Nawet nie zauważyłem takiego działu.
Piszę tu , bo admini też czytają. NO ale nic poprawiłem się i napisałem tam też Trollu.
Wreszcie po prawie 2 tygodniowej przerwie zasiadłem do pokerka.
Malutka sesyjka ale zawsze coś
Był fiszu, nie ma fisza
To było jego drugie i ostatnie rozdanie jak się dosiadł.
IPoker, $0.02/$0.04 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is BB with 9
A![]()
MP calls, 2 folds, SB raises, Hero 3-bets, MP calls, SB calls
Flop: (9 SB) 9
5
A
(3 players)
SB bets, Hero calls, MP folds
Turn: (5.5 BB) T
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero caps, SB calls
River: (13.5 BB) 8
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls and is all-in
Results:
Spoiler
16.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 9
5
A
T
8
SB showed A
2
and lost (-7.5 BB net)
Hero mucked 9
A
and won 16 BB (8.5 BB net)
Wariancja czasem potrafi okazać łaskę
IPoker, $0.02/$0.04 Limit Hold'em Cash, 4 Players
Preflop: Hero is BTN with K
K![]()
CO raises, Hero 3-bets, SB calls, BB folds, CO caps, Hero calls, SB calls
Flop: (13 SB) 8
Q
2
(3 players)
SB bets, CO raises, Hero 3-bets, SB caps, CO calls, Hero calls
Turn: (12.5 BB) Q
(3 players)
SB bets, CO calls, Hero calls
River: (15.5 BB) K
(3 players)
SB bets, CO calls, Hero raises, SB calls, CO calls
Results:
Spoiler
21.5 BB pot (0.8 BB rake)
Final Board: 8
Q
2
Q
K
SB showed Q
9
and lost (-7 BB net)
CO showed A
A
and lost (-7 BB net)
Hero mucked K
K
and won 20.8 BB (13.7 BB net)
Napisane przez RubinPlayer
Wreszcie po prawie 2 tygodniowej przerwie zasiadłem do pokerka.
Malutka sesyjka ale zawsze coś![]()
Był fiszu, nie ma fisza
![]()
To było jego drugie i ostatnie rozdanie jak się dosiadł.IPoker, $0.02/$0.04 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.Preflop: Hero is BB with 9
A
MP calls, 2 folds, SB raises, Hero 3-bets, MP calls, SB callsFlop: (9 SB) 9
5
A
(3 players)
SB bets, Hero calls, MP foldsTurn: (5.5 BB) T
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero caps, SB callsRiver: (13.5 BB) 8
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls and is all-inResults:
Spoiler
16.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 95
A
T
8
![]()
SB showed A2
and lost (-7.5 BB net)
Hero mucked 9A
and won 16 BB (8.5 BB net)
![]()
Jakbyś to zagrał z dobrym graczem?
To zalezy. Z nitem z iPokera zagralbym reise juz na flopie.
Nie mam jeszcze statystyk. Nie umiem z nimi grac. Bede sie dopiero uczyl. Zaczynam od zera z baza danych. Tyle tylko ze na iPoker juz po nickach rozpoznaje regow nitow i innych.
Tego goscia nie znalem, ale po stacku i jego zagraniu wnioskuje ze to fisz.
Nie wiem co się działo podczas wieczornej sesji, ale nie szło wykończyć żadnego fisza. Co już był na all in to złapał coś
IPoker, $0.02/$0.04 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Preflop: Hero is UTG with J
K![]()
Hero raises, 3 folds, SB 3-bets, BB folds, Hero calls
Flop: (7 SB) K
7
Q
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero caps, SB calls
Turn: (7.5 BB) A
(2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls
River: (11.5 BB) 6
(2 players)
Results:
Spoiler
11.5 BB pot (0.2 BB rake)
Final Board: K
7
Q
A
6
SB showed 6
7
and won 11.3 BB (5.7 BB net)
Hero mucked J
K
and lost (-5.5 BB net)
Skąd wziąłeś te raisy na flopie w pozycji? Sam to wymyśliłeś, czy ktoś Ci powiedział, że tak jest fajnie?
Przyznaję się bez bicia że sam na to wpadłem.
A jeśli chodzi o to ostatnie rozdanie konkretnie, to sugerowałem się drawem do koloru na flopie. Pomyślałem że jeśli semiblefuje to niech zapłaci więcej.
