Check behind turn
P* nabija rake na koniec roku strasznie.
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is BB with 3
3![]()
MP calls, CO calls, BTN calls, SB completes, Hero checks
Flop: (5 SB) 6
3
8
(5 players)
SB checks, Hero bets, MP calls, CO calls, BTN calls, SB calls
Turn: (5 BB) T
(5 players)
SB bets, Hero raises, MP 3-bets, CO folds, BTN caps, SB folds, Hero calls, MP calls
River: (18 BB) 5
(3 players)
Hero checks, MP bets, BTN raises, Hero calls, MP calls
Results:
Spoiler
24 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 6
3
8
T
5
Hero mucked 3
3
and lost (-7 BB net)
MP mucked J
J
and lost (-7 BB net)
BTN showed 7
9
and won 23.7 BB (16.7 BB net)
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Preflop: Hero is BB with 2
2![]()
UTG calls, 2 folds, BTN calls, SB completes, Hero checks
Flop: (4 SB) 3
2
T
(4 players)
SB bets, Hero raises, UTG folds, BTN calls, SB calls
Turn: (5 BB) A
(3 players)
SB checks, Hero bets, BTN raises, SB folds, Hero 3-bets, BTN calls
River: (11 BB) A
(2 players)
Hero bets, BTN raises, Hero calls
Results:
Spoiler
15 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 3
2
T
A
A
BTN showed A
T
and won 14.7 BB (8.2 BB net)
Hero mucked 2
2
and lost (-6.5 BB net)
Tu mnie dupsko zabolało.
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Preflop: Hero is BB with 6
J![]()
UTG calls, 4 folds, Hero checks
Flop: (2.4 SB) A
K
7
(2 players)
Hero checks, UTG checks
Turn: (1.2 BB) A
(2 players)
Hero bets, UTG calls
River: (3.2 BB) T
(2 players)
Hero bets, UTG raises, Hero 3-bets, UTG caps, Hero calls
Results:
Spoiler
11.2 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: A
K
7
A
T
Hero mucked 6
J
and lost (-5.5 BB net)
UTG showed K
A
and won 10.9 BB (5.4 BB net)
Trochę was nie rozumiem. Fajnie jest wrzucić do tego wątku raz na jakiś czas jakiegoś potężnego bad beata albo ciekawe/niestandardowe/durne zagranie rywala z którego można się albo pośmiać albo rzeczowo o nim porozmawiać, ale wrzucanie non stop bad beatów jest po prostu bez sensu. Zamiast je zlewać i jechać dalej to tylko je wygrzebujecie i rozdrapujecie rany
Widzę, że prym wiedzie tigerek. Skup się ziomeczku na poprawianiu skilla a bad beaty olej. Wszyscy je mamy.
Napisane przez 1MrPiter
Trochę was nie rozumiem. Fajnie jest wrzucić do tego wątku raz na jakiś czas jakiegoś potężnego bad beata albo ciekawe/niestandardowe/durne zagranie rywala z którego można się albo pośmiać albo rzeczowo o nim porozmawiać, ale wrzucanie non stop bad beatów jest po prostu bez sensu. Zamiast je zlewać i jechać dalej to tylko je wygrzebujecie i rozdrapujecie ranyWidzę, że prym wiedzie tigerek. Skup się ziomeczku na poprawianiu skilla a bad beaty olej. Wszyscy je mamy.
Poczekaj aż się tigerek rozkręci
1MrPiter nawet nie wiesz jak mój mindset się poprawił (tabletki)
. Widzę lekki brak zainteresowania to se wklejam takie tam. Np. chudy wkleja prawie tylko farty lub jak ładnie wydymał , to ja muszę wklejać coś na przekór , aby nowicjusze nie myśleli że poker to taka super , bezstresowa gra.
Tutaj mamy regularsa .
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 4 Players
Preflop: Hero is SB with A
A![]()
CO raises, BTN calls, Hero 3-bets, BB folds, CO calls, BTN calls
Flop: (10 SB) Q
3
7
(3 players)
Hero bets, CO raises, BTN folds, Hero 3-bets, CO calls
Turn: (8 BB) 7
(2 players)
Hero bets, CO raises, Hero 3-bets, CO caps, Hero calls
River: (16 BB) 3
(2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls
Results: 18 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: Q
3
7
7
3
CO showed T
7
and won 17.7 BB (9.7 BB net)
Hero mucked A
A
and lost (-8 BB net)
Napisane przez trzcinek
Regularsa i 10000000 overplay by tigerek ♠_ugly:
+1. Easy calldown po jego raise turn.
Napisane przez 1MrPiter
Napisane przez trzcinek
Regularsa i 10000000 overplay by tigerek ♠_ugly:+1. Easy calldown po jego raise turn.
+1 w sumie to co pokazał na SD to chyba najgorsza ręka jaką mógł mieć
No tak , wygrałbym wtedy.
Gość gra masakrycznie agresywnie , Z jego zakresu 22% na EP i 7% Cap Range przy AF 2,6 bije mnie tylko K7, A7.
77 można wykluczyć , bo przeniósł by akcje na T z setem .
Wiedziałem że ocena wasza nie może być inna, inna by była jakby wkleił to Chudy. Ok. ja się przyzwyczaiłem. Oceniłem gościa na Qx i FD, których jest mase więcej możliwości niż te co podałem. Już widzę jak wy z takim maniakiem rozgrywacie to pasywnie.
