Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.4 K Wyświetlenia
jaworlegia

taki mały offtopic: ale wlaśnie sie dowiedziałem ze wylosowałem bilety na cwiercfinal Euro w Warszawie. Teraz zeby tylko Polska wygrala grupe i tam awansowala ;)

Odpowiedz
Cytat
Balin1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 Fixed-Limit Hold'em (3 handed)

Preflop: Hero is BB with T:s, 5:h.
BU calls, SB calls, Hero checks.

Flop: (3 SB) 9:h, Q:s, K:s (3 players)
SB checks, Hero bets, BU calls, SB raises, Hero calls, BU calls.

Turn: (4.5 BB) 2:s (3 players)
SB bets, Hero calls, BU folds.

River: (6.5 BB) 2:d (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-Bets, Hero caps, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: 9.5 BB.

RAPE! :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Rodrigo1988

Jakiś read czy tilt?

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
babel92

cześć

chciałem sprawdzić kto tu spamuje o tej godzinie

rzućcie miniRaise poker, przejdźcie na No Limit _thumbsup:

pozdrawiam

:D

Odpowiedz
Cytat
grabarz666

lol

Play hand

$15/$30 Fixed-Limit Hold'em (4 handed)

Preflop: Hero is BB with 5:h, Q:s.
2 folds, SB raises, Hero calls.

Flop: (4 SB) Q:d, K:c, 2:c (2 players)
SB bets, Hero calls.

Turn: (3 BB) 7:c (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-Bets, Hero calls.

River: (9 BB) 3:d (2 players)
SB bets, Hero calls.

Final Pot: 11 BB.
Results follow:

Hero shows a pair of queens(5:h Q:s).
SB shows high card king(T:s 4:s).

Hero wins with a pair of queens(5:h Q:s).

Play hand

$10/$20 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)

Preflop: Hero is BB with 3:h, 6:h.
3 folds, SB raises, Hero calls.

Flop: (4 SB) 3:s, 7:h, 9:d (2 players)
SB bets, Hero calls.

Turn: (3 BB) 2:d (2 players)
SB bets, Hero raises, SB 3-Bets, Hero calls.

River: (9 BB) A:h (2 players)
SB bets, Hero calls.

Final Pot: 11 BB.
Results follow:

SB shows high card ace(T:d 8:h).
Hero shows a pair of threes(3:h 6:h).

Hero wins with a pair of threes(3:h 6:h).

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez elvismichal
Chrzanić fixa! Dziękuję za uwagę.

Coś więcej. Jak nie idzie cofnij się, poszalej, sprzedaj parę Bad beatów. ;)
Jak wygląda twoja gra, jest ok. Ja byłem rok w szambie, od pół roku cały czas w górę , powoli ale w górę. :D

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez tigerek73

Jak wygląda twoja gra, jest ok. Ja byłem rok w szambie, od pół roku cały czas w górę , powoli ale w górę. :D

Zrobiłem cashout prawie 3k$, zostawiłem sobie 250 i przechodzę na .25/.5, przy 500 na .5/1. Nie wliczam bonusów. Jak będą mnie łoić na .25/.5 i .5/1 idę na suwaki. A jak nie to mam nadzieję, że podbuduję trochę psychikę i wrócę na wakacjach na 1/2.

jaki zjazd w dół zaliczyłeś :> :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez musashi87

Napisane przez tigerek73

Zrobiłem cashout prawie 3k$, zostawiłem sobie 250 i przechodzę na .25/.5, przy 500 na .5/1. Nie wliczam bonusów. Jak będą mnie łoić na .25/.5 i .5/1 idę na suwaki. A jak nie to mam nadzieję, że podbuduję trochę psychikę i wrócę na wakacjach na 1/2.

jaki zjazd w dół zaliczyłeś :> :f_rolleyes:

Całościowo z 700BB, do Trzcinka mi jeszcze kawałek i podziwiam go, że udało mu się z tego wygrzebać. Ostatnio czytałem, że ludzie miewają zjazdy po 1000BB, ale mi się to nie bardzo podoba, nie chce zarabiać tylko na rake.

