Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

5$ 96s

8 Posty
6 Użytkownicy
11 Reakcje
622 Wyświetlenia
chico92

PokerStars, $4.60 + $0.40 - Hold'em No Limit - 10/20 - 3 players
Replay this hand on Upswing Poker

Opponet chyba reg z Litwy, wnioskuje po tym, ze wczoraj mial 3 miejsce w leaderbordzie. Co sadzicie o linii na flopie i samym callu na rivier?

BU: 470 (24 bb)
SB: 400 (20 bb)
BB (Hero): 630 (32 bb)

Pre-Flop: (30) Hero is BB with 9 6
1 fold, SB raises to 50, Hero calls 30

Flop: (100) 6 6 K (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: (100) J (2 players)
SB bets 50, Hero raises to 140, SB calls 90

River: (380) T (2 players)
SB bets 210 (all-in), Hero calls 210

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
elusivepl

Jeśli reg to ta linia nigdy nie jest blefem więc fold river.
Check na flopie mi się podoba bo ukrywa twoją rękę.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A mnie ta linia się nie podoba. Tą lina krzyczysz mam 6x na T.
Na tak takim flopie gram tak za 40. River sprawdzam to nie limit żeby zrzucać takie ręce. Wcale bym się nie zdziwił jak miał AA, częsta linia owszem KK też może mieć.
Czemu atak na flopie za dużo pisania , z regiem.

Odpowiedz
Cytat
yellowsock

Po takiej linii na F i T jego wsuwa na R wygląda jak czyste value.
Pytanie "co tu bijesz" po takiej akcji? I wychodzi mi, że prawie nic, słabe X6, jakieś bluffy "kreatywnych" kolesi, słabiutko i przedziwnie rozegranych AA? W sumie przy mega mono boardzie na F ostatecznie możliwe są fulle, flushe, a nawet bs z AQ choć tę rękę skreślam przy takiej akcji na T . Wiedząc że to reg, to fold. Uwzlędniając, że to są tylko 5tki a więc i potencjalnie dużo łatwiej można trafić retarda, który wykombinuje taką akcję bo trafił przykładowo K czy J, którego i tak nie odpuści, wiec zdecydował się zrobić wsuwę na R, więc w małym % znajdę tu też call od czasu do czasu na unknown-a i też śpię spokojnie.

Miałem niedawno podobnie rozegrana rękę. Moje K7o na 77QT5r. Pre, F, i T podobnie. Tyle że na R gość poczekał, ja spokojnie po value, i dostałem raise AI. Tylko że w moim spocie było mniej kombinacji i miałem niezłego kickera do tej 7. Biły mnie tylko fulle i A7, ale i tak zatankowałem. Call i gość pokazał J7s.

tigerek:

czyli według ciebie, tą linią hero KRZYCZY że ma 6x na turnie, po czym na R dostaje wsuwę na ryja? I wciąż ma mieć lepiej?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja napisałem że ta linia krzyczy 6x na T. Przecież nie wiemy co zrobi przeciwnik po naszym raise i co zrobi na R. Faktyczne po całej wcześniejszej akcji jego allin na River jest mega mocny , ale nie możemy oceniać akcji widząc wszystkie strity. Ja starałem się ocenić wszystkie po kolei jakby nie widząc następnych. Ja zauważyłem że nie ma co czekać z akcjami bo te 6x wcale mocne nie jest na takim boardzie.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Najlepszą linią jest tu jak napisał tigerek bet za poniżej połowę pota kto co lubi hero na river ma fold ale stawki niskie jak mamy jakieś info można sprawdzić

Odpowiedz
Cytat
gacekk6

Od F już można betować ściągasz value od pocketów,Ax, jakichś FD, część Kx też może wrzucić w X,. Podejrzewam, że na tym limicie 90% blefów gra cbet więc gość ma tutaj jakieś SD value, więc zaczynam targetować od Flopa.

vs Donkbet allin na river raczej easy fold weszły flushe, str8. Przy jakiś SD polecam zrobić notatkę DB river Value/bluff, bardzo pomocna możesz wtedy więcej thinvaluebetować/bluffować river i adjustować się i foldować vs DB wjazdy na takich oponentów którzy pokazują value.

Odpowiedz
Cytat
chico92 Autor wątku
chico92

Dzięki za opinie! :f_drink: Na moje teraz nieduży bet na flopie i pewnie wsuwka na turnie. Za dużo value tracę na flopie, przekonałeś mnie gacekk6.
As played fold river.
Dla ciekawskich typ pokazał JJ.

Odpowiedz
Cytat