Jak Ciebie spotkam przy stoliku, to Ci powiem.
Napisane przez Pazurrr
Jak Ciebie spotkam przy stoliku, to Ci powiem.
Nie czytam chatu ;]
Napisane przez Pazurrr
Napisane przez tigerek73
Wyciągnął maxa nic więcej by nie ugrał.A właśnie że nie, Koleś dał dupy na całego, jak frajer oddał value, który mógł wyciągnąć, a miał szczęście, że jeszcze więcej nie stracił. - Zgadnij, jak?
Tylko wtedy jakby złapał psyche w pułapkę , a nie sądzę, mnie by nie złapał. Zależy co to za gość. Gra Cap na PF, a później brak Beta na Flop. Smród z daleka. Bez konkretnej wiedzy na temat przeciwnika dupa. Błędem jego jest brak zagrania na flopie CB mógłby pójść na Turnie rais od psyche i wtedy wygrałby więcej.
Ode mnie dostałby tylko 3xcall .
Napisane przez brommy
Napisane przez Pazurrr
Jak Ciebie spotkam przy stoliku, to Ci powiem.Nie czytam chatu ;]
A ja czasami czytam, ale przy 8 stołach już nie daje rady czasami odpisać, stary już jestem.
Napisane przez Pazurrr
Hej,rzeczywiście sobie parę dni pogrywałem na 0.25/0.50, bo serwer na uczelni wyłączyli na tydzień, a poza tym za pokiem stęskiniłem się jak cholera. No i tak sobie grałem na tym limicie, patrzyłem, jak mam miażdżone 90% + equity z turna na river, i takie sobie myśli mi chodziły po głowie - " ten poker, to jednak stara k...rwa. I trzeba go bardzo kochać, by się w to jednak bawić. Inaczej to jest zabawa tylko dla masochistów".
No, albo po prostu rozumieć, że jak wariancja chce, żebyś dostał w dupę, to dostaniesz, choćbyś na rzęsach stawał.
No, grałem tylko kilka dni, ale spoko bym Was tu rozdaniami przelicytował, ale po co? Zaliczyłem downswing z totalnymi analfabetami pokerowymi, którzy na river mając nutsa z pozycją nawet tego nie wiedzieli i grali checkbehind. Prawie 200BB na minus - no nie pamiętam, kiedy taki miałem na tym limicie, dobrych parę lat temu. No i co - śmieję się. Ja WIEM, że mam na tym limicie winrate kilka BB/100 i jeśli mi się będzie chciało po zakończeniu studiów grać na tym limicie, to migiem to odrobię.
Tak więc Panowie - głowa do góry. Widzę, że często z tego wątka urządzacie sobie "ścianę płaczu", ale moim zdaniem, to nie jest najlepszy pomysł. I to nie tylko moje zdanie - obejrzyjcie sobie np. serię "Shuffle and Flow".
No nic, rozgadałem się, ale czas już "ryć" na egzamin.
Trzymajcie się i powodzenia. Mam nadzieję, że jak wrócę już do regularnej gry, to spotkamy się na wyższych limitach.
Pzdr.Aha - przyjrzałem się kilku regom - gwiazdom na tym limicie. Mają oni potworne leaki, bardzo łatwe do wyeksploatowania. Np, jedni grają nagminnie c/c c/r, inni znowu bet-bet-bet, jeszcze inni bet flop i albo bet turn, albo c/f. Jeszcze inni zawsze pasują na flopie, a jak nie, to ciągną ZAWSZE do river. No masa jest tego i nie widziałem ANI JEDNEGO rega, który nie miałby takiej łatwej do wyłapania i wyeksploatowania tendencji Wkrótce powinien się pojawić film Byrona Jacobsa o stosowaniu statystyk. REWELACYJNY! Pozycja obowiązkowa - do nauczenia się na pamięć. Tam jest na tacy, jak takich "miśków" wyłapać" A jak zgnoicie regów na limicie, to wtedy limit jest "Wasz".
No, dozo...
Kutwa mój mistrz powrócił
Napisane przez tigerek73
Napisane przez brommy
Napisane przez Pazurrr
Jak Ciebie spotkam przy stoliku, to Ci powiem.Nie czytam chatu ;]
A ja czasami czytam, ale przy 8 stołach już nie daje rady czasami odpisać, stary już jestem.
![]()
Ja do tej pory nie ogarniam 6 stolików a co dopiero 8. Ale z tego co zauważyłem dużo lepszy mam winrate grajc na max. 4 stolikach. Także nie zawsze ilośc obraca się w jakośc.
Pewnie że tak, ja sprawdzam co bardziej mi sie opłaca , nie widzę dużej różnicy, choć momentami jest ciekawie jak dostaje jednocześnie dobre karty. JA przy stylu 27/20 daje jakoś radę.
Napisane przez Pazurrr
" ten poker, to jednak stara k...rwa. I trzeba go bardzo kochać, by się w to jednak bawić. Inaczej to jest zabawa tylko dla masochistów".
