12 stolow tylko 700/h to cos malo. To ja juz chyba wole 6 x 6maxy i 3-4 T maxy w tle wyskakujace :yaoming :
a to wszystko na starym, 14calowym t60 :yaoming :
jak się zapędzam z klikaniem to na popupa czekam i 10 sekund
wtedy już mam tylko ochotę na sadystyczne zabawy z...myszką
Napisane przez tigerek73
Czas chłopcy zainwestować w sprzęt. Mi HM2 nic nie zamula nawet przy 9 stolach.
Zawsze są wazniejsze wydatki
Ale gdy microsoft zakończy wsparcie dla xp to pomyślimy.
Napisane przez tigerek73
Czas chłopcy zainwestować w sprzęt. Mi HM2 nic nie zamula nawet przy 9 stolach.
Nie mam pojecia w czym problem laptop mi wyje jak cholera i mam duze zuzycie procesora pewnie jest za cienki 2x 2.2 GHz 8Gb ram a ty co tam masz?
Moze zle napisalem nie zacina sie jakos tylko glownie wyje komp w chuj i obawiam sie ze procek dlugo by tak nie pochodzil na zuzyciu ponad 60-100% skokowo
Mam procesor i5- 2500GHz 4GB RAM, także nie w tym problem.
Jak nie masz zainstaluj program CrystalDiskInfo do info o dysku lub inny podobny, sprawdzi ci temperaturę , bo tu może być problem wycia.
Jeśli chodzi o HM2 wyłączyłem Auto Refresh, jest to niepotrzebne w trakcie grania, a bardzo pomaga , ja tak używam od roku i zero problemów.
Jeśli pokaże Ci że dysk ma cały czas ponad 40C to znaczy że masz zapchany wentylator i zakurzony, ja od czasu do czasu przytykam na minutę rurę odkurzacza i wysysa taki syf że szok.
nie mam pojecia napisz gdzie to sie robi bo ostatnio z pol roku temu go uruchamialem
Wszystko działa jak należy. Jestem już po za kompem, ale w HM2 zoptymalizuj bazę ,oczywiście masz najnowszą wersję.
Moj złom na obciązeniu procka w okolicach 50% osiąga temperaturę rzedu 90 stopni, mimo że niedawno wymieniłem mu pastę.
Na szczęsie hm2 nigdy tak go nie obciąża. Na początku swojego rynkowego debiutu był wymagajacy, potem go chyba zoptymalizowali.
Jeśli chodzi o dziwne odgłosy laptopa, też miewam ten problem i w moim przypadku jest on związany z wiatraczkiem. Lekka zmiana płaszczyzny położenia zwiększa jego głośnośc (wentylator kręci się szybciej również z powodu dużego obciążenia procesora). Rozkręcam wtedy lapka i intuicyjnie kręce wiatraczkiem tudzież stukam w niego i jego hałaśliwośc wraca do normy.
Ja już nie pamiętam, ale podoba mi się pop-up można go modyfikować , a najważniejsze nie trzeba mieć wielkiego huda do wielu statystyk. Np. pod ilością handów możesz mieć STEAL, a pod VPIP donki i takie tam inne pierdoły .
Spróbuj wejść w Database / Maintenance i Optymalizuj Full Vacuum i PostrgreSQL Tuning.
Mam małe pytanko, do jakiego wyniku na pozycji BB możemy dojść. Jaki minus jest dopuszczalny? Ja mam od jakiegoś czasu ok. 18-20BB i uważam że tu mam leaka. Kieduyś miałem 15-16 w dawnych czasach.
Tygrys w Hm1 tez mozna robic wlasne pop upy i je konfigurowac do woli mam ich wiele zrobionych , wrecz mysle ze za duzo ;p