Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 Zoom AQ7Kss

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
225 Wyświetlenia
snite
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($20.97)
Hero ($19.21)
UTG ($24.60)
UTG+1 ($9.40)
CO ($10.47)
BTN ($2.69)

Dealt to Hero A♥ Q♣ 7♦ K♥

fold, UTG+1 raises to $0.30, fold, fold, SB calls $0.25, Hero calls $0.20

FLOP ($0.90) 7♠ 8♥ Q♠

SB bets $0.60, Hero raises to $2.28, UTG+1 calls $2.28, SB calls $1.68

TURN ($7.74) 7♠ 8♥ Q♠ 4♥

SB checks, Hero bets $7.39, UTG+1 calls $6.82 (AI), SB raises to $18.39 (AI), Hero calls $9.24 (AI)

RIVER ($47.82) 7♠ 8♥ Q♠ 4♥ 5♣

SB 33/27 15 hands
UTG+1 100/50 3 hands :)

Pre raczej standard.

Flop - raisuje, bo widze w tym value, chce protektowac swoja reke i zdecydowanie chce zobaczyc na czym stoje, call mi w ogole tego nie da i postawi mnie na turnie w trudnej sytuacji na wiekszosci kartach.

Na turnie po prostu widze value w tym, zeby shipnac. Sa dwa flush drawy, ja dominuje jednego, mam two pairs, do tego kilka outow, zeby bic lepsze two pairs. Nie ma zbyt duzo rak, ktore mnie domiuja - jedynie 56, sety na pewno stackuja sie wczesniej.

Grajac na samego UTG+1 na pewno gram tak samo, zastanawiam sie, bo jestem z SB na deepie. I kiedy dostaje ship, to mam oddsy na call z samym FD...

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Paddre
PokerStrategist

Przekombinowales wedlug mnie :)

Na flopie nie widze sensu w raisowaniu tego. SB donkuje, a najczesciej taki donk oznacza 2 parki, moze mocny draw. Seta sie nie spodziewam, bo sety graja x/r zazwyczaj. Zwlaszcza , ze jestes z nim na dosc sporym deepie, ja gram po prostu call, mam nad nim pozycje, smialo moge podejmowac decyzje na turnie. W rozdaniu jest jeszcze agresor z preflopa, który nie wiesz jak sie zachowa.

Na turnie jestes w 3way, na deepie z sb ktory ma raczej dosc dobrze (bo callowal Twoj raise na flopie), a jestes bardzo deep wiec zwyczajnie nie masz oddsow na stakowanie sie z nim. UTG rowniez sie zahaczyl, ale tylko z nim to mozna to stackowac.

Moglbym zagrac malego beta w okolicach 3.40, zeby w przypadku wsuwu od UTG SB wiedzial, ze moge to repushowac. I na agresje od sb po prostu fold, jesli by sprawdzil tylko utg to call po oddsach, i na river xb lub fold;

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Siemanko,

pf std

Na flopie raise to zdecydowanie overplay. Po 1 gdy on donkbetuje w 2ch graczy taki board, to jego range jest silny, po drugie masz za soba jeszcze jednego gracza i nie znasz sily jego reki, to po 3 (!) nawet jak dostaniesz call i wiesz, ze najczesciej masz najlepsza reke, to mnostwo kart w turnie psuje Ci akcje, bo uzupelnia jakis draw = mega ciezkie spoty.

W turnie zdecydowanie pot/call:

a) uzupelnia sie oesd od dolu, ale nadal tam jest MNOSTWO gorszych, dobierajacych kart i musisz bronisz swoja reke (fd, drawy do strita + otwiera sie nowy bd fd)

b) SB, z ktorym jestes deep gra check, a spodziewam sie, ze najczesciej ze stritem trafionym na tak scary boardzie samemu zagra donkbet (+ callujac ze SB ma stosunkowo malo rak 56xx)

c) nawet jak ktos tam trafil strita, to masz 13 outow, czyli 32.5% equity

Missplay byl na flopie, natomiast tak jak zagrales, to turn zdecydowanie pot/call

Odpowiedz
Cytat