Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[PLO2] AAKTss oop

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
sahalidis

$0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($3.23) 162bb
UTG+1 ($1.65) 83bb
CO ($1.05) 53bb
BTN ($2.76) 138bb
SB ($0.76) 38bb
sahalidis (BB) ($3.07) 154bb

Pre-Flop: ($0.03, 6 players) sahalidis is BB A♠ 10:club: A♥ K♣
UTG calls $0.02, UTG+1 calls $0.02, 1 fold, BTN raises to $0.10, 1 fold, sahalidis calls $0.08, UTG calls $0.08, UTG+1 calls $0.08

Flop: 9♦ 7♣ 6♣ ($0.41, 4 players)
sahalidis checks, UTG bets $0.30, UTG+1 calls $0.30, 1 fold, sahalidis calls $0.30

Turn: 2♣ ($1.31, 3 players)
sahalidis bets $1.26, UTG goes all-in $2.83, UTG+1 folds, sahalidis calls $1.41

River: Q♥ ($6.65, 2 players, 1 all-in)

Siema,

Chciałbym skonfrontować mój pomysł na rozegranie tej ręki z Waszymi. Mam bardzo małe doświadczenie w PLO, więc na każdym etapie jestem w stanie popełniać błędy nawet o tym nie wiedząc.

Mój pomysł:
Preflop nie chciałem 3betować ręki single suited, ze względu na to, że jestem oop i nie spodziewam się, żebym kiedykolwiek po limpach tylu gości z takimi statami zobaczył foldy i miał szansę na hu z raiserem. Wolałem zagrać multiway w mniejszym pocie.

Na flopie stwierdziłem, że mając sporo equity w pocie mogę zagrać pasywnie nie powiększając puli bez nutsa. Nie zrzucę w tej sytuacji lepszych rąk moim betem, a mam FD i overpair. Moja overpair w tej sytuacji i tak jest tylko bluffcatcherem.

Turn dał mi wirtualnego second nutsa, którego raczej nie zrzucam w tej sytuacji mając 4 blockery do nutsów. Natomiast donkując nie daję dobierać za darmo i wyciągam value ze słabszych flushy i jakichś słabszych rąk.

Pytanie - czy on jest w stanie wrzucić stacka na turnie z gorszą ręką w tej sytuacji? Z readów, które udało mi się uzyskać - koleś jest zdolny do bardzo light 3betowania z trashem (J96xss), więc ma odrobinę fantazji :) Tylko czy ta wiedza ma zastosowanie w tym przypadku?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Flop ok. Na turnie wydaje mi się,że w 3osoby OOP to 1. mniejszy bet gdzieś 0.85 i jednak zrzuta na reise od kogoś 2. check z zamiarem reise po jakimś skromnym za pół puli reise od kogoś 3.natomiast po grubej akcji oponentów zrzucam bo zainwestowałeś niewiele a rozdanie idzie na staki.

Odpowiedz
Cytat
whiler

co znaczy "mając 4 blockery do nutsów?

Odpowiedz
Cytat
sahalidis Autor wątku
sahalidis

Good point. Z rozpędu policzyłem moje AA, które w tym przypadku nie mają znaczenia. Kombinacji nutsowych flushy jest nadal tyle samo.

Skoro jednak już wyjaśniłem tę nieścisłość, napisz, jak byś to zagrał.

Odpowiedz
Cytat
variat

na preflopie call mi sie podoba, bo jestes oop i jestescie deep. Gdybyscie byli 100bb deep to bym to 3betowal -> nie masz sjuta do Asa, wiec w 4way pocie, ktory sie zreobi po Twoim callu Twoja reka bedzie gorzej grala.

Ja Ci polece od siebie marginalny i troche wygladajacy weak fold na flopie. UTG nie donkbetuje takiego boardu w 4way pocie lightowo -> on tutaj bardzo czesto ma strita albo jakiegos seta, dwie pary z oesd itd.

Drugi gracz callujacy moze miec jakiegos fd i bedziesz mial zgadywanke w turnie

Chodzi o to, ze nigdy w tym momencie nie jestes dobry, K imo nie da Ci czesto najlepszy reki, bo koles donkujacy ma czxesto strita, na parujacym turnie tez nie masz pojecia gdzie jestes -> albo jestes dead albo dalej drawujesz. Ostatni aspekt to bardz ciezko Ci bedzie dostac payoffa. W pulach multiway naprawde radze ostroznie drawowac i raczej skupic sie na nutsach.

As played nic innego jak donk i call tego raise'a nie wchodzi w gre:

a) donkbetowac musimy, bo nikt tutaj nie zabetuje nic gorszxego -> nawet gorsze flushe zostana czesto przeczekane w multiway
b) sety i dwie pary graja check i realizuja equity

Na raise musimy callowac, bo koles na takim stacku moze tam shipnac kazdego seta, bo po prostu SPR jest bardzo male i jest fiszem, moze tam shipnac jakies dwie pary z nizszym flushem, moze shipnac strita z nizszym flushem.

Odpowiedz
Cytat
sahalidis Autor wątku
sahalidis

Dzięki :) Przemawia do mnie x/f na flopie. Patrząc z tej perspektywy, że nie mam przewagi pozycji, przewagi kart, ani przewagi skilla, x/f w znacznym stopniu ogranicza ilość trudnych spotów.

Odpowiedz
Cytat