Napisane przez tigerek73
Nie wiem, ale wydaje mi się że mógłbym mając odpowiednią wiedzę popartą artykułami o pokerze dobrze przeanalizować rozdanie , wyłapać leaki, nie grając na tym limicie. To tylko moje przemyślenie. ( Ja oczywiście tej wiedzy nie mam )
Jesli ktos sobie nie radzi na 1/2 to ma zbyt duze leaki zeby zrozumiec niektore niestandardowe zagrania z dobrego gracza z 5/10.
Nie mowie ze wszyscy gracze z 1/2 sa slabsi od tych z 5/10, ktos to jzu napisal, chyba ewran - dobry gracz z 1/2 moze miec wieksza wiedze od random slabego rega z 5/10 i moze bylby w stanie wylapac jakis leak, ale problem jest w tym ze roznica poziomow na tych 2 limitach jest dosyc znaczna, gracze zachowuja sie zupelnie inaczej i dobre, albo nawet bardzo dobre zagrania na 1/2 moga byc EV- na 5/10 w pozornie podobnych okolicznosciach.
Od 10/20 powiedzmy, sprawa wyglada troche inaczej bo wielu graczy high stakesowych gra na 10/20 regularnie i zobaczymy ich zarowno tu jak i na 50/100, z ta roznica ze do 10/20 przykladaja oni troche mniejsza wage i nie graja swojego A-game.