Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,180 Posty
171 Użytkownicy
0 Reakcje
116.8 K Wyświetlenia
Erandiel

@ raas1337

Dobra moj blad, przepraszam. O rmah i podatku czytalem pare dni przed wyjsciem diablo i albo to troche zmienili, ale ja zle zapamietalem, nvm.

http://eu.battle.net/d3/pl/game/guide/items/auction-house#fees

Tu jest wszystko opisane.

Odpowiedz
Cytat
raas1337

Jak nie masz potwierdzonej informacji to nie pisz.

Rake za sprzedanie itemku wynośi 1e i jeśli przelewamy kasę na battlenet nie ponosimy dodatkowych opłat.
Jeśli zdecydujemy się że kasa za item ma iść na paypal to jest to 1e za sprzedany item +15% - i nic więcej.

Prowizje są tylko za sprzedany item.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez raas1337
Hehe zabawny jest ten RMAH ;>
20euro wpadło dzisiaj z samych crap itemków, nie wspominając o tym że mam dwa itemy jeszcze do wystawienia, jeden za 30-40euro i 2 nad którym ciągle się waham i nie mogę się zdecydować czy za 80 czy za 100euro ;D

Ktoś w ogóle kupuje te itemki po takiej cenie ? sprzedaje się je graczom czy to server skupuje itemki dajac graczom możliwość wykupienia za nie pre paidów ? I ile kosztuje taki pre paid ?

Odpowiedz
Cytat
raas1337

Jest zwykły dom aukcyjny - ty wystawiasz - ktoś kupuje.
Kasę możesz przelać bezpośrednio z transakcji na paypal lub na kont battlenet(z którego potem wypłacić się już nie da) i można robić zakupy no w blizzard store/lub opłacić np abonament w wowie.

Odpowiedz
Cytat

A na Diablo żeby grac po necie bo rozumiem ze tam się sprzedaje te itemki trzeba kupowac pre-paidy Czy wystarczy sam oryginalny klucz ?

Jak myślicie ile potrwa taka sprzedaż itemków zanim wszystko zaleje fala botów ? Myślę nad tym poważnie bo jak czytam ile można skasować za niektóre itemki to można na tym zrobić rolla i zarobić nieco lepiej niż na NL2-NL5.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Napisane przez WeakTight27
A na Diablo żeby grac po necie bo rozumiem ze tam się sprzedaje te itemki trzeba kupowac pre-paidy Czy wystarczy sam oryginalny klucz ?

Jak myślicie ile potrwa taka sprzedaż itemków zanim wszystko zaleje fala botów ? Myślę nad tym poważnie bo jak czytam ile można skasować za niektóre itemki to można na tym zrobić rolla i zarobić nieco lepiej niż na NL2-NL5.

Chyba nie masz pojęcia jak ciężko tu o dobry drop - dobre itemki i skilla, żeby farmić a3/4 inferno.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez preludiumm

Napisane przez WeakTight27

Chyba nie masz pojęcia jak ciężko tu o dobry drop - dobre itemki i skilla, żeby farmić a3/4 inferno.

bez przesady 2 dni gry
http://www.diablofans.com/topic/49402-diablo-iii-farmer-makes-60-million-gold-an-hour-and-tells-all/page__p__924143 typ robi na botach kasę

Odpowiedz
Cytat
raas1337

Tak tylko że gość używa 50 kont zalogowanych jednocześnie na eu i us co daje 100 postaci latających i farmiących ; >

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

I weź sam dojdź do inferno i jeszcze izi farm dobre itemy. GL with that.

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez preludiumm
I weź sam dojdź do inferno i jeszcze izi farm dobre itemy. GL with that.

+1

Odpowiedz
Cytat
raas1337

Jak grasz Monkiem/barb to po prostu robisz wizza albo dh i easy farmisz sobie te dobre itemki ;p

hehe właśnie sprzedałem broń 1h za 45euro xD

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

po ile 100kk golda chodzi ?

Odpowiedz
Cytat
raas1337

W Eu jeszcze nie działa jeszcze część ah odpowiedzialna za golda/gemy/recepty ale w usa słyszałem że 1kk chodzi po 8-10$

Odpowiedz
Cytat
demontaczki

Z rynku eu powiedziałbym, że obecnie przeliczając przez itemki 1kk=~25pln

I mam pytania odnośnie weryfikacji pp i podłączenia pod bn

Mam niezweryfikowany pp, nie mam karty

Jaka jest dla mnie najkrótsza droga do możliwości wpłacania kasy na pp?

Odpowiedz
Cytat
raas1337

Z tego co mi się wydaje powinna być możliwość doładowania pp przez jakiś przelew ale nie wiem jak to jest z nie zweryfikowanym kontem.

Btw taka rada bo już paru ludzi miało z tym problemy, trzeba mieć aktywowaną darmową usługę na BN "Altert na komórkę" czy jakoś tak by można było wpłacać/wypłacać kasę na PP.

2 sprawa, nie przelwajcie kasy na battlenet balance po sprzedaniu itemka bo nie da się tej kasy wypłacić. Przy samej sprzedaży wybrać trzeba opcję wypłaty na PP.

Btw pochwalcie się ile zarobiliście :D

Mi udało się przez piątek/sobotę wyfarmić i sprzedać itemki za 529zł ;p

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Gratsy raas1337. Sam jak na fan boya grałem bardzo bardzo mało (niewiele ponad 100h Wizem + jakieś 60h grał mój młodszy brat maxując Demon Huntera) i nie dropnęło mi w zasadzie nic wartego uwagi. Wystawiłem trochę itemków średniej (niższej jeśli brać pod uwagę standardy inferno) jakości po niskich cenach by zbadać rynek i okazuje się, że tak jak podejrzewałem nikt nie kupuje crapu:) Na słabe legendy ludzie też się nie napalają. Za to z tego co widziałem bronie >1k dps rozchodzą się jak świeże bułeczki i ludzie są w stanie płacić za nie nawet CAP. Podejrzewam, że przez miesiąc/dwa jakiś promil graczy będzie się w stanie utrzymywać z RMAH (nie biorę pod uwagę cziterów którzy oczywiście zarabiać też będą) a później bardzo wiele zależeć będzie od Blizzarda. Jeśli ich dział security ssie to rynek zostanie zalany (boty). Item resetów rodem z Diablo II obv już nie będzie (Blizzard dostałby miliony pozwów sądowych od ludzi, którzy wydali w RMAH więcej niż równowartość kebaba) i ciekaw jestem jak długo i jak dobrze supportowana będzie ta bądź co bądź gra singleplayer z elementami mmo.

Odpowiedz
Cytat
demontaczki

212euro here
i to dopiero początek:D

Mam zamiar trzymać 200-250euro na saldzie bn na ewentualne handle w euro pomijając 15% strat, dopiero resztę hajsu będę przelewał na pp

Odpowiedz
Cytat
czak2

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Drewnialdo wali z axe'a

Odpowiedz
Cytat
CptCarrot

sprzedajecie cos z niższych poziomów niż 60?

Odpowiedz
Cytat