Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Donk z BB

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
587 Wyświetlenia

Jak reagujecie na donk z BB, po tym jak na preflopie próbowaliście ukraść blindy? Mam tu na myśli oczywiście przeciwników innych niż lag albo tag, bo ci grają z reguły c / r, chodzi mi o fishowatych gościów, średnio agresywnych. Weźmy taką sytuację, podbijaliśmy z BU z KJo, BB sprawdza, rainbow flop Qxx, BB bets. Pot oddsów chyba za dobrych nie mamy, w puli przed naszym ruchem znajduje się 5,5 SB, więc zgodnie ze strategią pot odds powinien być pas (policzyłem outy na króla i backdoor str8). Mimo wszystko takie zagranie wydaje się zbyt weak, zwłaszcza że niektórzy blefują w ten sposób.

Jakieś wasze sugestie? Warto grać calldown dla informacji?

2 odpowiedzi
jarrodka

odswiezam pytanie, bo taka sytuacja zdarza sie wystarczajaco czesto zeby ja opisac, ja gram z reguly fold, jak blefuje to blefuje, nastepnym razem zaplaci, ale czy to jest poprawne to nie wiem:). Wiem, ze statusu zloto jest o donkbecie, moze juz to przeczytales natomiast ja jeszcze nie:)

pozdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak gracz jest dość pasywny a board jest suchy to ja też pasuję, chyba że mam 2 overcards i dobre pot oddsy. Przeciwko fishom "głupio" agresywnym z dużym WTS gram calldown z Ahigh, Khigh, albo pocketami. Przeciwko takim z niższym WTS podbijam flopa, albo turna, bo nie lubię grać takich "niepewnych" sytuacji z marginalnymi rękami. Ale nie wiem co na ten temat mówi teoria :)