Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
klz03

Najlepsi trenerzy nie muszą być najlepszymi graczami.. teoria a praktyka to co innego :)

Odpowiedz
Cytat
micjan81

Napisane przez chudyand1
Ja jakieś 20 K gram BE i tiltuje z tego powodu

Ja mam przeszło 70k h BE i zaczyna mnie to martwić.
Powrót na NL ?(

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez micjan81

Napisane przez chudyand1
Ja jakieś 20 K gram BE i tiltuje z tego powodu

Ja mam przeszło 70k h BE i zaczyna mnie to martwić.
Powrót na NL ?(

Ja tam miksuje sobie fixa z SnG/MTT i póki co całkiem nieźle to wychodzi - na pewno z korzyścią dla mojego rolla :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Cytat z turka którego gram.

MCKlever [obserwator]: i all in with AA you called with 76 and you won, i dont understand it

Gościu dobrał na river 85 4

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez tigerek73
Cytat z turka którego gram.

MCKlever [obserwator]: i all in with AA you called with 76 and you won, i dont understand it

Gościu dobrał na river 85 4

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

Spoiler

PokerStars - $1.36+$0.14|100/200 NL (9 max) - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: 4,380.00
SB: 1,904.00
BB: 775.00
UTG: 4,310.00
UTG+1: 2,260.00
MP: 3,050.00
Hero (MP+1): 4,321.00
CO: 4,040.00

SB posts SB 100.00, BB posts BB 200.00

Pre Flop: (300.00) Hero has Q♠ A♠

fold, UTG+1 raises to 2,260.00 and is all-in, fold, Hero raises to 4,320.00, fold, fold, fold, fold

Flop: (4820.00, 2 players) K♥ K♣ K♦

Turn: (4820.00, 2 players) 4♠

River: (4820.00, 2 players) T♦

UTG+1 shows K♠ Q♦ (Four of a Kind, Kings) (Pre 25%, Flop 100%, Turn 100%)
Hero shows Q♠ A♠ (Three of a Kind, Kings) (Pre 75%, Flop 0%, Turn 0%)
UTG+1 wins 4,820.00

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

Napisane przez kainel
mi wczoraj nieźle szło :P zobaczymy jak dzisiaj

A więc to Ty kryjesz się pod tym nickiem. Dobrze Ci idzie na starsach, podglądałem ostatnio :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

missclick kareta

Spoiler

Known players:
[tg]Position:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB:91/47/31/1,1/53/56/40/60;CO:58/71/17/0,9/41/38/100/13;[/tg]
0,25/0,5 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.99 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with K♠, 4♥
MP3 folds, CO calls, Hero calls, SB raises, BB folds, CO calls, Hero calls.

Flop: (7,00 SB) 8♠, 4♦, 4♣ (3 players)
SB bets, CO folds, Hero calls.

Turn: (4,50 BB) 4♠ (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls.

River: (8,50 BB) 6♠ (2 players)
SB checks, Hero bets, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: 8,50 BB

Ale koleś miał czutkę :)

Spoiler

Known players:
[tg]Position:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB:21/43/5/1,2/64/0/-/14;[/tg]
0,25/0,5 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.99 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 9♣, 8♣
4 folds, SB calls, Hero checks.

Flop: (2,00 SB) Q♣, J♣, T♣ (2 players)
SB checks, Hero bets, SB calls.

Turn: (2,00 BB) 9♠ (2 players)
SB checks, Hero bets, SB calls.

River: (4,00 BB) T♠ (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls.

Final Pot: 8,00 BB

Results follow (highlight to see):
SB shows (Ac 3c)
Hero shows poker, do damy (9c 8c)

Hero wins with poker, do damy (9c 8c)

Odpowiedz
Cytat

Cze chudy. pamietasz mnie jeszcze :tongue:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A ja zauważyłem na SH 0,5/1 że wzrosła średnia pula w rozdaniu do 10%. Zresztą można to też zauważyć przez większą ilość graczy LAG i CS.

Odpowiedz
Cytat

Dziś zagrałem godzinkę na 0,5/1 - pierwszy raz, z ciekawości. Oczywiście bez odpowiedniego br i bez HUDa bo licencja HM na micro. Nie było źle. Co ciekawe nie klepałem 4 stołów tylko spokojnie na 2 + dokładna analiza gry na stole. Żebym to ja tak się skupiał na grze limit niżej....

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez damianol2
Dziś zagrałem godzinkę na 0,5/1 - pierwszy raz, z ciekawości. Oczywiście bez odpowiedniego br i bez HUDa bo licencja HM na micro. Nie było źle. Co ciekawe nie klepałem 4 stołów tylko spokojnie na 2 + dokładna analiza gry na stole. Żebym to ja tak się skupiał na grze limit niżej....

Micro jest do .5/1 w fixe IIRC.

