Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dealer's choice live cash game deep stack strategia

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,170 Wyświetlenia
perut79
Poker Player

Witam.

Mam pytanko do szanownych forumowiczów. Gramy z kumplami na zywo dilers choicea (PLO, 5cardOmaha, Courchevel, Holdem Double Flop, w pot limicie oraz Holdem NL) deep stackowo. Blindy 10, 20 groszy .minimalny buy in 50 PLN max unlimited. Gra jest bardzo luźna, raczej pasywna preflop, stosunkowo rzadko pot bety i 3bety. agresywna po flopie. Ma ktos z Was pomysł na opłacalną grę? Jakaś dochodowa strategia :D. Chodzi mi głównie o omaszkę, bo ona najczesciej jest wybierana.?

z góry dziekuje i pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Dobrze flopuj i skub ryby grając PSB. :thinking:

Odpowiedz
Cytat
perut79 Autor wątku
perut79
Poker Player

mhm , tez mysle ze w takiej grze duzo zalezy od trafienia, mało jest miejsca na jakies taktyczne fajerwerki. 3bety tylko z premium hands i z pozycja a gdybys wyjasnil jeszcze skrót psb?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

PSB = pot size bet

A tak poważniej - nikt Ci nie opisze złotą taktyke bo takiej nie ma. To które zagranie jest optymalne w danym momencie zależy od masy czynników. Generalnie jest jednak tak jak mówisz tj. typowa gra ze znajomymi jest loose stąd najbardziej profitowe teoretycznie jest granie bardziej tight i łapanie ich na niemożności sfoldowania słabszych układów vs twoje nutsy.

Odpowiedz
Cytat
adasko99
Oldschool Grinder

wedlug mnie wygrywajaca taktyka w wyzej wymienionej sytuacji jest dziecinnie prosta :)
wystarczy podawac kolegom alkohol w regularnych odstepach czasowych :D

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

tylko czy taka taktyka będzie profitowa przy stawkach 10/20gr? :P

Odpowiedz
Cytat