Po ostatnim ruchu w naszym Fix-Cafe i po liczbie stolików FL stwierdzam, że Fix ożywa na nowo
Napisane przez ajej87
Po ostatnim ruchu w naszym Fix-Cafe i po liczbie stolików FL stwierdzam, że Fix ożywa na nowo![]()
wszyscy maja platyne na p* i szkoda jej nie uzywac
Ciekawe co brommy napisze o mnie w takim razie jezeli po swingu 300BB uwaza ze ktos sobie nie radzi czy cos? Ja mialem kilka apo 500BB a jeden na 970BB dokladnie zeby nie sklamac. Wiem ze jestem slaby ale nie moge czytam pierdol ze swing 300BB to oznaka ze ktos grac nie umie. Naprawde troche skromnosci by sie czasem przydalo uwazam.
Pozdrawiam
Czutka!
Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.50(BB) Poker Stars
SB ($25.25)
BB ($21.80)
UTG ($12.50)
UTG+1 ($31.70)
Hero ($17.75)
MP1 ($14.25)
MP2 ($19.75)
CO ($56.50)
BTN ($22.20)
Dealt to Hero A♥ J♣
UTG calls $0.50, fold, Hero raises to $1, fold, fold, fold, fold, fold, BB calls $0.50, UTG calls $0.50
FLOP ($3.25) A♦ 8♦ K♥
BB bets $0.50, UTG calls $0.50, Hero raises to $1, BB raises to $1.50, UTG calls $1, Hero folds
TURN ($7.25) A♦ 8♦ K♥ 7♣
BB checks, UTG bets $1, BB calls $1
RIVER ($9.25) A♦ 8♦ K♥ 7♣ 6♣
BB checks, UTG bets $1, BB calls $1
BB shows J♦ K♦
(Pre 41%, Flop 49.8%, Turn 31.8%)
UTG shows Q♠ A♣
(Pre 59%, Flop 50.2%, Turn 68.2%)
UTG wins $10.75
Więcej takich!
Limit Holdem $0.50(BB) Poker Stars
SB ($10.95)
BB ($36)
UTG ($12.25)
UTG+1 ($2.75)
UTG+2 ($19.50)
Hero ($20)
MP2 ($24)
CO ($57.55)
BTN ($15)
Dealt to Hero Q♣ K♥
fold, UTG+1 calls $0.50, fold, Hero raises to $1, fold, fold, fold, SB calls $0.75, BB calls $0.50, UTG+1 calls $0.50
FLOP ($4) K♠ 7♣ 9♥
SB bets $0.50, BB folds, UTG+1 folds, Hero raises to $1, SB raises to $1.50, Hero calls $0.50
TURN ($7) K♠ 7♣ 9♥ Q♦
SB bets $1, Hero raises to $2, SB calls $1
RIVER ($11) K♠ 7♣ 9♥ Q♦ 3♦
SB bets $1, Hero raises to $2, SB calls $1
Hero shows Q♣ K♥
(Pre 70%, Flop 82.8%, Turn 90.9%)
SB shows T♦ K♦
(Pre 30%, Flop 17.2%, Turn 9.1%)
Hero wins $14.50
Mam pytanie do Was, jak to gracie z takim przeciwnikiem?