OK po -700BB takiedziałąnia są na miejscu :P bałem się że to w okolicach 250-300BB a Ty tak drastycznie się cofasz :P

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez tigerek73

Zrób jak ja, przejdź na SnG, łatwo i miło się gra to, dobre pod RB nawet, a Turbosy się gra max 1h 30m

Odpowiedz
Cytat

Sam się nad fixem ostatnio troche zastanawiałem. Kwiecień to pasmo porażek zakończonych - 400 BB. Doprowadzało mnie to do szału, a co gorsza własnie wiem, że to wcale nie jest dużo. Może jestem zbyt niedoświadczony i mam za słaby mindset jeszcze na ta gre. Ale sama myśl o tym, że im dalej w limitach, te swingi mogą być znacznie większe, nawet gdy się będzie grało dobrze, jest troche dołująca. Ale taka jest generalnie specyfika pokera. Na NL swingi mniejsze nie będą. Ostatecznie ta gra sprowadza się do wytrzymałości psychicznej na swingi w dół, bo wygrywać potrafi każdy.

Odpowiedz
Cytat
klz03

A ja gram prawie cały kwiecień pod winrate i jestem prawie 2k$ na + z samej gry na 2/4 i 3/6 :P :P

Odpowiedz
Cytat
LeonineTitan

Kloz jaki miales najwiekszy zjazd na 1/2?
I ile rozegrales "k" handow?
Tak z ciekawosci pytam.

I trzcinek jak idzie tobie na 1/2?

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

Siema Leonine!

Ale ja nie gram na 1/2. Moze czasem rano jak stolow na 2/4 i 3/6 braknie to wlacze jakies 1/2 ze 3 stoliki. Ale ogolnie na 1/2 zagralem ze 150k rozdan i mam ponad 1BB winrate.

Odpowiedz
Cytat
LeonineTitan

Przed chwila cie widzialem na 1/2 a tylko na chwile odpalilem P*:P
Twoj down juz sie zakonczyl?;> :)
Czy trwa nadal;>

Z ostatniej rozmowy z elvisem to dal za wygrana i sie poddal tzn chwilowo pewnie, bo znajac go powroci:D

Odpowiedz
Cytat
phonik

Wiecie co majster robił wczoraj na 1/2? Bo to chyba nie jest jego standardowa gierka (i to jeszcze ringi) :)

elvismichal, trzeba było zmienić miejsce jak się dosiadłem po Twojej prawicy, tylko widziałem jak Ci vpip spada w trakcie sesji.
Jak widzę, że mi Balin czy Belik wsiadają po prawej to grzecznie wstaję od stołu, po co sobie utrudniać życie?

pozdr

Odpowiedz
Cytat
grabarz666

Napisane przez gadriel1987
Sam się nad fixem ostatnio troche zastanawiałem. Kwiecień to pasmo porażek zakończonych - 400 BB. Doprowadzało mnie to do szału, a co gorsza własnie wiem, że to wcale nie jest dużo. Może jestem zbyt niedoświadczony i mam za słaby mindset jeszcze na ta gre. Ale sama myśl o tym, że im dalej w limitach, te swingi mogą być znacznie większe, nawet gdy się będzie grało dobrze, jest troche dołująca. Ale taka jest generalnie specyfika pokera. Na NL swingi mniejsze nie będą. Ostatecznie ta gra sprowadza się do wytrzymałości psychicznej na swingi w dół, bo wygrywać potrafi każdy.

Nie do konca jest tak jak mowisz. W koncu sam decydujesz przeciwko komu grasz, w kazdym momencie na kazdym stole mozesz wlaczyc sitout gdy juz nie oplaca ci sie grac. Trzeba tylko realnie oszacowac swoj edge na danym stole. Jezeli faktycznie grasz w dobrych gierkach i sam jestes dobrym graczem to zjazdy po 400BB w dol beda rzadkoscia. I to sie odnosi do kazdych stawek. Jedyna roznica jest taka, ze powyzej 5/10 ekstremalne table selection moze powodowac, ze ciezko bedzie ugrac przyzwoita liczbe rozdan.

A ja gram prawie cały kwiecień pod winrate i jestem prawie 2k$ na + z samej gry na 2/4 i 3/6

+1 za gre pod winrate, mam nadzieje ze sie zobaczymy na 5/10 wkrotce

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat