Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQJ9ss PLO10 SH

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
216 Wyświetlenia
crononDBR
PokerStrategist

SB: 84/15/3b 11.5/ fcb 57/ 82hands
BU: 29.23/ AFq 31/ cb 80/ 30hands

PF: call wydaje mi się standardem. Po 3b najprawdopodobniej wcale nie ogranicze liczby przeciwnikow.
F: trafiam dobry F. Db wydaje mi się optymalny, ponieważ BU może nie cb mokrego boardu grajac 3way pot przeciwko fishowi. Wydaje mi się, że jesli dostane tutaj raise na mojego db to musze foldowac, bo w najlepszym wypadku mam flipa. Pula jest mała, wiec spokojnie moge poczekać na lepszy spot. Po jego callu wiem, że nie ma monstera (sety, combo drawy).
T: Bezpieczna karta spokojnie moge grać tu b/AI, wiedząc, że najprawdopodobniej jestem mocno z przodu. Duzy sizing, aby zapłacił za dobieranie lub wyrzucił drawy które maja np 40% equity.

Czy moje rozumowanie jest tu poprawne?

Poker Stars $10.00 Pot Limit Omaha Hi - 5 players - View hand 1336327
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $9.55
SB: $6.45
Hero (BB): $11.11
UTG: $17.88
CO: $12.08

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 9 :diamond: J :heart: Q :diamond: Q :club:
2 folds, BTN raises to $0.30, SB calls $0.25, Hero calls $0.20

Flop: ($0.90) 9 :heart: 5 :heart: J :spade: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.70, BTN calls $0.70, SB folds

Turn: ($2.30) 2 :club: (2 players)
Hero bets $2.00, BTN raises to $8.19, Hero raises to $10.11, BTN calls $0.36 all in

River: ($19.40) 8 :diamond: (2 players - 1 is all in)

1 odpowiedź

Witaj,
akurat preflop jest to bardzo dobry spot na 3bet. Koleś z buttona stealuje na pewno ze sporym zakresem, od którego nasza ręka jest zdecydowanie lepsza. Ciężko będzie mu natomiast sprawdzać bo za nim sprawdzi też prawie na pewno SB. Jego efektywna pozycja na flopie będzie więc słaba, bo SB zaczeka do Ciebie praktycznie zawsze i po Twoim Continuation becie będzie miał trudną decyzję co do tego z czym się stackować a z czym nie.
Dlatego myślę, że jest spora szansa na to że zostaniesz w rozdaniu tylko z SB, na którego będziesz miał pozycję. Jeśli nie, to nasza ręka tak czy inaczej jest całkiem niezła.
Na flopie dobra decyzja. Na raise oczywiście pasujemy bo tak jak napisałeś w najlepszym przypadku mamy coinflipa. Check-raise jest zły bo w przypadku sprawdzenia jest bardzo mało dobrych turnów i łatwo możemy zostać wyblefowani z puli.
Na turnie również standard. Nie można pozwolić drawować przeciwnikowi. Przeciwko agresywnemu (i takiemu który nie wie jak gram) przeciwnikowi lubie zaczekać na tym turnie. Dosyć często będzie próbował ukraść pulę, więc check-raisem jesteśmy w stanie wrzucić praktycznie cały stack już na turnie. Ograniczamy dzięki temu pulę będąc bez pozycji (jeśli przeczeka) i nie dajemy przewagi w postaci implied oddsów (jeśli zagra iuda nam się wrzucić cały stack na turnie).
Po jego raisie mamy easy call. Nie jesteśmy bardzo zadowoleni, ale na takim flopie zazwyczaj powinien raisować seta. Częściej pokaże dwie gorsze pary (top bottom) z którymi czekał do turna, lub silny draw.
Pozdrawiam
Loczek