Taa... dokładnie też tak sądzę. Gdyby nie to, że coś tam jeszcze wygrywam to rzuciłbym to w cholerę. Ogólnie jestem dość spokojnym człowiekiem i nigdzie się tak nie denerwuję jak przy pokerze. Nawet imbecyle w szkole, stare konie zachowujące się jak gówniarze z piaskownicy, nigdy jeszcze mnie tak nie zdenerwowali jak potrafi złośliwy dealer.
Dobra, czas iść pograć w coś w czym przewaga jest od razu widoczna, a nie po 5-ciu miesiącach
Napisane przez brommy
@PazurrrJaki Ty masz nick na starsach?
Dzisiaj Pokerstrategy wypuściło niusa o tym , że Pazurr powrócił na pokerstars . Mam nadzieje , że Pazurrr nie będzie miał mi za złe , że wypisuje jego nick po forach " Raiseonce " jakby ktoś nie znał
Napisane przez Pazurrr
Hej,rzeczywiście sobie parę dni pogrywałem na 0.25/0.50, bo serwer na uczelni wyłączyli na tydzień, a poza tym za pokiem stęskiniłem się jak cholera. No i tak sobie grałem na tym limicie, patrzyłem, jak mam miażdżone 90% + equity z turna na river, i takie sobie myśli mi chodziły po głowie - " ten poker, to jednak stara k...rwa. I trzeba go bardzo kochać, by się w to jednak bawić. Inaczej to jest zabawa tylko dla masochistów".
No, albo po prostu rozumieć, że jak wariancja chce, żebyś dostał w dupę, to dostaniesz, choćbyś na rzęsach stawał.
Sporo prawdy w tym jest; jak ostatnio zauważyłem 100k rąk z w$sd poniżej 50 potrafi Wkurzyć jeśli normalnie jest 52 .. -) Frustruje Strasznie mimo że winrate na +
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
BTN: $8.46
SB: $3.85
BB: $7.15
Hero (UTG): $15.15
CO: $16.61
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has 9♦ A♠
Hero raises to $0.50, fold, fold, SB raises to $0.75, fold, Hero calls $0.25
Flop: ($1.75, 2 players) A♦ J♣ 8♣
SB bets $0.25, Hero calls $0.25
Turn: ($2.25, 2 players) T♥
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, SB raises to $1.50, Hero calls $0.50
River: ($5.25, 2 players) Q♣
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, SB raises to $1.35 and is all-in, Hero calls $0.35
SB shows K♠ 9♠ (Straight, Ace High) (Pre 29%, Flop 3%, Turn 14%)
Hero shows 9♦ A♠ (Straight, Queen High) (Pre 71%, Flop 97%, Turn 86%)
SB wins $7.79
To jeszcze 2 szybkie w ciągu dwóch minut i mam dość pokera na dziś
Spoiler
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
MP: $3.98
Hero (CO): $21.01
BTN: $7.56
SB: $6.74
BB: $11.71
UTG: $10.36
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has K♣ K♦
fold, fold, Hero raises to $0.50, fold, SB calls $0.40, BB raises to $0.75, Hero raises to $1.00, SB calls $0.50, BB calls $0.25
Flop: ($3.00, 3 players) J♦ 9♥ 4♠
SB checks, BB bets $0.25, Hero raises to $0.50, SB calls $0.50, BB raises to $0.75, Hero calls $0.25, SB calls $0.25
Turn: ($5.25, 3 players) 8♦
SB checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50, SB calls $0.50
River: ($6.75, 3 players) 5♥
SB checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50, fold
BB shows A♦ A♥ (One Pair, Aces) (Pre 82%, Flop 90%, Turn 95%)
Hero mucks K♣ K♦ (One Pair, Kings) (Pre 18%, Flop 10%, Turn 5%)
BB wins $7.59
Spoiler
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
UTG: $2.46
CO: $7.07
BTN: $13.64
Hero (SB): $16.65
BB: $7.25
Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has K♥ K♦
UTG calls $0.25, CO calls $0.25, fold, Hero raises to $0.50, BB calls $0.25, UTG raises to $0.75, CO calls $0.50, Hero raises to $1.00, BB calls $0.50, UTG calls $0.25, CO calls $0.25
Flop: ($4.00, 4 players) J♦ 7♠ 8♥
Hero bets $0.25, BB calls $0.25, UTG calls $0.25, CO calls $0.25
Turn: ($5.00, 4 players) 9♣
Hero bets $0.50, BB calls $0.50, UTG raises to $1.00, fold, Hero calls $0.50, BB calls $0.50
River: ($8.00, 3 players) 5♦
Hero checks, BB checks, UTG bets $0.21 and is all-in, Hero calls $0.21, BB calls $0.21
UTG shows A♥ A♠ (One Pair, Aces) (Pre 70%, Flop 84%, Turn 76%)
Hero mucks K♥ K♦ (One Pair, Kings) (Pre 18%, Flop 9%, Turn 5%)
BB mucks 5♥ Q♣ (One Pair, Fives) (Pre 12%, Flop 7%, Turn 19%)
UTG wins $8.47
GDZIE W TYM DOMU JEST WÓDKA?!