Limit Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($4.85)
BB ($20.55)
UTG ($12.85)
UTG+1 ($23)
UTG+2 ($12.75)
MP1 ($19.20)
Hero ($19.25)
MP3 ($4.50)
CO ($29.25)
BTN ($12)
Dealt to Hero J♦ K♦
UTG calls $0.50, fold, fold, fold, Hero raises to $1, fold, fold, fold, SB calls $0.75, BB raises to $1.50, fold, Hero calls $0.50, SB calls $0.50
FLOP ($5) 5♦ 4♣ J♣
SB checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50, SB folds
TURN ($6) 5♦ 4♣ J♣ 2♣
BB bets $1, Hero calls $1
RIVER ($8) 5♦ 4♣ J♣ 2♣ 5♥
BB
VPIP/PFR/AF/3bet
WTSD/W$SD/W$SD (turn raise)/Fold to CB turn
Fold to steal/Steal/Flop check/raise /Hands
18/14/3.0/11
32/57/65/33
x/x/x/2.6k
obowiązkowo raise flop, bet turn, na takim riverze skłaniałbym się do bet/fold (albo c/f, w końcu b/f grają ponoć tylko trenerzy i tylko na filmach
)
Napisane przez musashi87
Saint Runner$0.5/$1 FLH HU 6,351h $-426 -6.71BB/100
WTF have U done
![]()
Chciałem się sprawdzić
Napisane przez trzcinek
Ciekawe co brommy napisze o mnie w takim razie jezeli po swingu 300BB uwaza ze ktos sobie nie radzi czy cos? Ja mialem kilka apo 500BB a jeden na 970BB dokladnie zeby nie sklamac. Wiem ze jestem slaby ale nie moge czytam pierdol ze swing 300BB to oznaka ze ktos grac nie umie. Naprawde troche skromnosci by sie czasem przydalo uwazam.Pozdrawiam
Prawda jest taka, że jestem pokorny, ale mnie na starsach gram FR od najniższych stawek. A samego FL FR gram już naprawdę sporo czasu i nie wierzę, że osoba, która jest 300BB po próbce 10k rąk + ma coś takiego jak downswing... W ogóle pierdoły to tłumaczenie się czymś takim jak downswing, tak jak rodzice powinny usunąć ze swojego słownika słowo "talent" kiedy mówią o swoim dziecku, aby dziecko pracowało nad swoją umiejętnością, zamiast osiąść na laurach, bo przecież jest utalentowane... taki "talent" starcza ma średnio 4 lata, a później amator, który ciężko pracował nad swoimi umiejętnościami jest znacznie lepszy od utalentowanego dziecka.
Tak samo osoba, która poważniej traktuje pokera powinna usunąć słowa downswing/upswing. Nie wiem czy Wy też to zauważyliście, że większość graczy ma downswing jak robi shot wyżej? Ale pewnie to dlatego, że soft jest rigged... jestem pokorny i jakoś nie tłumaczę się tym, że na wyższym limicie dostaje po dupie, bo mnie izolują, wiedzą jak wziąć wobec mnie darmową kartę, aby dobrać, wiedzą kiedy mogą wobec mnie postawić value beta, a kiedy zagrać check behind. Drażni mnie to jak ktoś pieprzy, że na FR nei można nie wygrywać, bo tam starczy grać ABC; jak ktoś pisze, że w FR swing to max 100BB; że nie potrafi zrobić session review spojrzeć jakie błędy popełnił; że się chowa za downswingiem; że zamiast skulić ogon zejść niżej, i wziąć się za teorię żali się na forum bad beatami...
Prawda jest taka Trzcinek, że kto mnie zna, wie że jestem cholernie pokorną osobą, która może czasem niepotrzebnie się irytuje
Jednak ile można słuchać o tym, że się dostało suckout, że ma się ciągłe bad beaty, że się gra z dupy calldowny, bo przecież on nie może mieć tej ręki, bo tylko ta ręka mnie bije etc...
Mogę tak bez końca podawać przykłady. Nie przeczę ja też się czasem zdenerwuję i wrzucę na forum jakiegoś suckouta, ale na pewno nie ma przy nim komentarza typu: pieprzony downswing ile on może trwać, to jest chore... wszyscy trafiają tylko nie ja... etc etc etc (...)
