Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.4 K Wyświetlenia
chudyand1

Fajny wykres, jeszcze takiego nie widziałem :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
klz03

parę błędów w tych handach naliczyłem ;) tigerek, zacznij wklejać mnóstwo handów na forum to Ci trzcinek wytłumaczy wiele rzeczy, zwiększysz winrate, zmniejszysz swingi. graj sobie może 4 stoliki przez miesiąc i nie podejmuj żadnej decyzji z automatu tylko zawsze daj sobie przynajmniej 10-15 sek na przemyślenie zagrania. i olej wszystkie 'standardy' jakie znasz.
pogódź się z tym że jesteś regfishem na tych stawkach i masz minimalny winrate, tylko dlatego, że gracze są tak chujowi że szok. teraz się zastanów czy chcesz ten stan rzeczy zaakceptować i coś z tym zrobić, czy dalej się męczyć, narzekać, męczyć narzekać i tak w kółko.
a najlepiej by było jakbyś zainwestował trochę siana i z kimś popracował, to w mig by ci wytłumaczył wiele rzeczy. zaufaj mi, że bicie nawet i 1/2$ to żaden wyczyn, dla inteligentnego, pracowitego człowieka.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Na razie poprawa mindsetowa jest.

Ja prosty chłop jest , czy wygrałbym zagrywając prawidłowo któreś rozdanie , jeśli tak to które.

Do oceny zacznę wrzucać , ale na razie same BB prawie lub nie ma co oceniać. ;)

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez tigerek73
Na razie poprawa mindsetowa jest.

Ja prosty chłop jest , czy wygrałbym zagrywając prawidłowo któreś rozdanie , jeśli tak to które.

Do oceny zacznę wrzucać , ale na razie same BB prawie lub nie ma co oceniać. ;)

nie ma znaczenia czy byś wygrał czy nie. masz bardzo duży błąd w myśleniu. wiesz co to ev? trzeba dążyć do jego maksymalizowania, bez względu na finalny wynik handa. Z AJ miałeś np. zagrać value beta, a KJ podbić na preflopie. tobie po prostu nie chce się ruszyć dupy i posiedzieć w hm, poanalizować, powklejać handy na forum, tylko wolisz tutaj i narzekać jakiego masz pecha, a co chwile ludzie Ci piszą że grasz źle, a ty ciągle to samo. od czasu do czasu wejdziesz do działu ocen, wkleisz handa jednego, skrobniesz posta. w twoim przypadku to pasowałoby wklejać maksymalną ilość handów CODZIENNIE i grać mniej a więcej się uczyć. i zdecydowanie nie 6 stołów, tylko maks 4.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

W co miałem to vbetować AJ w 7x 4x już widzę jak idzie do SD z niczym niż Q K J plus drawy, drawy nie weszły chociaż T9 mógł mieć 0,3AF. To nawet jeśli błąd to tylko zysk dla mnie . Te k... nie podbiją Ci lepszej karty , dopiero się budzą na River z monsterem. Miałem wybór bet w próżnie lub check .

Uważasz że jest sens podbijać KJ na dwóch limperów pasywnych żeby budować pulę , żeby trudniej było ich zrzucić . Moja gra odbiega od normy teraz troszkę , gram pasywniej .

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

6,5BB poniżej STD to nie zła gra, nie ma takiej opcji, to jest jebany DS i nic po za tym. Ja wiem że w normalnych warunkach gry to na 60% postawił bym z AJ beta na river a nawet b/f z tym gościem , ale teraz jest czarno jeśli ktoś dochodzi ze mną do SD to mam w pizdę.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Powiedz mi czy zdażyło Ci się przegrać 3 sety pod rząd w 20pierwszych handów sesji, miałem je na flopie, a poźniej jeszcze 4 w 700 h. Trafiło mnie i tyle . Widzę że inni gracze Regi też są dymani , no tak teraz poszła wajcha w P*. I cudów nie ma.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A kolarz , a Wiesz co to gra optymalna, to jest teraz moja gra . Dostosowuję się do panujących warunków na stolikach, będzie lepiej , będzie optymalniej czyli agresywniej.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Gorące.

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is CO with K K
Hero raises, BTN calls, SB calls, BB 3-bets, Hero caps, BTN calls, SB calls, BB calls

Flop: (16 SB) 7 3 9 (4 players)
SB checks, BB bets, Hero raises, BTN folds, SB calls, BB 3-bets, Hero caps, SB folds, BB calls

Turn: (13 BB) 5 (2 players)
BB bets, Hero calls

River: (15 BB) Q (2 players)
BB bets, Hero calls

Results: 17 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 7 3 9 5 Q
Hero mucked K K and lost (-6 BB net)
BB showed K A and won 16.7 BB (10.7 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is MP with 8 A
Hero raises, 3 folds, BB calls

Flop: (4.4 SB) 2 9 8 (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls

Turn: (3.2 BB) 4 (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls

River: (5.2 BB) T (2 players)
BB checks, Hero checks

Results: 5.2 BB pot (0.2 BB rake)
Final Board: 2 9 8 4 T
BB showed 6 T and won 5 BB (2.5 BB net)
Hero mucked 8 A and lost (-2.5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

Jezeli ktos wychodzi z zalozenia, ze sa momenty gdzie gramy bardziej agresywnie lub bardziej asekuracyjnie w zaleznosci od tego czy w P* pojdzie wajcha czy co tak jeszcze to nie wiem po co wogole tigerku dziekujesz za konstruktywne posty jesli i tak bedziesz je miaz zawsze w dupie. Wierzysz w jakies zabobony czy inne cuda.
A logika jest prosta: starasz sie grac zawsze tak tak samo dobrze w celu maksymalizacji zysku. Doprowadza to do tego, ze w czasie rusha wyciagasz wiecej BB a w czasie swingu w dol tracisz o wiele mniej. W konsekwencji twoje swingi w longrunie nie sa tak gigantyczne.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Starczy na ten miech , trza brać się do nauki, jak czasu starczy.

