Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 7 Card Stud Hi/Lo

41 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
4,298 Wyświetlenia
PatriceMilev

Skoro nagle pojawiło się zwiększone zainteresowanie RAZZ, to może ja znajdę kogoś, kto gra Hi/Lo? :)
Gra ktoś?

Swoją drogą zaprawa w RAZZ też się tu przydaje.

40 odpowiedzi
napalm77

ja nie... na razie starcza mi Holdem NL, PLO, 7 Card Stud Hi i moje próby z Razzem

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev

Pewnie przydałaby mi się gra w 7 Hi, bo przynajmniej skuteczniej grałbym pod Hi gdy taki układ się już trafi ;)

Masz jakieś ciekawe materiały?

napalm77

książki w wersji papierowej , udało mi sie tanio kupic 3 z 4 niżej wymienionych (1,2,4) na allegro z tego co pamietam za 120 zeta z wysyłką:
Ken Warren Teaches 7 Card Stud High, Hi/Low, Razz
Ashley Adams - Winning 7 Card Stud
Roy West - 7 Card Stud 42 lessons
D. Sklansky Seven Card Stud
dwie pierwsze już przeczytałem a właściwie przetłumaczyłem te słówka których nie rozumiałem, za 2-gim razem będzie można powiedziec że przeczytałem
"kapeńkę" znajdziesz ebooków z rozdziałami o studzie - Supersysytem 1 ( 7-Card Stud Hi, Hi/Lo, RAZZ ), vol. 2 tylko 7Stud Hi/Low, Play like pro (7-Card Stud Hi, Hi/Lo, RAZZ), Poker For Dummies (Richard D. Harroch & Lou Krieger)

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev

A jakąś stronę tytułową tam masz? ;)

napalm77

daj maila
p.s. przeglądnij sobie forum stud wklepujac poprostu hasło stud i zakres do roku wstecz tam byc moze znajdziesz pare ciekawych rąk z 7 stud hi/low i mtt

Napisane przez PatriceMilev
Skoro nagle pojawiło się zwiększone zainteresowanie RAZZ, to może ja znajdę kogoś, kto gra Hi/Lo? :)
Gra ktoś?
Swoją drogą zaprawa w RAZZ też się tu przydaje.

Wiem, że to późno, ale dopiero teraz zauważyłem ten temat. Ja grałem/gram studa hi/lo. Jakiś rok temu wstawiałem nawet regularnie sporo rozdań, ale w związku z brakiem zainteresowania zaniechałem oficjalnej działalności na forum w tym kierunku.
W najbliższym czasie może uda mi się nagrać jakiś filmik z gry na najniższych stawkach, bo może udałoby się zrobić coś w rodzaju "Jak przebijałem się przez limity." Ale czy cała seria faktycznie będzie miała miejsce zależy od naszych adminów oraz zainteresowania na forum.

Co do książek:
1) David Sklansky: Seven Card Stud: For Advanced Players (Advance Player) - pozycja raczej warunkowo przydatna do hi/lo, z tego co pamiętam to tylko jeden rozdział traktuje o tej odmianie, a reszta książki zajmuje się studem hi.
2) Ray Zee: High-Low-Split Poker, Seven-Card Stud and Omaha Eight-Or-Better for Advanced Players (Advance Player) - bardzo dobra pozycja, przeczytana kilka razy, lecz wciąż do niej wracam

napalm77

pozdrawiam starego druha od studa! i w tym wypadku również z niecierpliwością czekam na filmik/filmiki

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev

dohpaZ: byłbym bardzo zadowolony z filmiku :) jakoś bardziej kręci mnie stud h/l niż RAZZ ;)

Napisane przez PatriceMilev
dohpaZ: byłbym bardzo zadowolony z filmiku :) jakoś bardziej kręci mnie stud h/l niż RAZZ ;)

Bo w sumie jest ciekawszy, aczkolwiek bardziej skomplikowany ;).
Do nagrywania filmu zabieram się już od jakiegoś czasu, ale niestety na przeszkodzie stanęły kłopoty zdrowotne (krótki pobyt w szpitalu córki), a teraz święci się św. Mikołaj i impreza urodzinowa. Mam jednak nadzieję, że uda mi się coś nagrać przez weekend, bo mnie to już powoli złości, że nie mogę czegoś skończyć, co obiecałem.

misiowilk

Jak wygląda sprawa z rake w tej odmianie? Czy przez splity nie zabija on opłacalności tej gry ?

Napisane przez misiowilk
Jak wygląda sprawa z rake w tej odmianie? Czy przez splity nie zabija on opłacalności tej gry ?

Nie. Splity zmniejszają swingi i wariancje. Grając HU nigdy nie skupiasz się tylko na ręcę Lo, tylko hi/lo, w najgorszym przypadku hi (i przeciwnik nie ma szans na lo).

napalm77

Napisane przez napalm77
ja nie... na razie starcza mi Holdem NL, PLO, 7 Card Stud Hi i moje próby z Razzem

p.s. spróbowałem hi/low bardziej mnie wciagnął niż razz, wkleiłem dwa pierwsze ręce, jak zwykle początki bardzo obiecujące a dalej jak będzie czas pokaże

napalm77 masz moze jeszcze te ksiązki o seven card stud o których wspominałes rok temu? :D jak cos odezwij sie na priv zeby nie zasmiecac, pozdrawiam

napalm77

napisz dokładniej o co chodzi

napalm77

Napisane przez napalm77
książki w wersji papierowej , udało mi sie tanio kupic 3 z 4 niżej wymienionych (1,2,4) na allegro z tego co pamietam za 120 zeta z wysyłką:
Ken Warren Teaches 7 Card Stud High, Hi/Low, Razz
Ashley Adams - Winning 7 Card Stud
Roy West - 7 Card Stud 42 lessons
D. Sklansky Seven Card Stud
dwie pierwsze już przeczytałem a właściwie przetłumaczyłem te słówka których nie rozumiałem, za 2-gim razem będzie można powiedziec że przeczytałem
"kapeńkę" znajdziesz ebooków z rozdziałami o studzie - Supersysytem 1 ( 7-Card Stud Hi, Hi/Lo, RAZZ ), vol. 2 tylko 7Stud Hi/Low, Play like pro (7-Card Stud Hi, Hi/Lo, RAZZ), Poker For Dummies (Richard D. Harroch & Lou Krieger)

chodzi o te ww.książki?

tak tak o tych ksiązkach mowiłem, sorry za zamułke. Posiadasz jakąś jeszcze, ewentualnie chciałbys sprzedac?

napalm77

mam ale nie sprzedaje. na priv nie mozemy do siebie pisac jak nie jestesmy przyjaciólmi chyba ze email

z ciekawości jeśli wolno spytać, czy w KTÓREJKOLWIEK z tych ksiazek albo innych jakie czytaliscie byly jakieś rozdziały albo chociaz solidne fragmenty o grze TURNIEJOWEJ w Razz / Stud / Stud HI-LO ??

napalm77

Roy West - 7 Card Stud 42 lessons - w tej książce jest na pewno kilka rozdziałów o turniejach Stud High

p.s sprawdziłem w ww. książce part 9 tournament tactics by Tom Evoy (gościnnie), wielkość 24 strony

nic wiecej nie ma o turniejach w innych książkach