Grasz w karty więc wiesz jakie to obciążenie psychiczne czasami nie ? . Połącz teraz to wszystko o czym ci napisałem wyżej a myślę, że nie będziesz miał problemów z wyobrażeniem sobie dlaczego wciąż gram mikro stawki. Każdy dźwiga swój krzyż, moim jest alkohol. Dopóki tak będzie dopóty w pokerze nic nie osiągnę.
Mam nadzieje, że raz na zawsze wyjaśniłem kwestię mojej gry na mikro. Oczywiście, że powinienem grać wyżej, pewnie że mam umiejętności aby zaistnieć w fixie bo znam swój potencjał, ale co mi z tego, że gram w miarę ok, skoro przychodzi dzień w którym mam odpał i przepijam w trzy dni bankroll na 1/2 $ 1000 BB w ciągu trzech dni tak jak to miało miejsce w sierpniu ? Można uznać to za kompletną głupotę spoko nawet się nie obrażę. Nie oczekuje, że ktoś zrozumie mechanizm uzależnienia i problemy z tym związane jeżeli nie miał z tym nigdy do czynienia. Mimo, że naprawdę jest to najgorszy rok w moim życiu przez cały czas jego trwania walczę o siebie, uczęszczałem na terapię, wspomagałem się farmakologią, zamiast spotykać się ze znajomymi wychodziłem biegać w sobotę wieczór, pisząc krótko robiłem wszystko by tylko nie pić więc nie jest tak, że siedzę na dupie i się użalam bo mi nie wyszło. Po prostu uzależnienie jest bardzo trudne do ogarnięcia, chociaż obecnie i tak jest o wiele lepiej niż choćby w połowie roku. Ciąg alkoholowy trwa 2-3 dni a nie 1.5 tygodnia albo dwa miesiące jak to bywało zanim na forum trafiłem i nie jest absurdalnie intensywny (znaczy się pije mniej) i piję średnio co dwa miesiące bo tyle obecnie jestem w stanie wytrzymać bez alkoholu. Przed wakacjami to dopiero była patologia. Wciąż jestem dobrej myśli wciąż mam szansę. Dopiero co przekroczyłem trzydziestkę nie mam zamiaru kłaść się do grobu. Jest jak jest co będzie to będzie. Fajnie jakby wyszło ale nie będę niczego zakładał a już na pewno nie tego "by do końca roku wbić na limit wyżej" czy coś bo u mnie się to po prostu nie sprawdzi. Tyle razy już to sobie i wam obiecałem, że tej kwestii wolę obecnie milczeć.

Tl:dr

Zresztą tigerek ma rację jestem cienki i to dlatego nie gram wyżej tbh :coolface:

Teraz jest to bardziej jasne niż dupa albinosa na plaży w RIO. Proszę nie pytajcie mnie już więcej czemu nie gram wyżej :roto2:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez tigerek73
Tak po za tym jest cienki, tylko w teorii jest dobry , a na stolikach se nie radzi. :coolface:

Tak na marginesie przynajmniej dla mnie i pisze to sobie bo mnie to dziwi a nie dotyka jakieś totalnie z ass założenie . Jak miałaby według ciebie wyglądać ta korelacja ? Wiem w teorii jak rozegrać rękę jednak jakaś siła wyższa na stoliku każe mi zamiast fold nacisnąć raise ? No nie. Jeżeli ktoś jest dobrze przygotowany to będzie wygrywał na stolikach, a jeżeli tak się nie dzieje mimo tego, że uważa, ze ma wiedzę to po prostu nie był przygotowany na tyle dobrze jak mu się wydawało. Poker to nie fizyka kwantowa jak również nie potrzeba jakiegoś mitycznego talentu do tego aby wygrywać. Nie wiem czemu dla niektórych czasami karty to jakiś mistycyzm. Wystarczy być przeciętnie inteligentnym i włożyć sporo pracy.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Przecież wiesz że to żarcik, choć nie jesteś chyba w nastroju. _tongue:

Jeśli chodzi o picie to może nie z własnej autposji, ale wiem że wyniszcza życie. O alkoholu mógłbym napisać księgę w której by było ogrom tragedii ,którą sprawia. Żal mi po prostu ludzi którzy wiedzą o problemie, ale i tak nie potrafią sobie z tym poradzić. Jesteś już dorosły i sam powinieneś wiedzieć dlaczego pijesz, co Cię do tego skłania, jeśli wiesz że masz z tym problem. Bo samo picie to nie problem jeśli na drugi dzień nie ciągniesz dalej. Alkohol to nie zło , to używka jak każda inna , to coś co sprawia nam przyjemność i tym alkohol powinien być . Ja prawdopodobnie bym tu nie był , ale na drugi dzień po piciu umieram i mam wstręt. Kto tego wstrętu nie ma to ma problem ,jak wielu moich przyjaciół obecnych i byłych. Około 10 osób bliskich już nie żyje przez alkohol.

Rada czy nie rada, powiem w skrócie , czas na zmianę "przyjaciół", bo oni powinni Ci pomagać rozwiązać problem , a nie pomagać w nim tkwić. Chyba że pijesz sam.

Druga ważniejsza i najważniejsza rzecz, może banalna ale całkowicie z mojego życia . To MIŁOŚĆ , jak ją znajdziesz i ta miłość będzie zdrowa to pokonasz demony. Ja rzuciłem fajki po 17 latach palenia, bo ona nie paliła, przestałem się szlajać, pić i robiłem wszystko żeby jej nie skrzywdzić. No i jesteśmy ze sobą już 20lat. Cały czas powtarzam że uratowała , dosłownie, mi życie. Bo kilku już nie żyje lub siedzi w pierdlu, lub są degeneratami. Byli tak jak ty młodzi , ale z wiekiem jest coraz gorze.

