Siemano!
Temat bedzie dotyczyl notatek. Co staracie sie od razu sobie pisac ? Jaka jest pierwsza rzecz jaka staracie sie wychwycic u rywala? Piszecie od razu fancy play i dziwne zagrania czy takze linie standardowe ( np. gra standardowo z mh, ale z draws zawsze pasywnie itp. )
Ja przede wszystkim wypisuje:
- czy gra open limp (LIMPER) - od razu wiadomo ze fish
- czy gra cold call (COLDCALLER) po 1 openraisie - rowniez potwierdza fishowatosc, oraz nieznajomosc zasady rais/fold. Nastepnie jak zauwaze z czym gra to zagranie to pisze sobie po myslniku karty
- czy stawia post blinda na PRE (x POSTER) - potwierdza fishowatosc, daje mi info ze rywal jest malo cierpliwy, moze dzieki temu szybciej tiltowac
- z czym gra RAIS IP w HU na F, czy gra for value tak czy for free cards
- Jak rywal zachowuje sie w BvB, czy czesto gra call any F i fold T i tym podobne rzeczy. generalnie staram sie duzo obserwowac gre na blinds
- wszelkiego rodzaju donki w HU, 3way, 4way itp. Z czym, na jakiej pozycji ( np na MP w 3way) i przede wszystkim czy to byl jeden donk czy 3rd barrels donk
- jak kolo bluzga na czacie to tez pisze
- wylapane blefy notuje. Wazne, czy na scary cards (cos tam pomyslal o blefie) czy blef totalnie z dupy. Rowniez wazne czy kolo mial SDvalue czy totalny trash
- fancy play typu cc cc cr z monsterem, wszystkie slowplaye
Oprocz tego, staram sie notowac wszsytkie inne odstepstwa od norm i regul. Pisze np. instant 3bet flop OOP z v.strong hand. Dziwne pasywne zagrania z mocna reka no i dziwnie agro rozegrane uklady ze zbyt slabym karta.Tego typu sprawy.
Raczej nie wynotowywuje zagran standardowych, dobrych/srednich calldownow, bo to za wiele mi nie da.
A wy na co zwracacie uwage i co piszecie?