Co do gry Thefoe dalej podtrzymuję to co napisałem, że skoro przez 11k rąk był na minus -300BB, to jest słabym graczem. Znam ten limit bardzo dobrze
i wiem, że owszem ABC wystarcza, ale tam też są redzy, którzy coś ogarniają i jak ktoś gra mass-tabling to dość łatwo się z nim gra, bo nie zawsze pamięta jaka była akcja wcześniej. Czasem zapomni przy Axx o cbecie, bo nie pamiętał kto miał inicjatywę, szczególnie w wieloosobowej puli. Przykład Timewalker
Ciebie Trzcinek nie skomentuję, bo nie grałem na limicie, na którym Ty grasz FL FR, ale jak tam dojdę i będziesz mi się żalić, że masz break even przez 11k rąk, a u mnie tak jak to było na limitach wcześniej trwał max 3k rąk, to być może i Tobie powiem, że jesteś słaby. Jak na razie nie mam porównania, bo nie wiem jak jest na tamtym limicie. Na FR nawet LAG grający wiele marginalnych spotów nie ma wg Waszego słownika downswingu, break even dłużej niż 3k rąk.*
* zakładając, że jego A-game jest takim, które daje ogólnie dodatni winrate.
10k rak to żadna próbka i nawet ktoś mający ogromny edge nad pozostałymi, nie robiąc żadnych błędów może być po 10k rąk do tyłu - tak rzecze statystyka i spierać sie z tym nie ma co.
Prawdą jest też, że w więksości wypadków coś co nazywamy downswingiem jest kumulacją dwóch czynników naszej złej gry i tzw. pecha ale to co napisałeś wyżej Broomy mija sięz prawdą
Napisane przez ajej87
Mam pytanie do Was, jak to gracie z takim przeciwnikiem?Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($4.85)
BB ($20.55)
UTG ($12.85)
UTG+1 ($23)
UTG+2 ($12.75)
MP1 ($19.20)
Hero ($19.25)
MP3 ($4.50)
CO ($29.25)
BTN ($12)Dealt to Hero J♦ K♦
UTG calls $0.50, fold, fold, fold, Hero raises to $1, fold, fold, fold, SB calls $0.75, BB raises to $1.50, fold, Hero calls $0.50, SB calls $0.50
FLOP ($5) 5♦ 4♣ J♣
SB checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50, SB folds
TURN ($6) 5♦ 4♣ J♣ 2♣
RIVER ($8) 5♦ 4♣ J♣ 2♣ 5♥
BB
VPIP/PFR/AF/3bet
WTSD/W$SD/W$SD (turn raise)/Fold to CB turn
Fold to steal/Steal/Flop check/raise /Hands18/14/3.0/11
32/57/65/33
x/x/x/2.6k
szpaq czekam na Twoją opinię
Napisane przez musashi87
10k rak to żadna próbka i nawet ktoś mający ogromny edge nad pozostałymi, nie robiąc żadnych błędów może być po 10k rąk do tyłu - tak rzecze statystyka i spierać sie z tym nie ma co.Prawdą jest też, że w więksości wypadków coś co nazywamy downswingiem jest kumulacją dwóch czynników naszej złej gry i tzw. pecha ale to co napisałeś wyżej Broomy mija sięz prawdą
Z kolejnych rzeczy, które mnie irytują to jak ktoś nawet nie potrafi przepisać poprawnie nicka...
Co do tego, że mijam się z prawdą to patrzę na swój wykres na którym mam 100k rąk i jakoś nie widzę u siebie dłuższego dołka czy linii poziomej niż 3k rąk
Spoiler

. Więc biorąc pod uwagę, że to Ty masz rację musashi87 ja muszę być luckboxem i nigdy nie tiltować.
Nie wiem co ma na celu tłumaczenie, że 10k to żadna próbka. 20k jest już jakaś rzetelną próbką? 50k? 100k? Przecież są ludzie w czepku urodzeni i Ci mający wiecznie w życiu pecha, więc i pewnie 200k może być mało... Czy jest coś takiego jak minimalna wartość rzutów monetom, po której możesz być pewien, że moneta jest sprawiedliwa (symetryczna, a co za tym idzie tak samo często wypada orzeł jak i reszka)? Nie, możesz tylko stwierdzić, że na takiej próbce prawdopodobieństwo, że dana moneta jest sprawiedliwa wynosi p=x, i jak dobrze pamiętam to p=1 jest dla nieskończoności.
