Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.1 K Wyświetlenia
tigerek73

Napisane przez Dakon20
Dzis najlepsi gracze polscy siedza wspolnie na czacie na skypie wklejaja sobie rozdania itp omawiaja ktos cos sugeruje ktos cos poprawia jak chcecie mozemy sobie zrobic taki wielki czat skypa i wspolnie sie analizowac i uzupelniac zeby wydobyc jak najwiecej od innych

I tu jest właśnie problem, zamiast robić to w dziale oceny , to podejrzewam Trzcinek , Ewran, Grabarz, Kopoland, Coquitus i jeszcze paru innych robią to na skype. Dlatego połączyli działy z 2/4+. Od tego poziomu nie ma żadnych rozdań , a jeszcze kilka lat temu było inaczej. Mógł człowiek podpatrzyć , poczytać itp.

Prawda jest taka , wypieli się chłopaki, nawet nie zaglądną nie napiszą jak im idzie. Nawet nie wie człowiek kto co gra.

Zobaczcie nawet oceny rozdań jak spadła jakość. Kiedyś była analiza oparta wyliczeniami , a teraz często 1 zdanie i won. Chudy piszę teraz najwięcej, ale podejrzewam że jak zacznie grać na 2/4 lub wyże też się wypnie.

Ilu bierze udział w naszych głupich gatkach czasami . Nawet Jawor czy Belik nie zagląda.

Ja np. w pracy cały czas staram się być z ludźmi i nie nosze głowy wyżej bo jestem w czymś lepszy.

Nie dajmy się zmienić. I niech sukces nie uderza Nam do głowy.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Wiesz Tigerek, ale gdyby poziom naszego działu trochę się podniósł i zaczęlibyśmy grać tam już te 1/2+, to może byłoby o czym rozmawiać, a większość z nas ciągle siedzi na 0,25/0,5 :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Nie ma w tym nic dziwnego. Za wiedzę się płaci, jak ktoś gra wysoko to inwestował w siebie więcej niż inni. Pewnie znajdą się osoby, którym z natury jest fajnie uprawiać wolontariat, pokerzyści jednak chyba w większości do tej grupy nie należą

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Mysle ze nie do konca masz racje zapewne ty bys sie tez nie dzielil i uczyl ludzi za darmo ? po to masz treningi do wykupienia np jesli ktos jest w czyms lepszy od innego to czemu mialby mu swoje sekrety itp wyjawiac za frajer przeciez sam do tego doszedl ciezka praca np tak jak chudy tam cos pisal o analizie i wogole.

Po 1 trzeba poprawic gre na "własnym podwórku" wyciagac wlasne wnioski i analizy i potem mozna to konfrontowac z innym.
A zaloze sie ze ty i ja robimy mase podstawowych bledow.... Czas spojrzec prawdzie w oczy ;p

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

11k ostatnich handów na -50$.

Goddamnit, chyba w pokera nie umiem grać.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Jestem święcie przekonany, że przez ostatnei 1,5 miecha durne peele zżerają mi cały winrate i złe calle. Sick.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Tak dobrze piszecie , ale nawet Oni przestali tu coś pisać chociażby o tym jak im idzie. itp. Kiedyś pisali do 2/4. Kolarz też powiedział że zawiesza bloga. Inni dawno zaprzestali.

Ciężko pracują na swój sukces to fakt, lecz nie sądzę żebym "wypiął" się na chłopaków z którym kiedyś się razem uczyłem grać.

Najgorsze jest to że zdarzają się gracze , którzy nawet nie przyznają się na stole że Nas znają , a często cholernie mam wrażenie że gość z PS.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez Rantrave
Jestem święcie przekonany, że przez ostatnei 1,5 miecha durne peele zżerają mi cały winrate i złe calle. Sick.

W czasie Upa często te głupie calle trafiały w blef , jak nie idzie to nagle wygląda to tak że nikt nie blefuje, i trafia się w TP range.

Odpowiedz
Cytat
klz03

:) Eeee tam zawieszam, mniej będę pisał po prostu, ale coś tam skrobnę od czasu do czasu.

Jeśli chodzi o dział oceny rozdań, to tak naprawdę nie ma tego komu robić... ciężko wymagać od kogoś, grającego 5/T+ żeby oceniał rozdania z -1/2. Raz, że to już jest zupełnie inne spojrzenie na pokera, a dwa, że po prostu takim graczom się to nie opłaca. Więcej value w przeanalizowaniu 5handów swoich niż 100 na forum. Jak przeglądam sobie handy, to o większości mógłbym napisać "to zależy" i podać kilka rozwiązań w zależności od tego co graliśmy wcześniej, jak kto nas postrzega itp.