Napisane przez 1MrPiter
Trochę was nie rozumiem. Fajnie jest wrzucić do tego wątku raz na jakiś czas jakiegoś potężnego bad beata albo ciekawe/niestandardowe/durne zagranie rywala z którego można się albo pośmiać albo rzeczowo o nim porozmawiać, ale wrzucanie non stop bad beatów jest po prostu bez sensu. Zamiast je zlewać i jechać dalej to tylko je wygrzebujecie i rozdrapujecie ranyWidzę, że prym wiedzie tigerek. Skup się ziomeczku na poprawianiu skilla a bad beaty olej. Wszyscy je mamy.
Tigerek różne rzeczy wypisuje w swoim blogu, nic na to nie poradzisz, że to głównie bad bity
Najbardziej bawi mnie to ze tigerek zawsze trzyma sie swojego rozegrania jako najlepszego mimo ze kazdy pisze mu co innego. A potem same bad beaty wrzuca i sie wydaje sie mu ze los karze go w pokerze najbardziej ze wszystkich graczy.
Napisane przez tigerek73
Wiedziałem że ocena wasza nie może być inna, inna by była jakby wkleił to Chudy
NOT
Ja ja się ciesze, że nie muszę już w tym roku grać w karty.
Napisane przez trzcinek
Najbardziej bawi mnie to ze tigerek zawsze trzyma sie swojego rozegrania jako najlepszego mimo ze kazdy pisze mu co innego. A potem same bad beaty wrzuca i sie wydaje sie mu ze los karze go w pokerze najbardziej ze wszystkich graczy.
To nie chodzi o karanie, luzik panowie.
Wracając do rozdania , konkret. Jeśli mu zawężę ( a gramy przeciwko zakresowi ) tylko do KQ ,xhxh i A7 K7. To dalej mam ponad 66%.
polska.pokerstrategy.com
Stół: Qh7h3s7c
Equity Wygrana Podział
MP2 32.54% 32.54% 0.00% { 7d7s, JhTh, Kh9h, Jh9h, Th9h, Kh8h, Ad7d, As7s, Kd7d, Ks7s, KdQs, KdQc, KhQd, KhQs, KhQc, KsQd, KsQc, KcQd, KcQs }
MP3 67.46% 67.46% 0.00% { AhAc }
Przeciwko wielu przeciwnikom bym zwolnił , przeciwko takim którzy wiedzą że nie rozegram tak FD jak i słabej Q i innej pocketpary.
Napisane przez trzcinek
Jeszcze jedno, nie trzymam się swojego, ale bawi mnie czasami jak dostaję ocenę lecz nie podałem żadnych istotnych info o graczu . Oglądam oceny i daleko mi do gry niektórych, ale widzę lepsze kwiatki. I np.
-"dlaczego nie oceniacie jego PF"
-"widocznie miał info że tak zagrał"
to nie jest dokładnie to co było , lecz chodzi o zasadę. Pewne tendencje są i ich się nie ustrzeżemy , tak jak ataku na moje każde rozegranie. Nie chce mi się tracić czasu na szukanie w ocenach podobnych rozegrań gdzie ocena przeciwko takiemu agro prawdopodobnie jest odmienna. :sdrink
Stary, ja nie wiem co tutaj się dzieje na forum, kto kogo krytukuje itd. Wlazlem tutaj po kilku miesiącach przerwy, patrzę, że ten wątek jest przepełniony twoimi bad beatami, więc napisałem, że to bez sensu jest, że tracisz czas na ich wrzucanie. Potem spojrzałem na to ostanie rozdanie i wg mnie to jest overplay i tyle. Nie dlatego, że się Ciebie czepiam bo ja absolutnie nie wiem kto tu z kim wojenki toczy. Napiałeś, że twoim rywalem był regulars więc ja absolutnie nie widzę u niego FD w momencie gdy po naszym 3 bet flop on jeszcze raz gra raise turn. Dlatego twój zakres jest totalnie z pupy a poza tym w jego open raise range z CO jest znacznie więcej 7 niż tylko A7 i K7.
To nie było do Ciebie, może źle się wyraziłem jeśli chodzi o gracza. Regulars, ale gra agro 32/27/19 3bet AF 2,6.
Starvn_degen
On często nie widzi co się dzieje na stole.
Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Preflop: Hero is BB with A
A![]()
2 folds, BTN raises, SB calls, Hero 3-bets, BTN calls, SB calls
Flop: (9 SB) 9
T
A
(3 players)
SB checks, Hero bets, BTN calls, SB calls
Turn: (6 BB) 8
(3 players)
SB checks, Hero bets, BTN raises, SB calls, Hero calls
River: (12 BB) T
(3 players)
SB checks, Hero checks, BTN bets, SB folds, Hero raises, BTN 3-bets, Hero caps, BTN calls
Results: 20 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: 9
T
A
8
T
BTN mucked Q
J
and lost (-8 BB net)
SB mucked and lost (-4 BB net)
Hero showed A
A
and won 19.6 BB (11.6 BB net)
No dobra, ale powiedz mi. Po co wrzucasz te rozdania? Jestem pewien, że nie jesteś do nich neutralnie nastawiony skoro non stop je wrzucasz i ciśniesz z jakimi to debilami grasz. One Cię wyraźnie denerwują i nie pozwalają Ci się skupić na polepszaniu skilla. Odpuść już to, nie wygrzebuj tych rozdań z HM czy tam PT bo i tak mało ludzi interesują jakieś tam standardowe bad beaty a Tobie też w niczym nie pomagają. To taka moja dobra rada