Solidni? Kurde, to ja już mam inną definicję bycia solidnym. IMO 1/2 to taka fisharnia, że głowa mała. Najlepsza rada to nie tiltować i dużo myśleć. Ciężkie do osiągnięcia - mnie się zaczęło to w miarę regularnie udawać po ponad dwóch latach gry.
@damianpat:
jak dla mnie tragizujesz (jest takie słowo?
) trochę, ja się wymiataczem nie czuję, a na tę chwilę zachowuje dodatni winrate na wszystkich limitach do 5/T włącznie. Problemem dużej liczby regów o których mówisz, może być to że ślepo ciupią po 6-10 stołów na limitach 1/2, bez specjalnego table selection i bez dostosowania się pod przeciwników, bo prostu przy tylu stołach nie są w stanie tego zrobić. Przez to schematyczne granie w ogóle się w czasie tej gry nie uczą to fakt. A nieraz wystarczy poszukać i na 3/6 czy 5/10 załapać się na bardzo słaby stolik i moim zdaniem profitowo to może wyjść lepiej, a nawet jeśli wyjdzie podobnie to satysfakcja z gry będzie dużo większa i w czasie gry się sporo nauczymy, bo grając 2-3 stoły możemy praktycznie na bieżąco analizować rozdania, nie trzeba koniecznie do nich siadać po sesji jeśli komuś brakuje czasu
Value missclick river
Spoiler
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
CO: $13.93
BTN: $14.37
Hero (SB): $12.09
BB: $10.00
UTG: $18.98
Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has 7♦ A♦
fold, fold, BTN calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, BTN calls $0.25
Flop: ($1.25, 2 players) 7♣ 7♠ T♦
Hero bets $0.25, BTN raises to $0.50, Hero raises to $0.75, BTN raises to $1.00, Hero calls $0.25
Turn: ($3.25, 2 players) 8♣
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50
River: ($4.25, 2 players) 6♥
Hero bets $0.50, BTN raises to $1.00, Hero raises to $1.50, BTN calls $0.50
Hero shows 7♦ A♦ (Three of a Kind, Sevens) (Pre 65%, Flop 98%, Turn 91%)
BTN mucks Q♠ 6♦ (Two Pair, Sevens and Sixes) (Pre 35%, Flop 2%, Turn 9%)
Hero wins $7.09
Spoiler
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
BB: $95.95
UTG: $8.41
CO: $26.24
BTN: $2.39
Hero (SB): $15.69
Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has 2♠ A♦
UTG calls $0.25, fold, BTN calls $0.25, Hero calls $0.15, BB checks
Flop: ($1.00, 4 players) A♥ 7♠ 6♣
Hero bets $0.25, BB raises to $0.50, fold, BTN calls $0.50, Hero calls $0.25
Turn: ($2.50, 3 players) T♦
Hero checks, BB checks, BTN bets $0.50, Hero raises to $1.00, BB calls $1.00, BTN calls $0.50
River: ($5.50, 3 players) 9♦
Hero checks, BB bets $0.50, BTN calls $0.50, fold
BB shows 5♠ 8♦ (Straight, Ten High) (Pre 37%, Flop 42%, Turn 26%)
BTN mucks K♠ 6♠ (One Pair, Sixes) (Pre 63%, Flop 58%, Turn 74%)
BB wins $6.34
Napisane przez jaworlegia
@damianpat:jak dla mnie tragizujesz (jest takie słowo?
