Dzięki spinek co do rozdań to nie wiem czy są błędy czy nie nikt nie ocenia, ale pewnie są bo poprzez takie rozdania przegrywam najwięcej, zupełnie sobie nie radzę z takim rodzajem rozgrywki.
Pierwsze co szacun dla klz03, bo ma rację downswing nie istnieje, to jest jedynie wymówka. Wariancję da się nadrobić już w ciągu 1k rąk, przynajmniej tak jest w moim przypadku, a jak pewnie ktoś mnie kojarzy to wie, że gram MEGA luźnie i chyba agresywnie
często gram overplay z niektórymi rękoma, a mimo wszystko mój winrate jest na poziomie 3-4BB/100 (FL FR 0,25$/0,5$). No, ale cóż jaki image taka gra
i takie postrzeganie mnie przy stolikach dzisiaj wszedłem ponownie na wyższy limit i po 10min gry zaczęli mnie izolować z każdym Ax oraz Kx, i to już nie ja zacząłem grać bez sensu calldown, a przeciwnik, ale to jest inna bajka. Tabelkowa gra to głównie selekcja rąk, ale najważniejsze jest tak już wcześniej zostało powiedziane post-flop tutaj głównie trzeba wpisać się w zdanie:
Maksymalizować zysku, minimalizować straty
Co do oceny rozdań to może i owszem sędziowie nie zawsze, aż tak szybko je oceniają, ale jak ja osobiście je trolowałem panowała reguła dajmy się innym użytkownikom wypowiedzieć, a następnie sędzia prostował albo zgadzał się z którymś z użytkowników.
Co do zmiany roomu, to nie wiem czy na FTP jest limit FL0,02$/0,04$, chyba zaczyna się od FL0,05$/0,1$ tam jest rb, który na początku naprawdę sporo daje, bo to jest jakiś dodatkowy zastrzyk finansowy szczególnie gdy chcemy budować bankroll, ale powoli trzeba myśleć o tym, aby skupić się na jakości gry, bo jeśli chodzi o FR to na FTP za długo nie można na nich siedzieć. Osobiście chce siedzieć jak najdłużej na FR, nie chce mi się zmieniać na SH, ale to wyjdzie wszystko w praniu. Na starsach można grać dłużej na FR, ale tutaj rb jako takiego nie ma, więc trzeba liczyć na porządny winrate.
Osobiście przyznam się, że sam jeszcze nie przerobiłem wszystkich artów ze złota, łącznie obejrzałem może z 5 góra 10 filmów szkoleniowych, ale to co spędziłem w dziale oceny rąk to moje. Szpaqu oraz Chudy dalej tam się udzielają i wychodzi im to na dobre ja już tam tak często nie zaglądam, bo rzadko czegoś nowego się tam dowiem, analizuję swoje sesje sam w zależności od przeciwnika i od jego statów, tego się tam nauczyłem i z tego korzystam.
Metod nauki jest sporo i każdy wybierze taką jaka mu najbardziej odpowiada
BroSatse jak dobrze kojarzę to mniej więcej razem zaczynaliśmy na FTP i być może pamiętasz ile shotów nieudanych wykonałem tam na FL FR 0,25$/0,5$, bo ja już zapomniałem jak ostro dostałem tam po dupie
tylko, że ja nie szukałem usprawiedliwienia i był czas, że dobiłem do FL FR 0,5$/1$ na FTP i znowu dostałem po plecach. Musiałem zejść znowu do FL FR 0,1$/0,2$, bo takie lanie było
Jednak każdy shot dawał coś do skilla i na niższym limicie zawsze grało się łatwiej (łatwiej nie zawsze oznacza luźniej). Zaczęły się pytania podczas gry typu: czy mam najlepszą rękę oraz jak z niej najwięcej wyciągnąć, czy jak teraz zablefuję to mi uwierzy i wyrzuci rękę?
Poker to nie jest tylko ciskanie guzików w zależności od kart, to jest umiejętne naciskanie ich w zależności od przeciwników i ręki.
Zresztą jak SkilledBoy to czyta to sam potwierdzi, że zawsze mówiłem, że DS nie istnieje, są po prostu tylko gorsze dni
Co do tego, żeby nie patrzeć na stan konta, co do tego się nie zgodzę, bo ja to robię notorycznie, bo warto mieć coś na zasadzie stop-loose (czy jak to się tam nazywa słownikowo). Mi osobiście to daje dodatkową kontrolę nad grą. W pokerze trzeba wiedzieć kiedy spasować mocną rękę, która na kolejnym streecie jest już pokonana jak również trzeba wiedzieć kiedy odejść od stolika. Nie każdy potrafi panować nad emocjami podczas gry i sam też w tym nie jestem najlepszy, ale zawsze warto pracować nad każdym szczegółem.
Ciekawe kto dotrwał do końca
Napisane przez krychu15
W jakim celu mam zmieniać pokerrom?
Z twoich wypowiedzi wywnioskowałem że gdzieś w głębi uważasz że twój pokeroom jest rigged, dlatego masz downswing. Za bardzo nie wiesz gdzie leży przyczyna....na trochę po graj na innym poker roomie, wyeliminuje to z twojej psychiki teorię spiskową o rigged pokeroomach
Jeśli po zmianie dalej sprawa się nie poprawi to sam się utwierdzisz, że tylko i wyłączenie w twojej grze leży przyczyna złych wyników. A to już pierwszy krok na to, aby to zmienić.
Trzymam kciuki i mam nadzieje że niebawem powróci radość z gry i efekty
Poszedłem za radą kilku userów, zrobiłem sobie 2 dni przerwy od gry. Przeglądnąłem artykuły, siadło kilka filmików. Dzisiaj rozegrałem sobie sesyjkę z jednym stołem 187 handów, tylko po to, żeby popełnić jak najmniej błędów i grać jak najlepiej a nie jak najwięcej. Standardowo cały czas do tyłu ale na koniec wyszedłem na plus 0,01$ więc jest postęp hehe. Wklejam zaraz rozdania do oceny zobaczymy czy coś lepiej czy znowu tragedia