Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
Cogitus

Napisane przez Rantrave

Napisane przez Cogitus

Napisane przez Rantrave
Agresywnie pre na lateposition, albo jako izo-3bet, coldcalle pod sety bez io rzędu 1:20 będzie błędem. Za mało wygrasz

mam na mysli z jakimi oddsami callujecie pre

Pod seta potrzebujesz 1:20 io, biorąc pod uwagę sytuacje set over set + str8+flushe, nawet może trochę większe, sam musisz ocenić czy Ciebie spłacą

pre! ;p

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Jak dołożysz 1$ do puli pre to musisz ściągnąć 20 $ do wyłożenia od nich

Odpowiedz
Cytat
Cogitus

ale jak to wyliczyles ze szansa trafienia seta na flopie to 1:20? ; o

edit. w sensie czemu liczysz pp tylko pod seta? raz ze masz szanse trafic seta na turnie/riverze, dwa ze sam pp moze wygrac

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Najprostszy przykład, w którym kontynuujesz tylko jak trafisz seta. Oddsy na seta masz podane w tabeli, którą wkleiłem. Średnio trafia się go raz na 8.5 raza, więc jeżeli dokładasz 1BB to trafiając seta musisz odrobić 7.5 i w taki sposób to działa. Zakładanie porażki vs wyższy set, flush, str8 preflop nie ma za bardzo sensu. A jak oceniasz, że odrobisz ? Typ przeciwnika, jego range, ilość graczy w rozdaniu i pewnie jeszcze jakieś bzdury jak pozycja na przykład. Tak więc io rzędu 1:20 to gruba przesada.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez Cogitus
ale jak to wyliczyles ze szansa trafienia seta na flopie to 1:20? ; o

pewnie jakaś hybryda z call20 na NL :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Ja zakładam, że skoro gramy call to gramy w sytuacji gdzie gramy w multiwayu i chcemy dorzucić pod seta. Czyli nie wiem UTG otwiera i mamy 2 calle i co robimy na BTN.

Nie zakładanie, że nie zostaniemy połamani przez wyższe sety/str8/flushe w multiwayach jest złe, a oni częściej będą trafiać te handy niż my z naszym setem. Nie rozumiem jak możesz to zignorować, przecież set to nie jest nutsowy układ, który jest rzadko łamany jak np strity czy kolor.

Tłumaczenie, przez naszych coachów MTT idei dorzucenia pocketa pod pure set value z io 1:20 właśnie biorąc pod uwagę set over set, flushe i strity mnie bardziej przekonuje, niż granie samo 1:8,5 pod seta i nie przejmowanie się postflopem.

Może 1:20 jest grubo za grubo przesadą, bo w MTT/NL jest brane pod uwagę bycie nie spłaconym przez Ahi gdzie w Fixie często dostaniemy value z tego. Ale samo callowanie z 1:8,5 mnie nie przekonuje.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez Rantrave

Nie zakładanie, że nie zostaniemy połamani przez wyższe sety/str8/flushe w multiwayach jest złe, a oni częściej będą trafiać te handy niż my z naszym setem. Nie rozumiem jak możesz to zignorować, przecież set to nie jest nutsowy układ, który jest rzadko łamany jak np strity czy kolor.

Nie ignoruje tego, oczywiście, że nie możesz tego wykluczyć, ale takie sytuacje zdarzają się tak naprawdę rzadko, choć twoje doświadczenie widzę podpowiada coś innego. Call przy oddsach 1:8.5 pod seta nigdy nie będzie błędem, zresztą nie wierze, że pod seta sprawdzasz tylko przy takich p/o bo oznaczałoby to, że nie robisz tego "nigdy" :facepalm: Zresztą jak możesz nie sprawdzać pod seta przy p/o za 1:8.5 jak za 1:9 opłaca ci się w fixie grać any two :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Rantrave - zasada cal 20 to jest proporcja stcaka efektywnego do ilości żetonów na call (czyli minimalna wartość jaka pójdzie przy AI na późniejszych ulicach) I tam są uwzględnione sytuacje, że ktoś Ci się spłaci lub nie. W przypadku FL sprawdzenia z pp 1/8,5 już masz odsy do sprawdzenia. A ewentualne wyciągnięcie więcej żetonów już będzie niwelować z dużą nawiązką wtopienie przeciwko wyższemu układowi.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A ja biedny w pracy.

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez tigerek73
A ja biedny w pracy.

jak masz czas na pisanie to odpalaj stoliki i ciśnij. A, że masz pracę to raczej w obecnych czasach należy się cieszyć. A z tego co tu pisałeś, to raczej ta praca do złych nie należy, więc nie marudź.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Albo nie, zostawię to sobie na bloga, którego nigdy nie będę pisał :ayfkm:

Elvis sesja na + ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Żonka zadowolona , chociaż wolałaby żebym tę kasę miał bez pokera i więcej czasu na sprzątanie i gotowanie itp.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jutro finał żużla, zaczyna się sraczka. :)

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

.

Odpowiedz
Cytat
Cogitus

ok, jak sie wchodzi na fix cafe i gra na stolikach to wychodza dziwne posty ;p
macie jakis ustalony pod odds pod ktory callujecie PP?

dla ulatwienia konkretna sytuacja:
dobry reg otwiera na UTG, total unk coldcalluje (zapewne fish) i jestes na BU z 55. co teraz?
gdzie jest wasza granica coldcalla i foldu?

Odpowiedz
Cytat
Cogitus

czesc trzcinko

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez Cogitus
czesc trzcinko

cz cogitus
sup?
masz jakieś propozycje cozribić by jutro nie mieć kaca?

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez musashi87

Napisane przez Cogitus
czesc trzcinko

cz cogitus
sup?
masz jakieś propozycje cozribić by jutro nie mieć kaca?

Wypij litr wody przed snem.

Odpowiedz
Cytat