Ja znam regów z 1/2 i 2/4, tzn. po nickach tylko, bo nie grywam z takimi gostkami. Generalnie, prawie każdy, kto ma otwarty stół i w miarę normalny stack jest regiem. Choć, zdarzają się wyjątki.
Najlepiej samemu otworzyć stolik i czekać na fisha.
Na 0,5/1$ nie polecam grać hu, bo rake jest za duży. Trzeba mieć bardzo dużą przewagę, żeby kręcić dobry winrate. HU jest w sumie najbardziej opłacalne od 3/6, chociaż na 2/4 też można ładnie zarobić. Zobacz sobie wykres Bastenok.
Napisane przez brommy
Gra ktoś jakoś regularniej HU $0.5/$1+ ?
albo zna jakiś regów HU FL?
Sprecyzuj dokladniej, chodzi Ci o micro/low stakes? Bo niezbyt rozumiem 0.5/1+
Danny zapewne wiec co oznacza tutaj "+"
Chodzi o to z jakich stawek wyzej tych regow znac chcecie bo 0.5/1+ to sa i ci z 1/2 oraz 30/60
Chętnych fixowców o video z limitu 1/2$ Full-Ring zapraszam do wpisu w temacie:
Wideo Fixed-Limit FR 1/2$ + treningi FR
Oczywiście graczy grających niżej też, gdyż na pewno sporo wyniesiecie
@ ajej87
Witaj widzisz potencjał kto to by mógł nagrać ?? wśród trenerów?? nie chodzi mi oczywiście o brak skilla, ale o wideo w którym trener siada do stolików bez statystyk z górnolotnymi tekstami że na Fr wystarczy ABC i będzie profit odbębni godzinę filmu i koniec. Już wole oglądnąć wideo zinedina lub kogoś kto tam grał (trzcinka kiedyś tam widziałem) niż film na odwal się byle by był.
Napisane przez szpaq2
@ ajej87Witaj widzisz potencjał kto to by mógł nagrać ?? wśród trenerów?? nie chodzi mi oczywiście o brak skilla, ale o wideo w którym trener siada do stolików bez statystyk z górnolotnymi tekstami że na Fr wystarczy ABC i będzie profit odbębni godzinę filmu i koniec. Już wole oglądnąć wideo zinedina lub kogoś kto tam grał (trzcinka kiedyś tam widziałem) niż film na odwal się byle by był.
klz03 na swoim blogu w odp na post ajej87 napisał:
Chciałem nagrać filmy z FR 0,5/1 i 1/2 ale ps nie chce. Widocznie jest za mało graczy. Napisz posta w odpowiednim dziale z prośbą o takie video.
Dlaczego nasza sekcja ma być gorsza od SH
@ szpaq
Idąc tym tropem to żaden trener nie gra FR na tych limitach. Jak nagra to mcmoe/klz03/Walderam czy kopo to na pewno coś z tych video wyniosę. Ale wiem o co Ci chodzi.
Grałem mnóstwo na 0,5/1 na FR na FTP. Teraz dziabie FullRingi 2/4 i 3/6. Film jest już nagrany jeden i imo nie jest taki zły. Miałem plan żeby nagrać właśnie live na 0,5/1 i 1/2 a potem już tylko session review i/lub jakieś teoretyczne video.
Spokojnie, na pewno jestem w stanie przekazać Wam wiedzę potrzebną do bicia tych gierek.
PS Przecież kopo nie nagrywa
PS 2 Jakikolwiek trener/vide maker gra regularnie na takich stawkach ? Chyba nie:)
Napisane przez elvismichal
Napisane przez Danny177
Napisane przez brommy
albo zna jakiś regów HU FL?Sprecyzuj dokladniej, chodzi Ci o micro/low stakes? Bo niezbyt rozumiem 0.5/1+
To popularne oznaczenie na "i wyżej", więc chodzi o stawki .5/1 oraz wyższe.
Dokladnie to co trzcinek napisal, 0.5/1+ oznacza 0.5/1 i 1/2, czy moze tez 2/4 i 3/6, a moze i 50/100? Ja znam regow z wyzszych stawek, ktore oczywiscie lapia sie pod 0.5/1+, ale chyba nie o to chodzi, co? ;d
PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3
Hero (UTG): $6.00
CO: $7.55
BTN: $19.75
SB: $13.10
BB: $16.80
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: ($0.35) Hero has 7♠ 7♣
Hero raises to $0.50, CO calls $0.50, fold, SB raises to $0.75, fold, Hero calls $0.25, CO calls $0.25
Flop: ($2.50, 3 players) K♥ 9♠ 7♥
SB bets $0.25, Hero calls $0.25, CO calls $0.25
Turn: ($3.25, 3 players) K♠
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, CO calls $1.00, SB calls $0.50
River: ($6.25, 3 players) J♣
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, CO calls $1.00, SB raises to $1.50, Hero calls $0.50, CO raises to $2.00, SB calls $0.50, Hero calls $0.50
CO shows A♣ 9♦ (Two Pair, Kings and Nines) (Pre 23%, Flop 2%, Turn 5%)
SB shows J♠ J♦ (Full House, Jacks full of Kings) (Pre 59%, Flop 13%, Turn 10%)
Hero mucks 7♠ 7♣ (Full House, Sevens full of Kings) (Pre 18%, Flop 85%, Turn 86%)
SB wins $11.85
Napisane przez Danny177
Napisane przez elvismichal
Napisane przez Danny177
Napisane przez brommy
albo zna jakiś regów HU FL?Sprecyzuj dokladniej, chodzi Ci o micro/low stakes? Bo niezbyt rozumiem 0.5/1+
To popularne oznaczenie na "i wyżej", więc chodzi o stawki .5/1 oraz wyższe.
![]()
Dokladnie to co trzcinek napisal, 0.5/1+ oznacza 0.5/1 i 1/2, czy moze tez 2/4 i 3/6, a moze i 50/100? Ja znam regow z wyzszych stawek, ktore oczywiscie lapia sie pod 0.5/1, ale chyba nie o to chodzi, co? ;d
Raczej chodziło mi o limity 0,5/1 do 2/4 może 3/6 nie wyżej. Pytałem ogólnie z czystej ciekawości bez żadnych sprecyzowanych konkretów.
Napisane przez psychoreaper
Cytując musashiego:IMO pokarało Cię za brak raise na flopie
![]()
+1
musashi - kiedy się nauczysz że każdy błąd P* kara. Zobaczył że jesteś cienki i walnął waleta. To standard. Ja już takich błędów nie robię.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.5/$1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Preflop: Hero is MP2 with A:c, K:c.
UTG2 raises, MP1 folds, Hero 3-Bets, 4 folds, BB calls, UTG2 calls.
Flop: (9.5 SB) 5:d, 6:c, 7:d (3 players)
BB checks, UTG2 checks, Hero bets, BB calls, UTG2 raises, Hero calls, BB folds.
Turn: (7.25 BB) 5:s (2 players)
UTG2 bets, Hero calls.
River: (9.25 BB) 4:h (2 players)
UTG2 bets, Hero calls.
Final Pot: 11.25 BB.
Results follow:
UTG2 shows a pair of fives(Q:d A:d).
Hero shows a pair of fives(A:c K:c).
Hero wins with a pair of fives(A:c K:c).