@ raas1337
Dobra moj blad, przepraszam. O rmah i podatku czytalem pare dni przed wyjsciem diablo i albo to troche zmienili, ale ja zle zapamietalem, nvm.
http://eu.battle.net/d3/pl/game/guide/items/auction-house#fees
Tu jest wszystko opisane.
@ raas1337
Dobra moj blad, przepraszam. O rmah i podatku czytalem pare dni przed wyjsciem diablo i albo to troche zmienili, ale ja zle zapamietalem, nvm.
http://eu.battle.net/d3/pl/game/guide/items/auction-house#fees
Tu jest wszystko opisane.
Jak nie masz potwierdzonej informacji to nie pisz.
Rake za sprzedanie itemku wynośi 1e i jeśli przelewamy kasę na battlenet nie ponosimy dodatkowych opłat.
Jeśli zdecydujemy się że kasa za item ma iść na paypal to jest to 1e za sprzedany item +15% - i nic więcej.
Prowizje są tylko za sprzedany item.
Napisane przez raas1337
Hehe zabawny jest ten RMAH ;>
20euro wpadło dzisiaj z samych crap itemków, nie wspominając o tym że mam dwa itemy jeszcze do wystawienia, jeden za 30-40euro i 2 nad którym ciągle się waham i nie mogę się zdecydować czy za 80 czy za 100euro ;D
Ktoś w ogóle kupuje te itemki po takiej cenie ? sprzedaje się je graczom czy to server skupuje itemki dajac graczom możliwość wykupienia za nie pre paidów ? I ile kosztuje taki pre paid ?
Jest zwykły dom aukcyjny - ty wystawiasz - ktoś kupuje.
Kasę możesz przelać bezpośrednio z transakcji na paypal lub na kont battlenet(z którego potem wypłacić się już nie da) i można robić zakupy no w blizzard store/lub opłacić np abonament w wowie.
A na Diablo żeby grac po necie bo rozumiem ze tam się sprzedaje te itemki trzeba kupowac pre-paidy Czy wystarczy sam oryginalny klucz ?
Jak myślicie ile potrwa taka sprzedaż itemków zanim wszystko zaleje fala botów ? Myślę nad tym poważnie bo jak czytam ile można skasować za niektóre itemki to można na tym zrobić rolla i zarobić nieco lepiej niż na NL2-NL5.
Napisane przez WeakTight27
A na Diablo żeby grac po necie bo rozumiem ze tam się sprzedaje te itemki trzeba kupowac pre-paidy Czy wystarczy sam oryginalny klucz ?Jak myślicie ile potrwa taka sprzedaż itemków zanim wszystko zaleje fala botów ? Myślę nad tym poważnie bo jak czytam ile można skasować za niektóre itemki to można na tym zrobić rolla i zarobić nieco lepiej niż na NL2-NL5.
Chyba nie masz pojęcia jak ciężko tu o dobry drop - dobre itemki i skilla, żeby farmić a3/4 inferno.
Napisane przez preludiumm
Napisane przez WeakTight27
A na Diablo żeby grac po necie bo rozumiem ze tam się sprzedaje te itemki trzeba kupowac pre-paidy Czy wystarczy sam oryginalny klucz ?Jak myślicie ile potrwa taka sprzedaż itemków zanim wszystko zaleje fala botów ? Myślę nad tym poważnie bo jak czytam ile można skasować za niektóre itemki to można na tym zrobić rolla i zarobić nieco lepiej niż na NL2-NL5.
Chyba nie masz pojęcia jak ciężko tu o dobry drop - dobre itemki i skilla, żeby farmić a3/4 inferno.
bez przesady 2 dni gry
http://www.diablofans.com/topic/49402-diablo-iii-farmer-makes-60-million-gold-an-hour-and-tells-all/page__p__924143 typ robi na botach kasę
Tak tylko że gość używa 50 kont zalogowanych jednocześnie na eu i us co daje 100 postaci latających i farmiących ; >
Napisane przez preludiumm
I weź sam dojdź do inferno i jeszcze izi farm dobre itemy. GL with that.
+1
Jak grasz Monkiem/barb to po prostu robisz wizza albo dh i easy farmisz sobie te dobre itemki ;p
hehe właśnie sprzedałem broń 1h za 45euro
W Eu jeszcze nie działa jeszcze część ah odpowiedzialna za golda/gemy/recepty ale w usa słyszałem że 1kk chodzi po 8-10$
Z rynku eu powiedziałbym, że obecnie przeliczając przez itemki 1kk=~25pln
I mam pytania odnośnie weryfikacji pp i podłączenia pod bn
Mam niezweryfikowany pp, nie mam karty
Jaka jest dla mnie najkrótsza droga do możliwości wpłacania kasy na pp?
Z tego co mi się wydaje powinna być możliwość doładowania pp przez jakiś przelew ale nie wiem jak to jest z nie zweryfikowanym kontem.
Btw taka rada bo już paru ludzi miało z tym problemy, trzeba mieć aktywowaną darmową usługę na BN "Altert na komórkę" czy jakoś tak by można było wpłacać/wypłacać kasę na PP.
2 sprawa, nie przelwajcie kasy na battlenet balance po sprzedaniu itemka bo nie da się tej kasy wypłacić. Przy samej sprzedaży wybrać trzeba opcję wypłaty na PP.
Btw pochwalcie się ile zarobiliście
Mi udało się przez piątek/sobotę wyfarmić i sprzedać itemki za 529zł ;p
Gratsy raas1337. Sam jak na fan boya grałem bardzo bardzo mało (niewiele ponad 100h Wizem + jakieś 60h grał mój młodszy brat maxując Demon Huntera) i nie dropnęło mi w zasadzie nic wartego uwagi. Wystawiłem trochę itemków średniej (niższej jeśli brać pod uwagę standardy inferno) jakości po niskich cenach by zbadać rynek i okazuje się, że tak jak podejrzewałem nikt nie kupuje crapu:) Na słabe legendy ludzie też się nie napalają. Za to z tego co widziałem bronie >1k dps rozchodzą się jak świeże bułeczki i ludzie są w stanie płacić za nie nawet CAP. Podejrzewam, że przez miesiąc/dwa jakiś promil graczy będzie się w stanie utrzymywać z RMAH (nie biorę pod uwagę cziterów którzy oczywiście zarabiać też będą) a później bardzo wiele zależeć będzie od Blizzarda. Jeśli ich dział security ssie to rynek zostanie zalany (boty). Item resetów rodem z Diablo II obv już nie będzie (Blizzard dostałby miliony pozwów sądowych od ludzi, którzy wydali w RMAH więcej niż równowartość kebaba) i ciekaw jestem jak długo i jak dobrze supportowana będzie ta bądź co bądź gra singleplayer z elementami mmo.
212euro here
i to dopiero początek:D
Mam zamiar trzymać 200-250euro na saldzie bn na ewentualne handle w euro pomijając 15% strat, dopiero resztę hajsu będę przelewał na pp