) trochę, ja się wymiataczem nie czuję, a na tę chwilę zachowuje dodatni winrate na wszystkich limitach do 5/T włącznie. Problemem dużej liczby regów o których mówisz, może być to że ślepo ciupią po 6-10 stołów na limitach 1/2, bez specjalnego table selection i bez dostosowania się pod przeciwników, bo prostu przy tylu stołach nie są w stanie tego zrobić. Przez to schematyczne granie w ogóle się w czasie tej gry nie uczą to fakt. A nieraz wystarczy poszukać i na 3/6 czy 5/10 załapać się na bardzo słaby stolik i moim zdaniem profitowo to może wyjść lepiej, a nawet jeśli wyjdzie podobnie to satysfakcja z gry będzie dużo większa i w czasie gry się sporo nauczymy, bo grając 2-3 stoły możemy praktycznie na bieżąco analizować rozdania, nie trzeba koniecznie do nich siadać po sesji jeśli komuś brakuje czasu
do Ciebie i do Kolaz, inna kwestia z ręką na sercu ile godzin rozgrywacie miesięcznie? ja aktualnie 6h, więcej nie mam czasu, miałem na myśli to, że to przestaje być gra dla part time prosów, tylko trzeba poświęcić więcej czasu, żeby się rozwijać, bo w przeciwnym razie nie ma już miejsca żeby niżej zejść
no fakt, grając 6h miesięcznie ciężko nawet zdążyć wyłapać jakieś ready czy uzbierać porządniejszą próbke statystyk na podstawie których można by exploitować innych graczy
AA jeszcze wygrywają
Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($6)
BB ($6.72)
UTG ($10.87)
UTG+1 ($2.15)
CO ($20.49)
Hero ($6)
Dealt to Hero A♥ A♦
UTG calls $0.25, fold, CO raises to $0.50, Hero raises to $0.75, fold, BB calls $0.50, fold, CO calls $0.25
FLOP ($2.60) 8♠ T♣ 9♦
BB checks, CO bets $0.25, Hero raises to $0.50, BB calls $0.50, CO raises to $0.75, Hero raises to $1, BB calls $0.50, CO calls $0.25
TURN ($5.60) 8♠ T♣ 9♦ 3♠
BB checks, CO checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50, CO calls $0.50
RIVER ($7.10) 8♠ T♣ 9♦ 3♠ 5♠
BB checks, CO checks, Hero bets $0.50, BB folds, CO calls $0.50
Hero shows A♥ A♦
(Pre 83%, Flop 54.1%, Turn 70.5%)
CO shows T♥ J♦
(Pre 17%, Flop 45.9%, Turn 29.5%)
Hero wins $7.94
no fakt, grając 6h miesięcznie ciężko nawet zdążyć wyłapać jakieś ready czy uzbierać porządniejszą próbke statystyk na podstawie których można by exploitować innych graczy
to Wy pochwalcie się ile poświęcacie miesięcznie na grę i na rozwój, po prostu mam studia, w których chcę być dobry, pasje, życie towarzyskie i mógłbym znaleźć więcej czasu, ale na studia potrzebuje trzeźwego, wypoczętego umysłu, stąd poker odpada
przy takiej próbce można tylko grać ABC standardowe i oto mi właśnie chodziło, że czasy takiej gry już się kończą, że trzeba jednak jeśli nie być prosem, to chociaż semiprosem
Napisane przez damianpat
no fakt, grając 6h miesięcznie ciężko nawet zdążyć wyłapać jakieś ready czy uzbierać porządniejszą próbke statystyk na podstawie których można by exploitować innych graczyto Wy pochwalcie się ile poświęcacie miesięcznie na grę i na rozwój, po prostu mam studia, w których chcę być dobry, pasje, życie towarzyskie i mógłbym znaleźć więcej czasu, ale na studia potrzebuje trzeźwego, wypoczętego umysłu, stąd poker odpada
przy takiej próbce można tylko grać ABC standardowe i oto mi właśnie chodziło, że czasy takiej gry już się kończą, że trzeba jednak jeśli nie być prosem, to chociaż semiprosem
6h miesiecznie = 12 minut dziennie
wow jak Ty znajdujesz na to czas?!
Napisane przez damianpat
no fakt, grając 6h miesięcznie ciężko nawet zdążyć wyłapać jakieś ready czy uzbierać porządniejszą próbke statystyk na podstawie których można by exploitować innych graczyto Wy pochwalcie się ile poświęcacie miesięcznie na grę i na rozwój, po prostu mam studia, w których chcę być dobry, pasje, życie towarzyskie i mógłbym znaleźć więcej czasu, ale na studia potrzebuje trzeźwego, wypoczętego umysłu, stąd poker odpada
ja w tym miesiącu akurat poświęcam mniej niż zazwyczaj, myślę że średnio wyjdzie ze 2-3h dziennie, ale sporo było dni gdzie w ogóle nie miałem czasu więc może nawet to nie wyjdzie.