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 4 Players

Preflop: Hero is BB with A Q
CO folds, BTN calls, SB folds, Hero raises, BTN calls

Flop: (4.4 SB) 5 K K (2 players)
Hero bets, BTN calls

Turn: (3.2 BB) 9 (2 players)
Hero bets, BTN calls

River: (5.2 BB) K (2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero calls

Results: 7.2 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 5 K K 9 K
Hero mucked A Q and lost (-3.5 BB net)
BTN showed 5 T and won 6.9 BB (3.4 BB net)

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Skoro ci az tak nie idzie to moze zejdz sobie na 5-10k handow na 0.1/0.2 i zobaczymy czy dalej bedziesz przegrywal i mial pecha czy nie

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez trzcinek
Jezeli ktos wychodzi z zalozenia, ze sa momenty gdzie gramy bardziej agresywnie lub bardziej asekuracyjnie w zaleznosci od tego czy w P* pojdzie wajcha czy co tak jeszcze to nie wiem po co wogole tigerku dziekujesz za konstruktywne posty jesli i tak bedziesz je miaz zawsze w dupie. Wierzysz w jakies zabobony czy inne cuda.
A logika jest prosta: starasz sie grac zawsze tak tak samo dobrze w celu maksymalizacji zysku. Doprowadza to do tego, ze w czasie rusha wyciagasz wiecej BB a w czasie swingu w dol tracisz o wiele mniej. W konsekwencji twoje swingi w longrunie nie sa tak gigantyczne.

Cy ja tymi zagraniami nie maksymalizuje zysków, czy zmniejszanie strat to nie większy zysk. No panowie.

Nie rozumiem jak tracę mniej w czasie swingu w dól , jeśli dalej z optymizmem napierdlalam bety w graczy którzy swoją grą mówią mi mam lepiej, lub zaraz będę miał.

Sam wiesz jakie miałeś doły choć wcale źle nie grałeś.

Naprawdę super że się mną zajmujecie w wciągam to co do mnie mówicie. Tylko czy nie jest tak że dobre zagranie nie oznacza zawsze dobrej decyzji w czasie krótkotrwałym. Ja nawet widzę timeingi czy jak to się piszę wyczuwam kiedy grają zbyt pewnie lub udają że myślą czy sprawdzić choć dawno z tyłu jestem.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez Dakon20
Skoro ci az tak nie idzie to moze zejdz sobie na 5-10k handow na 0.1/0.2 i zobaczymy czy dalej bedziesz przegrywal i mial pecha czy nie

A co to ma do rzeczy, jeśli widzisz po rozdaniach że kurwa pech jest, czy oczy mi pizdą zarosły chłopaki i te rzeczy to norma w tej ilości u wszystkich , tylko że wy gracie na tyle dobrze że potraficie je nadrobić.

To znaczy Huj wal bet . raisuj bo powinieneś , ale jak chudy pięknie czyta co mają i ich wyblefowuje , tak ja teraz pięknie czytam co mają i z czym mnie pokonują, ale kurwa nie spasuje np. nuts flusza.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Najpierw pisales, ze nie masz z kim pogadac o swojej grze, a jak Kolaz sie wychylil to pojawilo sie x Twoich wpisow z kontrargumentami (swoja droga blednymi).

Dodatkowo masz bardzo duzy blad mindsetowy. Z kazdego rozdania masz wyciagac max value, a nie myslec jak tu stracic jak najmniej. Najmniej stracisz jak przestaniesz grac.

I co do ostatniego wpisu, skoro mowisz, ze wiesz, ze jestes z tylu, ale nie zrzucisz swojego MH to gdzie tu logika? Tylko palisz kase.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Oglądasz oceny i znasz coś takiego crycall.

To że kolarz zaczął ze mną rozmowę i inni to ok, a kontrargumenty to właśnie jedna z form dialogu, na argumenty czasami błędne. Ale tylko poprzez dialog do czegoś można dojść.

Powtarzam czy max value to nie = -5>-6

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Czy naprawdę myślicie że jak gram to czasami na podstawie wcześniejszych zagrań przeciwników nie jestem zawęzić ich zakresu i wyczuć co mają , lecz mam na tyle silną rękę że nie mogę tego zrzucić. Już widzę ocenę rozdania jak gram np. c/f z nuts fluszem.

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

Na takie kontrargumenty nie ma odpowiednich argumentow bo twoja sila przekonania co do tego ze masz racje jest zbyt silna. Dodatkowo wspier ja pewnosc ze nawet grasz lepiej niz gdybys gral standardowo bo unikasz wiekszego wpierdolu. Powinno to zaowocowac jakimis 4BB/100 na tym limicie w longrunie a jak widac tak nie jest. I to moj jedyny sensowny kontrkontrargument.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zawszę stosowałem tą taktykę w czasie DS , dlatego przez 5 lat grania nie miałem większego swingu niż 350BB , teraz pierwszy raz mam 500BB.

Odpowiedz
Cytat