Odpowiedz
Cytat

Tfu. Mam PT3.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Już myślałem Damian że coś Ci się stało. ;)

Zdecydowanie dobry pomysł , aby na wyższym limicie grać mniej stolików.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

@tigerek73

Cieszę się, że właściwie odebrałeś mój wpis. Ja również fajnie wspominam nasze wspólne boje na Titanie ;)

..........................................................................................................

Co jakiś czas jakiś trener jest "brany na tapetę" z żądaniami wyników. Realia pokera są takie, że skill, to tylko mała część tego, co jest niezbędne, by być skutecznym pokerzystą. Takie dyskusje zdają się potwierdzać, że Polacy nie potrafią prowadzić sporów. Nie lubię takich narodowościowych uogólnień, ale widzę, że to powszechna praktyka, że w sporach atakuje się człowieka, nie jego poglądy. Tu mamy dobry przykład - napisałem parę zdań do tigerka - czy moje wyniki na stolikach mają jakikolwiek wpływ na to, czy slowa, które napisałem do tigerka mają sens, czy nie? Ja rozumiem, że zanim cokolwiek napiszę, to najpierw muszę dowodnić, że mam odpowiedni autorytet, by się odezwać, a jak nie, to stul dziób? Jeśli chcę królowi powiedzieć, że jest nagi, to sam muszę być "cysorzem"? Nie podoba mi się taka logika i ślepa wiara wyłącznie w autorytety. Nigdy nie usłyszeliście bzdur z ust autorytetów, i nigdy nie usłyszeliście głębokiej mądrości od prostego człowieka? A przyrównując do naszego poletka pokerowego, wiele razy byłem już zaskakiwany głupotami pisanymi przez graczy z wysokich stawek, z drugiej strony zaskakująco celnymi i inteligentnymi wypowiedziami ze strony graczy micro...

Ok, co do mnie, to lipiec miał być miesiącem lenistwa, ale do pokera ciągnęło, więc grałem sobie króciutkie sesje przy porannej kawce na nano limitach. Okazało się, że na tych limitach jest - nie, nie ma żadnego poziomu. Większość nie ma zielonego pojęcia o pokerze. W efekcie winrate dwucyfrowy i w tej chwili mam BR, który pozwala mi grać na 1/2, ale i tak jeszcze gram na 0.25/0.5, gdyż przemyślałem sobie kilka spraw i przeszedłem na bardzo konserwatywny BRM. Nie spieszy mi się, tym bardziej, że nie mam zamiaru nikomu udowadniać, jaki jestem cool i jak już wysoko gram. Przeciwnie, gram sobie spokojnie, niewiele, tak, by mieć cały czas z tego frajdę. No w tym tygodniu w ogóle prawie nie grałem fixa, za to z wielką uciechę pociupałem sobie turki mtt nl. I normalnie jaja - nie miałem o tym zielonego pojęcia, więc grałem tak, jakbym grał fixa, no i niemal we wszystkich byłem w kasie, a w dwóch, to otarłem się nawet o FT. Normalnie jaja! :D

Ok - wystarczy mojej spowiedzi?

Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz
Cytat

Dla mnie wystarczy, bym wiedział o tobie wszystko co powinienem.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Pazurrr (i wszyscy pozostali) jeżeli trafisz na mnie i mój trash talk olej z góry wszystko co napisze. Nie wiem pod jakim nickiem grasz a jak mnie coś irytuje to chamsko strzelam we wszystkich. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez Pazurrr
No w tym tygodniu w ogóle prawie nie grałem fixa, za to z wielką uciechę pociupałem sobie turki mtt nl. I normalnie jaja - nie miałem o tym zielonego pojęcia, więc grałem tak, jakbym grał fixa, no i niemal we wszystkich byłem w kasie, a w dwóch, to otarłem się nawet o FT. Normalnie jaja!

Norma ;-)

Mam dokładnie tak samo. Bo tak naprawdę FIX bardzo uczy myślenia range'ami co jest niezbędne do osiągania sukcesów w MTT. Wiec przy przesiadce z FIXa na MTT na początek wystarczy opanować PF i bet sizing post-flop (który nijak się ma do tego w NLu) i już ma się naprawde nie zły edge nad przeciwnikami ;-)

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

No, ja preflopa grałem dokładnie tak, jakbym grał na FL - wychodziłem z założenia, że obojętnie, czy to nl, czy fl, to przecież equity jest ciągle to samo. Jedyne co, to uzależniałem betsizing od pozycji, nie od siły kart, tzn. im późniejsza pozycja, to strzelałem grubiej, bez względu na siłę ręki.
A na postflopie, to czysta improwizacja - grałem linie z fixa z jedną różnicą - częściej raise flop Ip. A co do sizingu - to zielonego pojęcia o nim nie miałem, to na flopie zawsze min-raise, a z grubej rury na turn i river, jeśli miałem grubasa na łapie. No, i to działało :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

O czyżby karta się odwróciła :)

Odpowiedz
Cytat
brommy

To jest nie do ogarnięcia masa stolików $3/$6, a zero $2/$4....

A na $3/$6 mam blokadę i nie mam jak za chlebem gonić :D

Odpowiedz
Cytat