Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.1 K Wyświetlenia
psychoreaper

Wydaje mi się czy dziś stoły są wyjątkowo brzydkie jak na standardy limitu dla pokerzystów na etacie?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Te godziny nie są najlepsze, ale dajemy radę. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Ja dziś jednak odpadam. Oczy mi się same zamykają.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Oj te turki j.................

Poker Stars, $2 Buy-in (100/200 blinds, 25 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (MP2): 11,016 (55.1 bb)
MP3: 1,448 (7.2 bb)
CO: 5,040 (25.2 bb)
BTN: 15,672 (78.4 bb)
SB: 5,952 (29.8 bb)
BB: 1,400 (7 bb)
UTG+1: 5,115 (25.6 bb)
UTG+2: 2,015 (10.1 bb)
MP1: 1,965 (9.8 bb)

Preflop: Hero is MP2 with T J
3 folds, Hero raises to 600, 2 folds, BTN calls 600, SB calls 500, BB folds

Flop: (2,225) 9 7 T (3 players)
SB checks, Hero bets 1,600, BTN calls 1,600, SB calls 1,600

Turn: (7,025) T (3 players)
SB checks, Hero bets 3,600, BTN calls 3,600, SB folds

River: (14,225) 4 (2 players)
Hero bets 5,191 and is all-in, BTN calls 5,191

Results:

Spoiler

24,607 pot
Final Board: 9 7 T T 4
Hero showed T J and lost (-11,016 net)
BTN showed T Q and won 24,607 (13,591 net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Peszek.

Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is BB with 4 5
4 folds, SB raises, Hero calls

Flop: (4 SB) 6 8 4 (2 players)
SB bets, Hero calls

Turn: (3 BB) 8 (2 players)
SB bets, Hero calls

River: (5 BB) 4 (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-bets, Hero calls

Results:

Spoiler

11 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 6 8 4 8 4
SB showed 8 T and won 10.7 BB (5.2 BB net)
Hero mucked 4 5 and lost (-5.5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Na jakiej zasadzie działa 7 dniowy trial na DC ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A co to DC????

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez tigerek73
A co to DC????

Konkurencja.

P.S. PZPN! PZPN! JEBAĆ JEBAĆ PZPN! :rage:

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Zlot w Berlinie po sesji się zwrócił :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dzisiaj i ostatnie dni to masa takich.

Preflop: Hero is SB with 9 9
2 folds, CO calls, BTN calls, Hero raises, BB calls, CO calls, BTN calls

Flop: (8 SB) J J 4 (4 players)
Hero bets, BB calls, CO calls, BTN calls

Turn: (6 BB) 9 (4 players)
Hero bets, BB raises, CO folds, BTN calls, Hero 3-bets, BB calls, BTN calls

River: (15 BB) A (3 players)
Hero bets, BB raises, BTN folds, Hero calls

Results:

Spoiler

19 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: J J 4 9 A
BB showed A J and won 18.7 BB (12.2 BB net)
BTN mucked and lost (-4.5 BB net)
Hero mucked 9 9 and lost (-6.5 BB net)

W tym samym czasie na innym stole. :facepalm:

Preflop: Hero is CO with Q K
UTG calls, MP folds, Hero raises, BTN folds, SB calls, 2 folds

Flop: (6 SB) Q K J (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls

Turn: (5 BB) 4 (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls

River: (9 BB) 9 (2 players)
SB bets, Hero calls

Results:

Spoiler

11 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: Q K J 4 9
SB showed T 8 and won 10.7 BB (5.7 BB net)
Hero mucked Q K and lost (-5 BB net)

I na dzisiaj starczy. Ogólnie river zbiera piękne żniwo. Aczkolwiek nie narzekam , mam te swoje 400BB i jest ok. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Skąd można sie nauczyć takiej trochę odchodzącej od tabelki gry preflop? Chciałbym już zacząć poszerzać ale żeby to miało ręce i nogi.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez InvertedRow
Skąd można sie nauczyć takiej trochę odchodzącej od tabelki gry preflop? Chciałbym już zacząć poszerzać ale żeby to miało ręce i nogi.

Otwórz sobie equilaba i się pobaw suwakami. Zobaczysz jakie ręce wskakują, gdy poszerzasz zakres.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Aleś mu doradził :D

To imo nie najlepszy sposób, bo prawie nigdy nie poszerzamy tak jak pokazuje eq. Np. według equilaba jak przesuwamy suwak to wskakują w pierwszej kolejność A,K,Q haje, a dopiero potem connecntory, a właśnie o takie handy powinno się w, początkowym etapie nauki szerszej gry PRE, poszerzać swój zakres.

Do tego warto sobie zadać pytanie po co? Czy masz odpowiednie argumenty do poszerzania range'u w danej sytuacji? Czy przeciwnicy bronią zdecydowanie szerzej/ciaśniej, aby granie takich i takich kart miało sens? Czy jest za mną ktoś, kto napieprza mi w pysk 3bety jak szalony? Z czym to robi? Może opłaca się poszerzać o wiele Ahi i pocketów, bo mają SDvalue, a słabsze connectory wywalać? No i najważniejsze - czy mam na tyle umiejętności postflop, żeby dochodowo rozgrywać ręce, które są matematycznymi underdoogami. I tu bardzo dużo zależy gdzie (z jakiej pozycji) poszerzamy. Na BU jest bardzo łatwo grać szeroko, bo mamy zawsze pozycję. Poszerzanie na CO jest już trudniejsze, bo trzeba mieć spory pozór na to, kto jest na guziku. Tak samo z HJ i z UTG. Czy w ogóle jest sens poszerzać z UTG, gdy mam luźny stolik? Wiem kiedy odpuścić cbeta w mutliway a kiedy stosować protekcyjne podbicia/przebicia?

