Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Plo50 QQT8ds

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
226 Wyświetlenia
Katoshikufu

PokerStars - $0.50 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 131.02 BB
BTN: 169.54 BB
Hero (SB): 112 BB
BB: 67.08 BB
UTG: 60.96 BB
MP: 127.36 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♣ T♣ 8♥ Q♥

UTG calls 1 BB, MP calls 1 BB, CO calls 1 BB, BTN calls 1 BB, Hero calls 0.5 BB, BB checks

Flop: (6 BB, 6 players) Q♠ 5♦ T♥
Hero bets 5.72 BB, fold, UTG calls 5.72 BB, MP calls 5.72 BB, fold, fold

Turn: (23.16 BB, 3 players) 4♣
Hero bets 22.12 BB, fold, MP calls 22.12 BB

River: (67.4 BB, 2 players) J♣
Hero ???

Opp standartwy fish, probka mala, 52/13, wtsd 27.
Jak tutaj lepiej zagrac ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Cześć,

ja podbijam preflop tę rękę.

Co do rivera to nie wiem. W sumie uzupełnił się tylko GS, przeciwnik mógłby raisować wrapy na flopie, a najbardziej oczywisty OESD u niego to KJ, który jest teraz busto, a spadła scary card... Nie wiem, czy x/c nie będzie tu overplayem na takiego gracza, poczekam na sędziego.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

PREFLOP:
myślę, że ręka jest wystarczająco silna do podbicia, niestety zagramy zazwyczaj pule 5way(lub 6way) w której już tak dobrze ta ręka nie zagra (fajny top set potential, ale drawy do koloru mają spore reverse implied odds, natomiast straight potential jest słaby) więc limp jest ok.

FLOP:
w puli 6way oczekuje, że zakresy przeciwników na bet będą bardzo wąskie (akcja zostanie zazwyczaj przeczekana), a jeśli blokujemy QQT to oznacza, że range z jakim przeciwnicy będą kontynuować będzie straightdraw-heavy. Podoba mi się lead za pulę, i liczę na turn/river nie uzupełniający drawów do strita (nie A/K/J/9/8).

TURN:
analogicznie do flopa, easy bet (check byłby bardzo słaby skoro oczekujemy, że przeciwnicy drawują, a ich semibluffing frequency na turnie na pewno jest znikome z racji siły naszego zakresu na bet flop + fakt, że pula jest 3way).

RIVER:
zakładając, że:
- villain nie pasuje zadnego strita
- villain nie zamienia w blef TT (jedna kombinacja), QJ,QT
przy takich założeniach gram check/fold (bo villain ma słabszą rękę z którą sprawdzi na pewno w mniej niż50% przypadków (pewnie nawet mniej niż 10-15%).

Odpowiedz
Cytat