Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO2 Zoom AQJ2ss

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
177 Wyświetlenia
Mihalenko
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.02 PL Hi (6 max) ZOOM - Omaha - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BTN): $3.24
SB: $2.67
BB: $2.00
UTG: $17.31
MP: $2.43
CO: $2.07

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♦ Q♦ J♦ 2♣

UTG raises to $0.07, fold, fold, Hero calls $0.07, SB calls $0.06, fold

Flop: ($0.23, 3 players) Q♠ T♠ Q♥
SB checks, UTG bets $0.16, Hero calls $0.16, SB raises to $0.86, fold, Hero calls $0.70

Turn: ($2.11, 2 players) J♣
SB bets $1.74 and is all-in, Hero calls $1.74

River: ($5.59, 2 players) 4♣

Spoiler

SB shows T♦ Q♣ 9♥ 8♠ (Full House, Queens full of Tens) (Pre 47%, Flop 73%, Turn 0%)
Hero shows A♦ Q♦ J♦ 2♣ (Full House, Queens full of Jacks) (Pre 53%, Flop 27%, Turn 100%)
Hero wins $5.39

UTG - nieznany
SB - VPIP:35 PFR 13 po 23 hands
Pefrlop: Call ponieważ ręka ma nutsowy potencjał oraz mamy BTN.
Flop: CB od UTG reprezentuje dość szeroki zakres. Zagrałem tylko call, ponieważ pomyślałem, że jesteśmy 150 bb deep i nie chcę dostać repota.
Po C/R od SB widzę, że albo jestem z tyłu albo ma podobną rękę do mnie. Jego zagranie pokazuje, że UTG jeśli już coś ma to rękę dobierającą. Zagrałem call żeby wciągnąć do puli UTG, z intencją stack off na każdym blanku oraz A i J.
Turn: easy shove

Czy na CB od UTG powinienem grać tutaj rerise, jeśli tak to do jakiej wielkości?
I co zrobić jeśli po takim zagraniu SB spasuje a UTG mi się wysypie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kejsper
Legacy Member

Hej,

Napisane przez Mihalenko
Pefrlop: Call ponieważ ręka ma nutsowy potencjał oraz mamy BTN.

Standardowo i poprawnie :) nie ma sensu 3betowac bo masz podobny range do UTG w tej chwili (tight+high cards) i nie bedziesz mial wielkiego value w 3betowaniu a callujac mozesz reprezentowac duzo szerszy range (raisowac niskie boardy, itd)

Napisane przez Mihalenko
Flop: CB od UTG reprezentuje dość szeroki zakres. Zagrałem tylko call, ponieważ pomyślałem, że jesteśmy 150 bb deep i nie chcę dostać repota.

Na takim boardzie bede raisowal przeciwnika - nie musisz sie za bardzo obawiac repota bo vs QT+TT (czyli nutsy) masz tutaj 33%, przeciwnik czesto bedzie mial tutaj dosc szeroki cbetting range a nie chcesz mu dac tanio drawowac do flusha, fulla czy strita.

Napisane przez Mihalenko
Po C/R od SB widzę, że albo jestem z tyłu albo ma podobną rękę do mnie. Jego zagranie pokazuje, że UTG jeśli już coś ma to rękę dobierającą. Zagrałem call żeby wciągnąć do puli UTG, z intencją stack off na każdym blanku oraz A i J.

Po pierwsze to zagrales call juz po tym jak UTG sfoldowal swoja reke wiec nie mogles go wciagnac do pota ;) Zreszta nie masz tutaj liczyc na to, ze przeciwnik bedzie tutaj callowal do takiej akcji z over para czy drawem.

Powiem Ci, ze dlugo sie zastanawialem co zrobic do takiego raise'a bo wydawalo mi sie, ze przy 3way pocie po akcji cbet-call i raise przeciwnik musi miec nutsy. Jednak jak sie pomyslimy - cbet UTG moze byc tutaj szeroki, Ty tez mozesz w miare szeroko to callowac (wrap+fd, nut fd, itd) i SB moze miec tutaj w swoim range zwykle Qx (tymbardziej, ze statystyki ma dosc fishowe). Tak jak pisalem wyzej vs QT i TT masz tutaj 33% jesli dodac do range SB gorsze Qx to stack off nie powinien byc bledem.

Napisane przez Mihalenko
Czy na CB od UTG powinienem grać tutaj rerise, jeśli tak to do jakiej wielkości?

Zazwyczaj czesto chce blefowac sparowane boardy wiec w zasadzie zawsze bede tez raisowal tripsy/fulle. Nie musze tutaj uzywac jakiegos duzego sizingu. Najczesciej bede gral w okolicach 0,5-0,6.

Napisane przez Mihalenko
I co zrobić jeśli po takim zagraniu SB spasuje a UTG mi się wysypie?

Niewiele to zmienia - spojrz na wyliczenia wczesniejsze - masz tutaj 6 zywych outow vs QT, 10 outow vs TT a villain moze tez stackowac tutaj gorsze Qx.

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat