Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO20 AJ86ss

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
250 Wyświetlenia
sirslim

IPoker, $0.10/$0.20 Pot Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $29.98 (149.9 bb)
UTG: $25.58 (127.9 bb)
MP: $28.39 (142 bb)
CO: $20.38 (101.9 bb)
BTN: $20 (100 bb)
Hero (SB): $24.27 (121.4 bb)

Preflop: Hero is SB with J 8 A 6
UTG calls $0.20, 3 folds, Hero completes, BB checks

Flop: ($0.60) 4 T 3 (3 players)
Hero bets $0.30, BB folds, UTG calls $0.30

Turn: ($1.20) 7 (2 players)
Hero bets $1, UTG calls $1

River: ($3.20) Q (2 players)
Hero bets $2.60,UTG raises to $11

villain 23/5/3bet 10 41h

szczerze to nie wiedziałem co tu zrobić, call to minimum ale czy ktokolwiek callnie tu raise z flushem na K ? obawiam sie oczywiscie straight flusha

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

pf stf

flop
betuje więcej - statyczny calling range tylko flushe, sety i czasami 2 pary grają call i to niezależnie od sizingu - walę za pot w limpowanej puli

turn - std

river - stackuje, częściej mi zapłaci flush na K niż ja wypłacę się pokerowi, dolicz jakis procent czasu czysty blef i masz na pewno spot w którym więcej value jest w stackowaniu niż graniu call.

Odpowiedz
Cytat
AliAli

gramy call i cieszymy sie ze nie zagralismy akurat wiecen na flopie bo bysmy calego stacka oddali :)

pf nie napisales co to za przeciwnicy ani nic, Twoja reka oprocz nfd nie flopuje nic praktycznie wiec na dobrych przeciwnikow to nie jest az tak proste

flop zdecydowanie wiecej betujemy, nie urzadza nas to czy callna nas bottom 2 przy tym sizingu, hajs robimy w tym spocie na tym ze wyplaci nam sie przez 3 barelle K lub Q high flush a wiec chcemy od razu budowac solidna pule (zagranie za pot jest best)

turn mozna za pot, mozna troche mniej, wole za pot

na river juz chcemy dostac call od K lub Q flushy lub takze od slabszych, wiec sizing powiniene zalezec od przeciwnika, po raisie gramy call, reraise nie ma sensu bo nawet pijany przeciwnik po 3 barellach i bet/reraise river nie callnie nas z Khigh flushem, a b duza szansa jest na to ze przeciwnik ma tego pokerka jednak

Odpowiedz
Cytat