W dodatku gość miał ostatnie kilkanaście centów w stacku więc jak dostałęm 3-beta to pomyślałem że pewnie niezależnie od tego czy trafił jakąkolwiek parę lub z tym drawem ewentualnie postanowił postawić wszystko na jedną kartę.
Więc tak czy siak wsunie wszystko na stół. Dlatego postanowiłem nie bawić się w ceregiele i pomóc mu wyłożyć jego żetony. Stąd ten cap na flopie i reise na turnie. Jak wchodziliśmy na turn to miał już tylko 7 centów w stacku.
No i nie myliłem się, bo jak widać poszedł na całość z parą 77.
Czy zasłużyłem na lanie tym zagraniem???
Napisane przez RubinPlayer
Przyznaję się bez bicia że sam na to wpadłem.
Aha. W takim razie, zyczliwie proponuję poświęcić mniej czasu grze, a więcej nauce. Da Ci to o wiele więcej value, niż granie. Serio, bez złośliwości. Więcej zyska Twoja gra, gdy czas, który poświęcasz na wklejanie swoich rozdań, przeznaczysz na przeczytanie artu z PS. Nie obraź się, ale bez znajomości abc fixa wiele nie zdziałasz, a przed Tobą jeszcze baaaaardzo długa droga, by ogarnąć te abc.
Ja sie nie obraze. Mi mozesz powiedziec wszystko Pazurrr.
Tym bardziej ze prawde mowisz. Jedyna odmiana do ktorej naprawde przysiadlem do nauki bo mialem na to czas i troche inny typ motywacji to byla PLO. Niestety dostalem najwieksze lanie tam.
Troche mniej przylozylem sie do NL i tez dostalem lanie ale mniejsze.
Do fixa mam sentyment bo od niego zaczynalem swoja przygode z pokerem.
Nie znam Cie Pazurrr ale nie z dziwilbym sie gdyby okazalo sie ze zaczynalem w tych latach co Ty.
Tyle ze ja gralem dla przyjemnosci raz po raz.
Generalnie do fixa nie przylozylem sie wogule. Dopiero teraz zaczynam.
Praktycznie od zera. Wszystkie arty. dla bronzu mam juz wydrukowane i zabieram do pracy.
Jak je przerobie to zabieram sie za srebro.
Jedno mnie pociesza.
Skoro bedac zielonym gralem dochodowo na Starsach do limitu 0,10/0,20$ a iPoker do 0,25/0,50$ to by oznaczalo ze na mikro i niskich stawkach poziom wcale nie jest taki wysoki jak niektorzy na forum twierdza
Ocena, jak wysoki jest poziom, to kwestia względna. W każdym razie, jeśli dla kogoś na limitach 0.25/0.50, 0.5/1.0 jest wysoki poziom, to będąc na miejscu tej osoby, która tak twierdzi, to chciałbym dostać taką radę, jaką przed chwilą Tobie udzieliłem
Pzdr.
Napisane przez psychoreaper
Chyba czas myśleć o wakacjach, bo z tego co widzę mnóstwo fishy już na urlopie![]()
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
CO: $10.24
Hero (BTN): $18.22
SB: $14.33
BB: $10.55
UTG: $6.42
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♦ 5♦
fold, CO calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, BB calls $0.25, CO calls $0.25
Flop: ($1.60, 3 players) A♥ 2♦ A♠
BB checks, CO checks, Hero bets $0.25, BB calls $0.25, fold
Turn: ($2.10, 2 players) Q♥
BB checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50
River: ($3.10, 2 players) J♥
BB checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50
Hero shows Q♦ 5♦ (Two Pair, Aces and Queens) (Pre 66%, Flop 68%, Turn 93%)
BB mucks 3♣ 4♥ (One Pair, Aces) (Pre 34%, Flop 32%, Turn 7%)
Hero wins $3.94
Tiaaa
Paru się zawsze znajdzie. Ale 9 stołów z fishami dookoła nie otworzysz w ciągu dnia. (Przynajmniej dziś)
Napisane przez klz03
dziś miałem najlepsze stoliki w tym roku na 5/T-15/30
Nooo, to juz wiadomo gdzie się podziały fishe z micro.
Napisane przez psychoreaper
Paru się zawsze znajdzie. Ale 9 stołów z fishami dookoła nie otworzysz w ciągu dnia. (Przynajmniej dziś)
Waaat ?