Poszerzanie range to bardzo modna sprawa. Każdy chce grać więcej handów niż zalecają tabelki. A później ludzie nie mogą przejść przez micro, bo skupiają się tylko na jednym aspekcie strategii (chce grać szerzej, chce być lagiem, to takie zajebiste), zupełnie olewając swoje skille postflop lub podchodząc do nich z totalną ignorancją.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez klz03

No doradziłem jak poszerzać zakresy, a Ty "żeby to miało ręce i nogi". :D
Bo przecież to, że nie poszerzasz o Ahigh'e tylko o connectory nie wynika z matematycznego punktu widzenia, tylko z sytuacji przy stolikach czyli dużej nadreprezentacji Ahigh'ów.

Zresztą akurat znowu Ahigh i Khigh warto grać z maniakami, z którymi dobrze się gra z SDvalue a źle z nietrafionymi kartami spekulacyjnymi bo i tak nie da się ich wyrzucić z rozdania.

A z tym, że ludzie nie myślą to masz bardzo wiele racji. Niektórym się chyba wydaje, że stworzą sobie tabelki co skąd podbijać, co 3betować i będzie samograj. Nieraz widzę jak jakiś microreg 3betuje gościa z PFR 2, który naprawdę podbija tylko AA i KK. Nie wiem, ślepy jest?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez spinek

Napisane przez klz03

No doradziłem jak poszerzać zakresy, a Ty "żeby to miało ręce i nogi". :D
Bo przecież to, że nie poszerzasz o Ahigh'e tylko o connectory nie wynika z matematycznego punktu widzenia, tylko z sytuacji przy stolikach czyli dużej nadreprezentacji Ahigh'ów.

Zresztą akurat znowu Ahigh i Khigh warto grać z maniakami, z którymi dobrze się gra z SDvalue a źle z nietrafionymi kartami spekulacyjnymi bo i tak nie da się ich wyrzucić z rozdania.

A z tym, że ludzie nie myślą to masz bardzo wiele racji. Niektórym się chyba wydaje, że stworzą sobie tabelki co skąd podbijać, co 3betować i będzie samograj. Nieraz widzę jak jakiś microreg 3betuje gościa z PFR 2, który naprawdę podbija tylko AA i KK. Nie wiem, ślepy jest?

Jakbyś wiedział, że na postflopie Tobie set spadnie, to też byś 3betował

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez Rantrave
Jakbyś wiedział, że na postflopie Tobie set spadnie, to też byś 3betował

To dobrze tłumaczy moje wyniki. Niestety mam słaby internet i u mnie wykładają flopa już po fakcie :f_cry: :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
klz03

A ty co grasz spinek w ogóle ?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez klz03

To imo nie najlepszy sposób, bo prawie nigdy nie poszerzamy tak jak pokazuje eq. Np. według equilaba jak przesuwamy suwak to wskakują w pierwszej kolejność A,K,Q haje, a dopiero potem connecntory, a właśnie o takie handy powinno się w, początkowym etapie nauki szerszej gry PRE, poszerzać swój zakres.

Do tego warto sobie zadać pytanie po co? Czy masz odpowiednie argumenty do poszerzania range'u w danej sytuacji? Czy przeciwnicy bronią zdecydowanie szerzej/ciaśniej, aby granie takich i takich kart miało sens? Czy jest za mną ktoś, kto napieprza mi w pysk 3bety jak szalony? Z czym to robi? Może opłaca się poszerzać o wiele Ahi i pocketów, bo mają SDvalue, a słabsze connectory wywalać? No i najważniejsze - czy mam na tyle umiejętności postflop, żeby dochodowo rozgrywać ręce, które są matematycznymi underdoogami. I tu bardzo dużo zależy gdzie (z jakiej pozycji) poszerzamy. Na BU jest bardzo łatwo grać szeroko, bo mamy zawsze pozycję. Poszerzanie na CO jest już trudniejsze, bo trzeba mieć spory pozór na to, kto jest na guziku. Tak samo z HJ i z UTG. Czy w ogóle jest sens poszerzać z UTG, gdy mam luźny stolik? Wiem kiedy odpuścić cbeta w mutliway a kiedy stosować protekcyjne podbicia/przebicia?

Poszerzanie range to bardzo modna sprawa. Każdy chce grać więcej handów niż zalecają tabelki. A później ludzie nie mogą przejść przez micro, bo skupiają się tylko na jednym aspekcie strategii (chce grać szerzej, chce być lagiem, to takie zajebiste), zupełnie olewając swoje skille postflop lub podchodząc do nich z totalną ignorancją.

Pozdrawiam.

Innymi słowy trzeba myśleć i grać odpowiednio do umiejętności postflop naszych i villaina. Ech, wiedziałem, że się tego nie uniknie ;) Wódka się należy (dla spinka też, tylko trochę mniejsza) :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez klz03

No FL SH, ale nigdy wyżej niż 0,25/0,50 nie grałem, więc co ja tam wiem. W każdym razie kibicuję wszystkim graczom fixa, a Twoje czy Belika postępy są naprawdę inspirujące. Myślę, że chudyand1 też mógłby wiele zwojować tylko trzeba go namówić na atak wyższych stawek :)

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez spinek

Napisane przez klz03

No FL SH, ale nigdy wyżej niż 0,25/0,50 nie grałem, więc co ja tam wiem. W każdym razie kibicuję wszystkim graczom fixa, a Twoje czy Belika postępy są naprawdę inspirujące. Myślę, że chudyand1 też mógłby wiele zwojować tylko trzeba go namówić na atak wyższych stawek :)

trzeba go do AA wysłać a później namówić na atak wyższych stawek :D

Odpowiedz
Cytat