Ja tam całym sobą trzymam kciuki za walkę Twoją z demonami .:gl:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Dziękuje ci za ten post poprawił mi samopoczucie. Zawszę czułem, że jesteś w tanie napisać coś więcej niż "kurwa jebany kutasiarz chuj jebany znowu dobrał na river, fisz jebany kurwa miał 0.5 auta kurwa fisz " ::D

A co do tego wcześniejszego pewnie, że wiem że trolujesz znamy się nie od dziś. Po prostu dziwi mnie to samo stwierdzenie, że można być dobrym tylko w teorii a nie radzić sobie na stołach bo osobiście nie dostrzegam związku. To samo pisano Pazurrrowi jak była na niego nagonka, a to stwierdzenie to chyba był dowód koronny, który miał decydować o tym że winny .

Odpowiedz
Cytat

Zarazasz pechem psycho. To co sie dzieje w tym miesiacu jest po prostu zalosne. -300BB w 15k rak :facepalm: Nie wiedzialem, ze sie tak nawet da na lol stawkach. Wiem, ze prosi potrafia miec przez kilkaset tysiecy rak jazde ale jak oni graja wtedy A game za cholere nie wiem.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez InvertedRow
ale jak oni graja wtedy A game za cholere nie wiem.

Skąd pomysł, że tak jest ? Człowiek nie jest lepiony z gliny każdego dotyka wariancja i uwierz nikt wtedy nie gra swojego A-game, nikt ! Ci z high stakes również. Przegrałeś wystarczająco dużo więc zły ran prawdopodobnie minie na dniach

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Spoiler

To dopiero 20k b/e i to po dobrym upie. 700BB w 37k - praise the Lord!

Odpowiedz
Cytat

Juz blizej 650 :f_mad: Myslalem, ze Kanadyjczycy cos oddzadza. Nie oddali :rage: A ten up to czysty skill byl :coolface:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Napisane przez chudyand1
Czasami mam wrażenie, że ludzie czytają wszystkie posty tylko nie moje. Kolarz pewnie do końca moich dni na forum będzie się mnie pytał cyklicznie kiedy będę grał wyżej heh. Odbieram to za taki mały troling bo jeżeli naprawdę ktoś się zastanawia dlaczego ja nie gram wyżej to jak wspomniałem albo nie czyta tego co piszę, albo trudno jest mu z tego co piszę wyciągnąć wnioski bo nie chce mu się nad tym zastanowić, nie ma czasu czy coś. Według mnie to oczywiste czemu tak się dzieje i zawsze wychodziłem z założenia, że każdy potrafi sobie dodać dwa do dwóch i nie ma potrzeby pisania o tym wprost.

sorry chudyand1, ja czytam Twoje posty. Co prawda ostatnio nie mam ani czasu, ani sił żeby czytać blogi i ogólnie forum, ale fix cafe czytam regularnie.
Jednak z tym dodawaniem 2+2 ostatnio idzie u mnie jak Państwowej Komisji Wyborczej :facepalm:
Pytanie zadałem krótko po przeczytaniu Twojej analizy moich rozdań, kompletnie zapominając o wcześniejszych wpisach na fix cafe.
Napisałbym Ci coś więcej, ale przy obecnym stanie umysłu mogę nie napisać nic modrego czy składnego.
Dlatego zaniedbałem też ostatnio bloga.
Mam głowę tylko na krótkie proste wpisy.
Pozdrawiam i powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Nie dość, że zgubiłem akcję, nie dość, że nie widziałem str8, to jeszcze ten river.

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

muhdhafiz25 (BB): $7.06
asterixx (UTG): $12.08
chudyand1 (BTN): $28.18
jumaji007 (SB): $23.61

jumaji007 posts SB $0.10, muhdhafiz25 posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) chudyand1 has 3♦ A♥

fold, chudyand1 raises to $0.50, fold, muhdhafiz25 raises to $0.75, chudyand1 calls $0.25

Flop: ($1.60, 2 players) 6♦ 3♠ 7♥
muhdhafiz25 checks, chudyand1 bets $0.25, muhdhafiz25 calls $0.25

Turn: ($2.10, 2 players) 4♦
muhdhafiz25 bets $0.50, chudyand1 calls $0.50

River: ($3.10, 2 players) A♠
muhdhafiz25 bets $0.50, chudyand1 raises to $1.00, muhdhafiz25 raises to $1.50, chudyand1 calls $0.50

muhdhafiz25 shows 5♥ 5♣ (Straight, Seven High) (Pre 70%, Flop 81%, Turn 98%)
chudyand1 mucks 3♦ A♥ (Two Pair, Aces and Threes) (Pre 30%, Flop 19%, Turn 2%)
muhdhafiz25 wins $5.94

Starsy ty kurwo ! :appl:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Ja mam dość! To jakaś nagonka na regów czy co?
Miałem już nie wchodzić wyżej, ale przeglądając lobby trafiłem stolik marzenie.
4 mega fiszy po prawej i nit po lewej.
Ale to takich prawdziwych rekreacyjnych fiszy, open limperów itp.
No i te k..... w 184 rozdania oskubały mnie na 50BB :facepalm:
Mam już w dupie wszelkie bonusy i inne pierdoły. Nie mam już forsy :ayfkm:
Zostało mi tylko na dokończenie challenge.

chydyand1 żeby Cię pocieszyć, rozdanie z ostatniej chwili:
http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/11836871_25900406EC

Odpowiedz
Cytat