Te materiały co są dostępne + możliwość dyskusji na coachingach z mcmoe czy gadki z chudym/rantem/belikiem (ogólnie goścmi nastawionymi na rozwój skilla) to jest SUPER WYSTARCZAJĄCY materiał do bicia do 3/6$ !! To, że ktoś tam jeszcze nie doszedł przeważnie wynika z lenistwa, braku samodyscypliny i innych, pokrewnych czynników. Wszystko jest w naszych/waszych rękach. Ja żeby wbić na 2/4 to przeszedłem męki. Żeby wbić na 5/T musiałem wziąć 10h coachingów, co kosztowało mnie prawie 1k$. Nie ma nic za darmo, ale ciężką pracą i determinacją można zdziałać cuda, nawet jak się nie ma totalnie talentu do pokera/matmy, tak jak to było w moim przypadku.

Więc w prostych słowach: bez zapierdalania nie da się nic w pokerze osiągnąć na dłuższą metę.

Odpowiedz
Cytat
Draknesq

Dzieki za motywacje
No to tera tylko wbic bankrol na 0.1/0.2$ i zbierac na porsze

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tigerek wybacz .. ale twoje żale trochę przypominają jeden wpis na chujnii. Koleś użalał się, ża cała jego paczka się rozeszła, że ludzie myślą o dzieciach, żonach, własnych 4-kątach, własnych 4-ech literach. Bez obrazy, ale po pierwsze primo nie zapłacisz im za chleb .. tylko oni sami muszą i też muszą się o to martwić (tak jak zresztą nikt nic dla mnie nie robi za darmo), po drugie primo fajnie jest się kolegować i o to możesz ewentualnie mieć pretensje .. Ja pomimo tego, że rzadko tu zaglądam i staram się chociaż odrobinę identyfikować z wami "wszyckimi" to jak wpisuję na stoliku "cześć tigerek" ... to nie dostaję odpowiedzi .. ale widać masz wtedy 24+ stolików i nawet nie zauważysz mojego drobnego przywitania.

Ogólnie mam nadzieję, że kiedyś spotkamy się na jakimś zlocie i szklankę lub kilkanaście trunków wszelakich wypijemy - wtedy to dopiero się więzi zacieśniają .. co jak nie alkohol zbliża ludzi :)

Co do kolaża to go całkowicie rozumiem. Według mnie jest na takim poziomie rozwoju i w takim życiowym miejscu (tutaj kłania się zajmownie pcią przeciwną .. które to zajęcie jak stwierdzam po latach jest lekko przereklamowane), że nie ma czasu na pierdu pierdu dla szerokiej publiczności. To nie jest Pali kto ... żeby jeździł w komniarkach przed radarami. Trzeba tylko brać przykład z gościa i cieszyć się, że doszedł gdzie doszedł.

Ja jeszcze rok temu nie mogłem uwierzyć, że kiedyś będę pogrywał 0.5/1 $ bez większego problemu. Teraz z perspektywy czasu wiem, że mógłbym to robić szybiej, łatwiej poświęcając więcej czasu na naukę vs czas na grę. Teraz to wiem ... więc i tobie radzę .. mniej grindu więcej education.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Sorki że nie odpowiadam , gram przeważnie 8-9 stołów i często nie widzę wpisów, bo nawet niektóre stoły mam zakryte ( 15,6" ) . Teraz chcę kupić nowy lapek 17,3" i będzie lepiej.

Może za bardzo biorę z życia porównania do pokera, ale widzę że większość ludzi grupuje się po statusie majątkowym. Nawet jak ktoś chodził razem do klasy to nie przyznaje się do znajomości bo jest teraz dyrektorem, albo miał bogatych rodziców i ma swój interes.

Z czasem jest tak że jak chcesz znaleźć to znajdziesz,chociażby żeby się przywitać i powiedzieć żyję. ;)

Wódka zbliża to fakt. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Lepiej graj bo pieknie oddaje sofcik nic tylko grac caly dzien i noc ;p

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Weekend ok. Dzisiaj też już coś przytuliłem. Zaraz idę do pracy. ;)

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Chłopy otwieracie KTs na UTG? Niby standard open, a jest to ręka, która przegrała mi 46BB po 64 handach :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez psychoreaper
Chłopy otwieracie KTs na UTG? Niby standard open, a jest to ręka, która przegrała mi 46BB po 64 handach :facepalm:

Ja otwieram

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

Ja zawsze i wszędzie. Łapa ma potencjał nie tylko od TP jak wkopiesz się w multik. Jakieś SDV jest . Może popatrz w jakich sytuacjach traciłeś.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja też zdecydowanie i jest na +. QTs JTs i nawet +98s na +. Q9s na 0.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

No QTs też mam na plus. Jak przeglądam to KTs to często wtopa z TP albo byłem zdominowany już na preflopie.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Trochę mała próbka może.

Odpowiedz
Cytat