Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
chudyand1

Napisane przez tigerek73
Nie widzę gracza który by potrafił to zrzucić, zresztą większość z Nas nie zagra call/call. ;)

Ty byś nawet nie zrzucił jakby koleś miał odkrytą jedną hole cards na której byłaby ósemka :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez trzcinek
WP SIR

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6918816_2BFCECE0B0

To tigerek na bank ;p

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

Myslalem ze pokazalo nicki na boomerze;]

Oczywiscie to tigerek :happy:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Idę na forum Onetu bo nie wytrzymam bez troll komentarza do tej ręki :coolface:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Na blogu jest, nie ma co tu się rozpisywać.

A tak poważnie co tu tak naprawdę jest tak bardzo fun. W zakresie trzcinka jest ( nie znam bo nie gram czyli zakładam ) załóżmy std co mnie bije A9s A9o , trochę ciężko założyć te ręce bo swoimi AA troszkę blokuję tę rekę i 77. Alin mnie nie interesuje także zostawiłem se go w spokoju. Nie gram caps PF , bo nie gram , a i tak wiedziałem że fisz wrzuci wszystko. Jeśli miałby więcej $ to gram caps PF.

Flop nie gram 3 beta bo po co. Turn uważam std. River no cóż fantazja , pierwsza ręka sesji i z trzcinkiem nie miałem pojęcia co on tu mi raisuje R , 3 bet bez sens ale tak , zagrałem i nie ma co tu myśleć bo to taki spazz.

Graty trzcinek. Ogólnie to ja nie wrzucam na forum dziwnych odpierdalań naszych graczy,no ale trzeba się pośmiać. Każdy spazz gracza od Nas przyjmuję jako budowanie image.

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

W moim rangu primo jest duzo wiecej rak ktore bija ciebie mocno (33,K9, Q9s, T9s, 98s), ale nie to jest najwazniejsze bo co ty bijesz na river jak ja raisuje?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

W twoim tak , w std nie ma tych rąk. River to spazzi tyle w temacie, głupio pomyślałem że chcesz mnie z czym blefnąć. ;)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez tigerek73
W twoim tak , w std nie ma tych rąk.

FYP --->>> "w standardzie są, w moim nie ma" -tak powinno brzmieć to zdanie. Musisz sobie uświadomić, że to co ty grasz preflop grało się 5 lat temu i obecnie mało kto gra tak tight preflop bo to jest leak.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez chudyand1

Napisane przez tigerek73
W twoim tak , w std nie ma tych rąk.

FYP --->>> "w standardzie są, w moim nie ma" -tak powinno brzmieć to zdanie. Musisz sobie uświadomić, że to co ty grasz preflop grało się 5 lat temu i obecnie mało kto gra tak tight preflop bo to jest leak.

Tigerek, wiesz że słowo standard nie odnosi się do tabelek tylko do danej sytuacji. I na przykład standardem jest 3betowanie Bu vs CO z rękami z fajnym playability.
Ja bym tu przejmował inicjatywe na flopie, po Twoim x/r turn to na river na rais od czcinka nie masz 3beta, on tam nie raisuje op i masz Swój winrate za jakieś 150-200 lap w dupę przez banalny blad.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Przecież napisałem że błąd river i tu i na blogu. Zagranie total bezsens. I chyba pierwszy raz takie coś zagrałem vs Reg.

Vs niektórzy gracze to normalne ze poszerzam o ręce ktore mają lepszą grywalność.

Dla mnie std to tabelka i wszystkie arty i itp. Inne rzeczy to rozwój lepszym lub gorszym kierunku. Dla moich umiejętności granie std w 95% to dobry skutek z różnego powodu. Od groma ludzi gra zgodnie z ORC i jest ok, ja gram i już to jest leak. Wtf. Nie każdy potrafi poszerzać zakres i wykorzystać go odpowiednio na postflopie.

Nie wiem ile razu mam pisać ze moim zdaniem przyczyną braku winretu powyżej 2BB nie są leaki,tylko mój mindset. Jest kurwa najlepszym tego dowodem, przecież tak hujowo gram, a ciągle mam 1-2BB grając na 8 stołach. Przez jebany challange nie pierwszy raz mam kłopot bo, zacząłem 4-6 stolikow na , 0,5/1 zobaczywszy że nje dam rady uzyskać Platinium, zacząłem grać 8-.9. No i akurat dostałem pare razy wpysk i trochę spadłem. I znowu afera, bo przez tylko hujową grę spadam.