jeśli chodzi o bycie semiprosem to jednak ja inaczej postrzegam definicję tego określenia. dla mnie semipros to jednak średnio tę przynajmniej 1h dziennie pograć powinien, wiadomo że raz 3h, potem przez 2 dni może nie grać w ogóle. Wydaje mi się, że siebie mogę nazwać w tym momencie właśnie semiprosem w obecnej sytuacji
6h w miesiąc to raczej hobby niż bycie semiprosem i rzeczywiście granie z nastawieniem na zarobienie jakiegoś fajnego hajsu nie ma raczej sensu (no chyba, że się wymiata na high-stakesach ;))
Jeśli stawiasz na jakieś porządne studia uważając że jest to dla Ciebie najlepsza opcja to pozostaje tylko przyklasnąć, a poker traktować jako hobby jeśli gra sprawia ci przyjemność, no chyba że grając się męczysz no to wtedy ja osobiście nie widzę sensu grania
edit: dobra późno już było, widzę że ty nie napisałeś że jest koniec semiprosów, ale wcześniej tak pisałeś o part-time prosach i mi się to połączyło i zrozumiałem że ty określasz kogoś grającego 6h miesięcznie semiprosem
w tym momencie tylko FR gram, jakoś bardziej pasują mi te większe gierki, ale nie wykluczam że niedługo spóobuje pograć trochę więcej SH
Napisane przez damianpat
ja w tym miesiącu akurat poświęcam mniej niż zazwyczaj, myślę że średnio wyjdzie ze 2-3h dziennie, ale sporo było dni gdzie w ogóle nie miałem czasu więc może nawet to nie wyjdzie.
jeśli chodzi o bycie semiprosem to jednak ja inaczej postrzegam definicję tego określenia. dla mnie semipros to jednak średnio tę przynajmniej 1h dziennie pograć powinien, wiadomo że raz 3h, potem przez 2 dni może nie grać w ogóle. Wydaje mi się, że siebie mogę nazwać w tym momencie właśnie semiprosem w obecnej sytuacji
6h w miesiąc to raczej hobby niż bycie semiprosem i rzeczywiście granie z nastawieniem na zarobienie jakiegoś fajnego hajsu nie ma raczej sensu (no chyba, że się wymiata na high-stakesach ;))
Jeśli stawiasz na jakieś porządne studia uważając że jest to dla Ciebie najlepsza opcja to pozostaje tylko przyklasnąć, a poker traktować jako hobby jeśli gra sprawia ci przyjemność, no chyba że grając się męczysz no to wtedy ja osobiście nie widzę sensu grania
edit: dobra późno już było, widzę że ty nie napisałeś że jest koniec semiprosów, ale wcześniej tak pisałeś o part-time prosach i mi się to połączyło i zrozumiałem że ty określasz kogoś grającego 6h miesięcznie semiprosem
masz rację tyle to gra hobbystyczna, ale to nie sprawia mi przyjemności, raczej obowiązek, bo wyrabianie blacka, czy niewielki dochód, co do gry, to niby mógłbym więcej ale kwestia priorytetów, chce być dobry w tym co robię, a do pokera nie mam za dużych predyspozycji i nie widzę siebie zarabiającego więcej niż 50$/h, to oczywiście maksimum, mój realny (osiągalny winrate) na tę chwilę to gdzieś 15-40$/h
Hero ch/c river
Spoiler
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
MP: $14.74
CO: $9.73
BTN: $18.73
SB: $13.08
Hero (BB): $12.57
UTG: $7.16
SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has T♣ 6♣
fold, fold, fold, BTN raises to $0.50, fold, Hero calls $0.25
Flop: ($1.10, 2 players) 9♠ 7♠ K♦
Hero checks, BTN bets $0.25, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.25
Turn: ($2.10, 2 players) 2♠
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50
River: ($3.10, 2 players) 4♦
Hero checks, BTN checks
Hero shows T♣ 6♣ (High Card, King) (Pre 67%, Flop 69%, Turn 84%)
BTN mucks 8♦ 6♦ (High Card, King) (Pre 33%, Flop 31%, Turn 16%)
Hero wins $2.96
Co ja tutaj wczoraj robiłem ?
BTW: Mam permanentny ban na czat, więc nie mogę odpisać. Pozdrawiam