Nikt mnie nie przekona, że grając poprawie można przez 11k rąk być w plecy...
Ja przez 250k miałem 3 BB/100 na .25/.50, a teraz od 200k jestem break even (w tym spadek 600BB w ciągu kilkunastu tysięcy rąk). Czy gram gorzej? Nie sądzę, naprawiłem kilka leaków, nawet statystyki mojej gry są niemal identyczne. Jak to wytłumaczysz?
Praktycznie żadna próbka nigdy nie będzie w pełni wiarygodna, ale im większa, tym większe prawdopodobieństwo, że jest miarodajna.
"Żadne fakty nie przekonają mnie, że nie mam racji".
Napisane przez brommy
Prawda jest taka, że jestem pokorny
Napisane przez brommy
być może i Tobie powiem, że jesteś słaby
Napisane przez brommy
nie wierzę, że osoba, która jest 300BB po próbce 10k rąk + ma coś takiego jak downswing...Co do gry Thefoe dalej podtrzymuję to co napisałem, że skoro przez 11k rąk był na minus -300BB, to jest słabym graczem
Weź pod uwagę, że wcześniej wygrał te 300BB skoro jest nadal na plusie.
Napisane przez brommy
jak ktoś gra mass-tabling to dość łatwo się z nim gra, bo nie zawsze pamięta jaka była akcja wcześniej. Czasem zapomni przy Axx o cbecie, bo nie pamiętał kto miał inicjatywę, szczególnie w wieloosobowej puli. Przykład Timewalker
Inny to chociażby OlegKhrakov. Ale nie ma ich znowu tak dużo. Widocznie taki "mass-tabling" i taka gra im się opłaca, mają SN, mają duży RB.
Napisane przez brazzk
Ja przez 250k miałem 3 BB/100 na .25/.50, a teraz od 200k jestem break even (w tym spadek 600BB w ciągu kilkunastu tysięcy rąk). Czy gram gorzej? Nie sądzę, naprawiłem kilka leaków, nawet statystyki mojej gry są niemal identyczne. Jak to wytłumaczysz?Praktycznie żadna próbka nigdy nie będzie w pełni wiarygodna, ale im większa, tym większe prawdopodobieństwo, że jest miarodajna.
"Żadne fakty nie przekonają mnie, że nie mam racji".
Skoro mowa o faktach możesz chyba podać nick, aby chociaż potwierdzić to na PTRze?
Powiem tak, to że Ty się rozwijasz to nie znaczy, że inni tego nie robią. Do tego możecie bawić się w "Udowodnij Brommy'u, że nie ma racji", ale to nie ja po tak dużych próbkach nie mam żadnych break evenów, żadnych downswingów. Gram prawie dwa razy więcej rąk niż Wy, a co za tym idzie to, że dostanę suckouta jest również statystycznie dwa razy większe. I jakoś nie mam takich "problemów" jak Wy.
Po prostu zamiast pierdolić weźcie się do roboty...
I jeśli to jest wg Ciebie Trzcinek brak pokory z mojej strony, to przepraszam, ale nic z tym nie zrobię.
Napisane przez tigerek73
brommy - imponujący wykres.![]()
Ironia czy nie, mimo wszystko wezmę to za miłe słowo
Dziękuję

licząc piksele to jest 0,5% szansy. na przestrzeni 110 tys rak daje do 5% szansy na taki jeden dowswing (w bloku 11K rak), na przestrzeni 220 tys rak to juz jest prawie 10%.
Co do gry Thefoe dalej podtrzymuję to co napisałem, że skoro przez 11k rąk był na minus -300BB, to jest słabym graczem
OWNED