Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.2 K Wyświetlenia
Dakon20

12 stolow tylko 700/h to cos malo. To ja juz chyba wole 6 x 6maxy i 3-4 T maxy w tle wyskakujace :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

a to wszystko na starym, 14calowym t60 :yaoming :
jak się zapędzam z klikaniem to na popupa czekam i 10 sekund :facepalm:
wtedy już mam tylko ochotę na sadystyczne zabawy z...myszką :D

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Dlatego wole uzywac hm1 niz 2 ten drugi muli w chuj

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Czas chłopcy zainwestować w sprzęt. Mi HM2 nic nie zamula nawet przy 9 stolach.

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

Napisane przez tigerek73

Zawsze są wazniejsze wydatki :ayfkm:
Ale gdy microsoft zakończy wsparcie dla xp to pomyślimy. :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

:facepalm: _ugly: Już wiem czemu lubisz lata 80'. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

_thumbsup:
90' jednak ponad wszystko, pod niemal każdym względem. :f_p:

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez tigerek73

Nie mam pojecia w czym problem laptop mi wyje jak cholera i mam duze zuzycie procesora pewnie jest za cienki 2x 2.2 GHz 8Gb ram a ty co tam masz?

Moze zle napisalem nie zacina sie jakos tylko glownie wyje komp w chuj i obawiam sie ze procek dlugo by tak nie pochodzil na zuzyciu ponad 60-100% skokowo

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Mam procesor i5- 2500GHz 4GB RAM, także nie w tym problem.

Jak nie masz zainstaluj program CrystalDiskInfo do info o dysku lub inny podobny, sprawdzi ci temperaturę , bo tu może być problem wycia.

Jeśli chodzi o HM2 wyłączyłem Auto Refresh, jest to niepotrzebne w trakcie grania, a bardzo pomaga , ja tak używam od roku i zero problemów.

Jeśli pokaże Ci że dysk ma cały czas ponad 40C to znaczy że masz zapchany wentylator i zakurzony, ja od czasu do czasu przytykam na minutę rurę odkurzacza i wysysa taki syf że szok. ;)

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Panie Dr prosze o diagnoze :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Widać że wszystko ok. Wyłączony masz Autorefresh w HM2.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

nie mam pojecia napisz gdzie to sie robi bo ostatnio z pol roku temu go uruchamialem

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Home/Settings/General Settings i odznacz Automatically refresh.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

mialem wylaczony ;p a pop upy nie tna ci sie itp bo u mnie to glownie zacina

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Wszystko działa jak należy. Jestem już po za kompem, ale w HM2 zoptymalizuj bazę ,oczywiście masz najnowszą wersję.

Odpowiedz
Cytat
kwintoo

Moj złom na obciązeniu procka w okolicach 50% osiąga temperaturę rzedu 90 stopni, mimo że niedawno wymieniłem mu pastę. :D
Na szczęsie hm2 nigdy tak go nie obciąża. Na początku swojego rynkowego debiutu był wymagajacy, potem go chyba zoptymalizowali.
Jeśli chodzi o dziwne odgłosy laptopa, też miewam ten problem i w moim przypadku jest on związany z wiatraczkiem. Lekka zmiana płaszczyzny położenia zwiększa jego głośnośc (wentylator kręci się szybciej również z powodu dużego obciążenia procesora). Rozkręcam wtedy lapka i intuicyjnie kręce wiatraczkiem tudzież stukam w niego i jego hałaśliwośc wraca do normy. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Ok a tak apropo to czego uzywacie w hm2 czego nie ma w 1 ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja już nie pamiętam, ale podoba mi się pop-up można go modyfikować , a najważniejsze nie trzeba mieć wielkiego huda do wielu statystyk. Np. pod ilością handów możesz mieć STEAL, a pod VPIP donki i takie tam inne pierdoły .

Spróbuj wejść w Database / Maintenance i Optymalizuj Full Vacuum i PostrgreSQL Tuning.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Mam małe pytanko, do jakiego wyniku na pozycji BB możemy dojść. Jaki minus jest dopuszczalny? Ja mam od jakiegoś czasu ok. 18-20BB i uważam że tu mam leaka. Kieduyś miałem 15-16 w dawnych czasach.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Tygrys w Hm1 tez mozna robic wlasne pop upy i je konfigurowac do woli mam ich wiele zrobionych , wrecz mysle ze za duzo ;p

Odpowiedz
Cytat