Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Agresywny BM

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
901 Wyświetlenia

Witam

Mam pytanie, gram FL SH 0.1/0.2 mam 150$. Na niektorych filmikach trenerzy zachecaja do agresywniejszego BM, 300 BB na wyzszy limit SH, ale tez aby agresywnie schodzic na nizszy limit ,jak nie idzie.

Moje pytanie jest takie, jak zdefiniowac to czy "nie idzie"? Ile to jest BB?

Pozdrawiam

5 odpowiedzi

kiedy z każdą następną ręką zaczynasz się coraz bardziej pocić i bać ją rozegrać dobrze ;) przy 300b to chyba będzie 75-100bb

Cogitus

FL jest na tyle swingowa gra ze nie warto korzystac z agresywnego BM jesli nie masz sporego edge nad przeciwnikami (winrate 5BB/100?)
po pierwsze masz presje wyniku w shortrunie, po drugie brak statystyk na nowy limit + swing i masz szybki powrot na nizszy limit ze znacznie okrojonym BR, ja polecam nawet bardziej konserwatywny BR na nowy limit ok 600BB

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ta juz dalem sie przekonac, ze tak nie darady:) Spory przeskok jest miedzy 0.1/0.2 a o.25/0.5 . W Wysokosci wygranych i przegranych. To co trzeba ciulac na nizszym przez 200 rozdan tutaj potrafi poleciec w jednym rozdaniu. Fakt ze przegrywałem partie na nowym limicie frajersko, bo na river przeciwk zlapal 2 outera, Albo doszla 4 karta w kolorzei moj flush nie byl na wygrana, tu 5 dolarow tam 4 i siup spowrotem 0.1/0.2 :)

FTP jest pelne fishy, ale skubance jakas umieja plywac w tym wszystkim no i udaje sie im :) Sztywna psyche trzeba miec i solidny zapas bankrolla na nich

klz03

lektura poker mindset i jedziesz z agro rollem do 1/2. na 2/4 lepiej miec juz zapas BB jak nie masz odpowiedniej psychy do tego, bo tam swingi po 500-1000 $ to nic nadzwyczajnego.

generalnie z wlasnego doswiadczenia powiem ci tyle, ze do 1/2 mozna bardzo agresywny bankroll stosowac gdy spelnione sa nastepujace warunki:
-jak nie idzie do szybko schodzisz limi nizej
-znasz wszystkie standardowe zagrania i pewnie czujesz sie z roznego rodzaju rozdaniami
-znasz i akceptujesz zasady rzadzace pokerem

galer

Napisane przez dzidenss
FTP jest pelne fishy, ale skubance jakas umieja plywac w tym wszystkim no i udaje sie im :)

+ milion ;)

Ja, jak jeszcze mi się wydawało, że trochę umiem grać w fixa, to miałem taką zasadę. Ja grałem na 3 stolikach, więc jak miałem 300BB na nowy limit, to grałem 2 na starym limicie i 1 stolik na wyższym. Przy 400BB stosunek juz był 1 do 2, a przy 600Bb przechodziłęm w pełni na 3 stoliki. W razie spadku rolla, wracałem do wcześniejszych układów.