Gramy teraz często, czy tak naprawdę jest łatwo?

Odpowiedz
Cytat

Tylko mi się tu nie pobijcie _rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Tak to grać, czy fantazja mnie ponosi? W razie czego miał być fold na r.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is BB with 8:c, 6:s.
MP2 folds, MP3 calls, 3 folds, Hero checks.

Flop: (2.4 SB) 7:d, 5:c, 2:s (2 players)
Hero checks, MP3 bets, Hero raises, MP3 calls.

Turn: (3.2 BB) 6:c (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

River: (5.2 BB) A:c (2 players)
Hero bets, MP3 calls.

Final Pot: 7.2 BB.
Results follow:

Hero shows a pair of sixes(8:c 6:s).
MP3 shows a pair of fives(J:d 5:d).

Hero wins with a pair of sixes(8:c 6:s).

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Można grać w ten sposób, można również próbować taniego blefu i po prostu obstawić flop z tym, że wariant, który wybrałeś odpalałbym jednak mając jakieś info bo dobrze byłoby wiedzieć, jak typ zachowuje się w abandon potach, a nawet nie tyle to, co jak bardzo pasywny i Sd bound jest. As played myślę, że thin vbet na river jest ok chociaż as jest dość niewygodną kartą

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Napisane przez chudyand1
As played myślę, że thin vbet na river jest ok chociaż as jest dość niewygodną kartą

Do tej pory grałem przeważnie check/call, bo kosztuje tyle samo co bet/fold i widzę SD. Ale ostatnio zacząłem grać drugą opcję i często działa jak należy.

Odpowiedz
Cytat

raczej zawsze w niepodbitej puli bez info(podkreślam!) warto donka strzelić

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

x/rs bardziej mi się podoba ze względu na ukrywanie siły ręki (nie żebym miał coś przeciw donkowaniu tego spota). River ja tam zawsze wolę zagrać b/f (z pewnymi obostrzeniami oczywiście) niż x/c ze słabym przeciwnikiem właśnie pod thin value. Nigdy nie wiadomo z czym ziomek się zaczepił na boardzie. Widziałem dużo przeciwników, którzy sprawdzali tego typu spoty z Khigh, czy Qhigh. To jest oczywiście decyzja oparta na reada'ch o przeciwniku. Czasami zdarzy się ziomek, który Ci nigdy już tego nie sprawdzi, ale za to zaproszony do blefowania będzie tam strzelał.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez hairysnake
x/rs bardziej mi się podoba ze względu na ukrywanie siły ręki

Nie bierzemy tego raczej pod uwagę, bo gramy z fiszem i on czy zagramy bet czy ch/r z reguły i tak nie będzie nas obstawiał na range tylko poszczególne ręce, a że jest fiszem to po teksturze najczęściej na 7x co powoduje małe fe na flopie i często na turnie jeżeli chodzi o jego OC, które najczęściej ma więc nasz ch/r jest stosunkowo drogi przy takim scenariuszu a w małej puli nie chcemy popełniać "drogich błędów". Prawdopodobnie fiszowi również trudniej się rozstać z ręka gdy zainwestuje ten jeden zakład na flopie niż gdyby tego nie zrobił.

Przy scenariuszy, przy którym on flopa nie obstawia mamy problem na turnie na którym blefy są bardzo kosztowne a pasywnie tego grać nie możemy w sytuacji, w której on obstawia. Overall readless z powodu małej puli i drogich inwestycji tak naprawdę nie ma dobrych powodów do tego aby wybrać ch/r ponad bet. Przynajmniej ja na obecną chwilę takich nie dostrzegam

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Chudy podoba mi się Twoja argumentacja jeżali chodzi o donkbet :f_thumbsup: . Mój powód zabija typ przeciwnika z jakim mamy do czynienia.

Odpowiedz
Cytat
Vantril

jaki pokerrom byście polecili na granie mikrostawek , mam konto na Wiliam hill
ale tam gier full ring fixed limit jak na lekarstwo.

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

pokerstars

Odpowiedz
Cytat