Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QT96ss

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
329 Wyświetlenia
Refic

$0.10/$0.20 Pot Limit Omaha Hi
Prima
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
CO Refic ($40.02) 200bb
BTN x ($30.73) 154bb
SB x ($20.95) 105bb
BB x ($37.77) 189bb

Pre-Flop: ($0.30, 4 players) Refic is CO 6♦ 10:heart: Q♥ 9♠
Refic raises to $0.70, 2 folds, BB calls $0.50

Flop: 5♦ 6♠ 8♦ ($1.30, 2 players)
BB checks, Refic bets $0.80, BB calls $0.80

Turn: J♣ ($2.90, 2 players)
BB checks, Refic checks

River: 6♥ ($2.90, 2 players)
BB checks, Refic ?

BB: 24/13/4,7 fold to cb 69
afq 23/25/24, c/r 0, donkbet 6 250h

Na flopie cbetuję, żeby dowiedzieć się na czym stoję. Spodziewam się, że przeciwnik leaduje tutaj nutsy, gra c/c z drawami i swoim średnim rangem, wyrzuca wszystko inne.

Turn: gram check, bo nic gorszego mnie tutaj nie sprawdza, koleś jest pasywny, być może udałoby mi się go zrzucić z bottom range'u i tutaj nie jestem pewien czy nie powinienem betować.
Zagrałem jednak check, jest sporo kart dla mnie dobrych na river.

River: przeciwnik po raz kolejny czeka, wydaje mi się, że powinienem tutaj grać value beta, drawy nie trafiły, mógłby mnie luźniej bluff catchować.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
0rdon

Gram tak samo, a na R to easy valuebet - 1,7$ - jakieś 2 parki mogą cię tam spokojnie callować.

Odpowiedz
Cytat
Paddre

Ja to folduje preflop, ręka może i ładnie wygląda, ale jest "zbyt dziurawa" i ma mało nutsowego potencjału. Chyba że pozostali gracze są skłonni do nitowania.

Flop coś mi nie pasuje wielkość pota, 0.70$ Twoje + 0.70$ BB + 0.10$ SB daje razem 1.50$, nie 1.30$ jak pokazuje ręka.

CBet jest dobry, przeciwnik dużo folduje więc jest autoprofitowy. Turna bym mógł barellować, może sprawdzić FD z flopa oraz drawy podobne do twojego oraz 2 parki na które masz dużo equity, każda 7, 9, T, Q nondiamond daje ci nutsy. Czekając pozwalasz przeciwnikowi dobierać do lepszych drawów.

Na riverze nie bardzo widzę tutaj valuebeta. Dopiero tutaj nie widzę żadnej gorszej ręki która sprawdza. Po przeczekanym turnie nie wiesz co może mieć przeciwnik, może mieć lepszą 6, slowplayowanego bottom seta który stał się fullem, bottom strita - te ręce zagrają tutaj x/c, pozostałe ręce foldują.

Według mnie bet flop, bet turn daje tutaj najwięcej value od rąk dobierających, i na riverze check back. Po linii jaką zagrałeś utraciłeś value na turnie i spowodowałeś, że masz zagadkę na riverze czy valuebetować IP.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza

Hej,
Ręka dziurawa, ale o ile na dealerze nie siedzi gracz wykorzystujący dobrze swoją pozycję to otwarcie jest tu poprawne. Postfloop zagrałbym najpewniej bet/bet/bet chociaż bet/bet/checkback też jest racjonalne, bo jest naprawde niewiele rąk u pasywnego gracza które dadzą nam call na river, ale to już zależy od tego jaki image ty przy stole prezentujesz. Oczywiście na river o ile chcesz betować to bet/fold.
Pamiętaj żeby nigdy nie pisać że przebijasz żeby dowiedzieć sie na czym stoisz, i nie przebijaj żeby dowiedzieć sie na czym stoisz ;) NIe betujemy dla informacji ale dla wygrania pieniążków
pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Refic Autor wątku
Refic

@Cichosza,

czemu na turnie grałbyś bet?

Odpowiedz
Cytat
Cichosza

Przede wszystkim grasz over 100bb deep 4-maxa w PLO ;) Bardzo ważne na tych stawkach żebys "siał terror", przepraszam za kolokwializm, ale na tych stawkach gracze najczesciej sa pasywni i bojaźliwi, poza tym na 4maxie chcesz zbudować jakąś dynamike, bo nie chcemy przecież liczyć tylko na to żeby opp oddał nam stack majac 2nd nuts gdy my mamy 1st :P
(pytanie czy baza danych z Nim budowana równiez na 4-maxie czy shorthanded).
Wiesz że raczej nie zostaniesz check-raisowany, a najlepsze made handy najpewniej byłyby donkbetowame. Wiele jego drawów straciło equity, i często tu spasuje. Sam napisałeś całkiem śłusznie:"Na floop cbetuje...Spodziewam się, że przeciwnik leaduje tutaj nutsy, gra c/c z drawami i swoim średnim rangem, wyrzuca wszystko inne." Jeśli więc najczęściej ma tam drawy albo marginalne madehandy to grzechem jest teraz tego nie zawinąć. Na river podobnie, jeśli wtsd jest niski to warto również naciskać.
Poza tym twoja reka na turnie dostała jedną z lepszych kart, i jesli cbetujesz na floop takiego przeciwnika, to najczesciej masz już w planie bet na turn tylko przy paru konkretnych kartach, i Jc jest jedną z nich.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Refic Autor wątku
Refic

Poza tym twoja reka na turnie dostała jedną z lepszych kart, i jesli cbetujesz na floop takiego przeciwnika, to najczesciej masz już w planie bet na turn tylko przy paru konkretnych kartach, i Jc jest jedną z nich.

To zdanie pokazuje mi, że muszę lepiej planować grę swojej ręki. Dzięki za wskazanie tego _thumbsup:

Baza zbudowana na sh. Myślisz, że taki przeciwnik jest się w stanie dostosować do tego, że gra 4 max? Moim zdaniem nie. Spodziewam się tego po agresywniejszym graczu, a nie po takim pasywnym jak on. Ewentualnie, jego dostosowanie mogłoby polegać na tym, że zaczął by więcej callować, nie spodziewam się agresywnych zagrań z jego strony. Zwłaszcza, że jesteśmy deep, pewnie zwyczajnie obawia się o swoje 200bb. Tutaj też pojawia się pole manewru dla mnie, mogę grać dużo agresywniej bo przeciwnicy nie będą potrafili się szybko dostosować.

Takie przemyślenia mnie naszły :P

Pozdro

Odpowiedz
Cytat