Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO2 AAQ2 ss

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
229 Wyświetlenia
Bejkker

PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.02 BB (4 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($9.05)
Button ($5.96)
Hero (SB) ($4.51)
BB ($2.84)

Preflop: Hero is SB with A, 2, Q, A
UTG bets $0.06, 1 fold, Hero calls $0.05, BB calls $0.04

Flop: ($0.18) 9, 8, 4 (3 players)
Hero checks, BB checks, UTG bets $0.12, Hero calls $0.12, 1 fold

Turn: ($0.42) J (2 players)
Hero checks, UTG checks

River: ($0.42) 10 (2 players)
Hero checks, UTG bets $0.28, Hero folds

Villain 36/23 AF 5.1 po 200 rekach, Agg Freq River 23%

Czy powinienem tutaj value betowac river? Moja linia mocno wskazuje na dobieranie do FD i chyba powinienem value betowac river?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
olczykandre

ja bym grał c/r flop 4 value i shove turn jak callnie a jak pushnie to call :)

Odpowiedz
Cytat
admat1

Preflop nie wiem czy przypadkiem 3 bet nie bylby lepszy. Jest szansa na wyrzucenie BB z rozdania i gra HU.

Po zagraniu chceck behind UTG na turnie tez pewnie ma jakis draw i jezeli trafil to wyplaci sie nam ze slabszym kolorem. Dlatego gram value bet i fold na raise.

Po callu na flopie reprezentujesz draw i na turnie jeden sie kompletuje. Mysle ze mozna w tej sytuacji zagrac mocny bet reprezentujac strita. Jezeli na river stol sie nie sparuje to znowu betujemy, z kolei na :spade: Value bet.
Pytanie do trenera, taka linia ma szanse powodzenia w tym spocie czy gramy po prostu chceck/call?

Odpowiedz
Cytat
Juzwabeznogi

Preflop wydaje mi się w porządku.

Na flopie bardzo fajną linią jest ta zaproponowana przez olczykaandre, czyli c/r flopa. Zważ, że facet betuje słabo w dwóch ludzi co zwykle jest oznaką jednej z 2 rzeczy: 1) słaba ręka która gra cbet/fold, 2) mega monster typu top set + NFD. Oczywiście częściej u niego jest jednak pierwsza opcja ;) Biorąc pod uwagę słaby bet i to, że często mamy tu najlepszą rękę warto zagrać c/r 4 value/call. W razie gdyby miał jednak monstera ... no cóż mamy outy ;)

As played na river to jest easy call.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
olczykandre

ja dodam od siebie tylko, że najczęściej będziemy w sytuacji gdzie stackujemy się na pare + NFD ( gdzie jestesmy fav)
wrapa ( gdzie jesteśmy fav)
2 pairs / sety ( gdzie mamy bardzo dobre equity)

a kombinacji takich gdzie jesteśmy mocno w plecy ( sety + NFD, 2 pairs + NFD) jest dużo dużo mniej :)

pzdr

Odpowiedz
Cytat