Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO5 A643ss deep 300bb

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
3,546 Wyświetlenia
CptCarrot

Poker Stars $5.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2802646
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN): $16.12 - VPIP: 25, PFR: 16, 3B: 4, AF: 2,3, Hands: 254408
SB: $2.69 - VPIP: 86, PFR: 27, 3B: 0, AF: 1,6, Hands: 63
BB: $19.42 - VPIP: 22, PFR: 15, 3B: 4, AF: 2,2, Hands: 2221
UTG: $3.67 - VPIP: 37, PFR: 11, 3B: 10, AF: 1,3, Hands: 177
MP: $2.38 - VPIP: 42, PFR: 9, 3B: 0, AF: 1,6, Hands: 292
CO: $1.47 - VPIP: 52, PFR: 24, 3B: 9, AF: 1,8, Hands: 359

Pre Flop: ($0.07) Hero is BTN with 6 :club: 4 :heart: A :club: 3 :spade:
3 folds, Hero raises to $0.15, SB calls $0.13, BB raises to $0.60, Hero calls $0.45, SB calls $0.45

Flop: ($1.80) 3 :club: K :club: 7 :spade: (3 players)
SB checks, BB bets $1.30, Hero calls $1.30, SB raises to $2.09, BB calls $0.79, Hero calls $0.79

Turn: ($8.07) T :spade: (3 players)
BB bets $6.00, Hero folds

River: ($8.07) 3 :heart: (2 players)

Na SB siedzi pasyw fish, ktory calluje jak ma cokolwiek. Na BB reg z tych stawek, o ile pamięć mnie nie zawodzi to nie widziałem, żeby 3b'tował coś innego niż AAxx (3b z BB 3,3% - czyli nie tylko AA). Calluje ze względu na pozycję i to, że często się z nim przepycham. I akcja właściwa: przy takim SPR z SB to go ignoruję, bo vs SB mam zawsze wrzutkę. BB ma 85% cb w 3b puli, fcbtr w 3b =50% (6).

BB cbtuje z
opcja 1. BB ma AA bez dodatków, a nawet jak ma GS = jestem z przodu
opcja 2. BB ma jednak KK i jestem z tyłu

po x/r SB dalej nie wiem czy BB gra pasywnie gołe AA czy trapuje z KK (ja raczej bym raisował w tym momencie top set będąc na jego miejscu). Moja decyzja tylko call spowodowana graniem na 300bb, na mniej bym pushował obstawiając na top2p u SB a co za tym idzie zmniejszenie kombinacji KK u BB. Na T się zasadniczo pogubiłem i nie wiedzialem już czy mam odsy na call czy nie.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Janosikgdy

Fold do 3beta prę. Jak go obstawiasz głównie na aa to very easy fold

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Sorry nie zauważyłem ze to Deep. Musiałbym pod oddsy policzyć. Call chyba ok jak czujesz edge postflop. Post flop gram identycznie

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

To jest jednak dla mnie ford pf. SB to gruby Cs i przeważnie tez będzie w puli. Poniżej equity przy założeniu że bb 3betuje każde aa. Na takim deepie mur ooo będzie przeważnie tylko top aa 3betowac a średnie sprawdzać wiec często będziesz mieć jeszcze gorsze equity

P.s nie mam jak z tel equity wkleić. Twoja ręką vs 70 range vs any aaxx ma 24%. Fold.

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ

Preflop easy call ze wzgledu na deepy. Wystarczy ok. 150bb zeby ten call byl dobry, lub mniej jesli przeciwnik ma duze dziury w grze. Tak naprawde balbym sie tylko SB, ktory moze sie obudzic z AA, ale pewnie na tych stawkach stanie sie to rzadko, a nawet jesli ma te AA i zagra repota to mamy latwa decyzje - call jesli BB zagra call, a jesli zagra fold to my tez mamy fold. Na flopie trafiamy mega monstera - nie wiem czy Wy widzicie, ale mamy NFD + nut guttera + pare!!! Raise na flopie jest konieczny bo jestesmy grubo do przodu vs cala masa rak, ktora bedzie nas 3betowac i cbetowac flopa. Dodatkowo kazda karta miedzy 9-Q totalnie psuje nasze equity i juz nie mozemy sie czuc pewnie, wiec nie mozemy dawac darmowych turnow.

Tak naprawde jedyna reka, ktora nas bije to KK, czyli pewnie raz na jakies 5 razy bedziemy mocno do tylu, ale nawet jesli pojdzie akcja bet/raise/repot to i tak mamy calla i zgarniamy duza pule trafiajac guttera, albo pewnie mniejsza gdy trafimy flusha (ale trzeba pamietac, ze on tez moze miec flush drawa i wtedy mamy duze implied oddsy). Choc znajac zycie to nawet jak spadnie flush to i tak sie ladnie wyplaci z setem.

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Hej. Jaki wzor uzyc do liczenia oplacalnosci calla na deepie vs range rywala z uwzglednieniem stack effective size ? I w jaki sposob modyfikowac obliczenia w zaleznosci od hu, 3 way etc. Gra na deepie to moj spory leak, unikam jej a jak gram to najprostsze nit abc pod value. Zdaje sobie sprawe ze zwlaszcza na mikro ggdzie rake jest duzy i cap, gra na deepie to klucz do wyjscia z micro.

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ

Generalnie wzor jest taki, ze gdy jestes 150bb+ deep z przeciwnikiem to call 3b IP jest oplacalny :f_cool: im wiecej leakow postflop ma przeciwnik tym mniej bb potrzeba, zeby call byl +EV. Jezeli jest okropny postflop to czasem wystarczy nawet 50bb, a jesli jest naprawde dobry to zdarzy sie ze nawet odpuszcze reke majac 200bb IP, ale wtedy lepiej wężej otwierac pre i nie miec tego typu problemu.

Odpowiedz
Cytat