Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO5 KJ56ds

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
309 Wyświetlenia
0rdon

PokerStars - $0.05 PL Hi (6 max) - Omaha - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

MP: $1.16
CO: $8.95
Hero (BTN): $5.00
SB: $12.38
BB: $6.87
UTG: $3.37

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.07) Hero has 5♥ 6♠ K♥ J♠

UTG calls $0.05, MP calls $0.05, fold, Hero raises to $0.27, SB calls $0.25, fold, UTG calls $0.22, MP calls $0.22

Flop: ($1.13, 4 players) 7♠ Q♥ T♥
SB bets $0.10, UTG calls $0.10, fold, Hero calls $0.10

Turn: ($1.43, 3 players) K♠
SB bets $0.15, UTG raises to $0.85, Hero calls $0.85, SB calls $0.70

River: ($3.98, 3 players) T♦
SB checks, UTG checks, Hero checks

UTG - 60/4/afq 15/ftcbet 57 - 55 hands
MP - 43/7/ftcbet 67 - 30 hands
SB - 72/16/afq 57 - 32 hands

PRF izoluję, bo limperzy dość dużo na razie foldują do cbetów.
Na flopie przy tych małych betach to jest chyba raise/stack?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Kindek90

Preflop ok

na Flopie obowiązkowy raise

na turnie widać ,że jesteś z tyłu str8 w jego zasięgu jak nic

River optymalnie poczekałeś , choć wiedząc , że na 90% przegrałeś :(

Odpowiedz
Cytat
variat

fold preflop, bedziesz gral 3,4way, to jest naprawde za slaba reka. przeciez nawet bys jej z CO nigdy nie otwieral (mam nadzieje], wiec czemu raisujesz po 2 limpach.

edit . nie zauwazylem, ze masz fd na K. teraz raise na pewno predzej mi sie podoba. jednak wolalbym to robic, majac do tego jakies pair.

spot jednak zaczyna sie na pf. Rece, ktore powinno byc w Twoim opening range ciezko zeby tutaj maja tego drawa, nie mialy pair albo wrapa. tego nie powinienes otwierac,

Odpowiedz
Cytat
Juzwabeznogi

Preflop zagrałbym call tylko dlatego, że to jest btn, więc będziemy mieli kontrolę nad tym co się będzie działo na postflopie. Zgadzam się, że ta ręka nie jest najmocniejsza, ale nie przekreślał bym jej aż tak bardzo - z CO spokojnie można otwierać first in jeśli mamy w miarę tight btna.

W tym spocie problemem jest to, że izolacja się najpewniej nie uda biorąc pod uwagę staty oponentów.

As played raisuje flopa, bo bet =1 bb równa się mega słabość. Mamy FD + OESD i pozycję, więc nie powinno nas w pędzić w kłopoty na dalszy streetach.

Na turnie spot staje się spewy niestety :/ Bo callujemy raise z nienutsowymi drawami i nie zamykamy akcji.... Dodatkowo nasze OESD może być już martwe. Hmh.. wydaje mi się, że gram call jedynie dlatego, że raise jest stosunkowo niewielki, a SB wydaje się mega słaby.

Na river jak napisał Kindek - gramy check back choć najczęściej jesteśmy w tyle.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
variat

Juzwa, nie moge sie zgodzic co do pf tzn limpowania tej reki. Nie wiem czemu mielibysmy limpowac dwie holdemowe rece bez absolutnie zadnego nutsowego potencjalu. oprocz trafionego strita i jakiegos flopnietego fulla nie ma ani jednego boardu na ktorym bedziemy mogli sie stackowac. do grana mw przy tak duzym spr bede szukal nutsowych rak. po prostu nie wiem na co liczymy grajac 4\5way z taka reke. pozycja tez nam niewiele da w takiej familiadzie, bo nie wiem jak mielibysmy ja wykorzystac.

Co do openowania z CO to tez zalezy pewnie od stylu gry pf. ja gram jakies 21\15 i z CO otwieram okolo 25% rak wiec ja tam praktycznie nigdy tej reki nie bede otwieral, ale inni graja duzo luzniej, wiec beda otwierac :)

Odpowiedz
Cytat
Juzwabeznogi

No masz rację - ja bym pewnie grał, bo dobrze się czuję postflop, ale może nie utrudniajcie sobie życia ;)

Odpowiedz
Cytat