W takim razie przeceniasz ludzi, których oznaczasz jako regów. Na fl 50 8 na 10 regów to ludzie, z poważnymi leakmi. Aż, ciężko mi jest z marszu wymienić, który z regów gra w miarę poprawnie. Na nich robi się niemal takie samo siano jak na pozostałych fiszach trzeba wiedzieć tylko kiedy nacisnąć raise albo fold, co przy ich granych zakresach 22/18 etc przy 3 becie maks 9 wygląda na bardzo proste bo to gra w "otwarte karty"
Osobiście gram w godzinach 5-10 rano i tam bardzo często siedzą te nity z Rosji (3-4 na stolik). Nie zauważyłem po 3 miesiącach gry z nimi aby moje wyniki jeżeli chodzi o wr spadły jakkolwiek. Prawdę mówiąc ostatnimi czasy mam nawet wr wyższy o prawie 0.5 BB w stosunku do tego live time.
Widziałem przed chwila Trzcinka na 5/10$
Coś przegapilem ? Czy moze zawsze tam jest jak sie uzbiera stolik full ring?
Nie wiem czy tylko mi sie wydaje czy ostatnio tak jakby wiecej tych stolików fixa?
Moze co niktórzy gracze maja juz dosyc zucania calymi stackami w pojedynczych rozdaniach
Na iPoker tez zatrzesienie stolikow fixa ale tylko do 5/10 centow.
Ale dobre i to. Moze przelozy sie to w przyszlosci na wiekszy roch wyzej.
Pre Flop: ($0.35) Hero has Q♦ 5♦
fold, CO calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, BB calls $0.25, CO calls $0.25
Flop: ($1.60, 3 players) A♥ 2♦ A♠
BB checks, CO checks, Hero bets $0.25, BB calls $0.25, fold...
Hero shows Q♦ 5♦ (Two Pair, Aces and Queens) (Pre 66%, Flop 68%, Turn 93%)
BB mucks 3♣ 4♥ (One Pair, Aces) (Pre 34%, Flop 32%, Turn 7%)
Hero wins $3.94Tiaaa
![]()
Ja myślę, że on myślał, że draws wygrywają z gotowymi układami.
:sdrink
Witaj!
Kontaktujemy się z Tobą, ponieważ miało ostatnio miejsce naruszenie Umowy Licencyjnej, które spowodowało stratę w grze innych graczy. Ty także brałeś udział w tych grach i mogłeś zostać bezpośrednio poszkodowany.
W takich przypadkach, nasza procedura wymaga konfiskaty funduszów graczy, którzy dopuścili się wykroczenia i przesłania środków na konta poszkodowanych graczy. Pula rekompensaty jest podzielona w możliwie najbardziej sprawiedliwy sposób.
Przesłany na Twoje konto kredyt odnajdziesz w Kasjerze PokerStars, dostępnym po zalogowaniu się na konto PokerStars. Następnie, kliknij na "Historia". Kwota rekompensaty znajduje się w Twojej historii transakcji pod tytułem "REFUND".
Uczciwość gier na PokerStars jest dla nas głównym priorytetem. Względem wszystkich graczy, którzy naruszyli postanowienia naszej Umowy Licencyjnej, zostaną podjęte odpowiednie działania. PokerStars dokładnie kontroluje gry, aby zapobiec sytuacjom naruszenia ich uczciwości. Jednakże, w przypadku kiedy naruszenie to już nastąpiło, naszym celem jest rekompensata poszkodowanych graczy.
Niestety nie możemy udzielić bardziej szczegółowych informacji odnośnie rozdzielenia puli rekompensaty oraz tożsamości graczy, którzy dopuścili się naruszenia. Pragniemy natomiast zapewnić, że zostali oni trwale wykluczeni z gry na PokerStars.
Dziękujemy za dotychczasową grę na PokerStars. W przypadku pytań, zapraszamy do kontaktu.
Pozdrawiam
Hej Tigerek
Mam nadzieję że dostałeś sutą rekompensatę.
A teraz takie małe luźne pytanko do naszych pro
Wiem że stackiem nie można się w 100% sugerować. Ale jeśli otworzyłem na chwilę stolik fixa SH T/20$ na jednym z krzaczków i zobaczyłem 6 graczy z których jeden miał 500$, drugi 270$, kolejnych dwóch po 200$ następnie 150$ i 100$ to rozumiem że to był bardzo fiszawaty stół ??
Po prostu panowie szukający mocnych wrażeń weszli sobie pogamblować tak?