Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJT8ds PLO10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia
admat1

$0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($13.26)
CO ($12.07)
BTN ($9.85)
Hero (SB) ($15.28)
BB ($5.94)

Pre-Flop: ($0.15, 5 players) Hero is SB 8♦ Q♣ 10:club: J♦
1 fold, CO raises to $0.30, BTN calls $0.30, Hero calls $0.25, 1 fold

Flop: 7♦ K♣ 9♠ ($1, 3 players)
Hero checks, CO checks, BTN bets $0.70, Hero raises to $3, CO folds, BTN calls $2.30

Turn: 7♥ ($7, 2 players)
Hero checks, BTN checks

River: A♠ ($7, 2 players)
Hero bets $3, BTN folds

BTN 31/17 aggr:2.0 po 236 rozdaniach

Preflop nie gram 3b bo chcialem jeszcze wciagnac BB do rozdania. Flop std.
Na turnie zaczynaja sie schody, najgorsza karta dla mojej reki. Zostaje 1 PSB u rywala i w jego range jest ta 7 :facepalm:.
Moja linia na turnie i river podyktowana jest tym ze check turn wydaje mi sie bardzo mocny zagraniem,czesto na tych stawkach mozna spotkac taki slowplay z nutsami. Kontynujac akcje z turna na river gram slaby value bet. Z drugiej strony nie wiem czy przy takich stackach ma to sens i czy nie powinienem zagrac tu poprostu bet na turnie. _o:

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Juzwabeznogi

Nie ma sensu wciągać 4 tego gracza do rozdania jeżeli masz nienutsowe suity oraz nie masz pozycji. W tym spocie 3 bet by mi się bardzo podobał! Wydaje mi się nawet standardem.

Na flopie można zagrać donkbeta oraz c/r. Po callu od oponenta obstawiam go głównie na drawy podobne do Twoich, bo podejrzewam że słabe made hands by zrzucił a mocne stackował na flopie.

Turn jak zauważyłeś jest kłopotliwy ze względu na SPR. Wydaje mi się, że c jest w porządku zagraniem, bo jeżeli zagrasz shove to w mojej opinii w 80 % nie robisz tego dla value. Jeżeli miałbyś fulla to zagrałbyś raczej c/c i/lub bet na river. Dlatego też Twoja linia na turnie i riverze trzyma się kupy. Jak dla mnie rozegrane w porządku !

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat