Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 T876ss 3b pot BvsB, barrel turn??

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia
ichimeee
PokerStrategist

$0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($7.61) 76bb
CO ($10) 100bb
BTN ($8.36) 84bb
SB ($9.90) 99bb
Hero (BB) ($10) 100bb

Pre-Flop: ($0.15, 5 players) Hero is BB 7♠ 8♥ 6♠ 10:diamond:
3 folds, SB raises to $0.30, Hero raises to $0.90, SB calls $0.60

Flop: K♥ 8♦ 6♣ ($1.50, 2 players)
SB checks, Hero bets $1.20, SB calls $1.20

Turn: 3♦ ($3.90, 2 players)
SB checks, Hero bets $3.15, SB folds

SB: 42/34, 3b:15, 4b range:6.9, x/r flop:17, donkbet:20, raiseCB:29, ftcb:49, 289hands

flopa gram bet/fold mimo jego duzego x/r, nawet jak mnie raisnie z K to i tak bedzie bottom jego x/r range'u

patrzac na jego statystyki z preflopa i flopa zdecydowalem sie barrelowac
- mysle ze z dobrze obudowanymi K moglby juz 4betowac preflop zwlaszcza ze to sytuacja BvsB
- nawet jak ich nie 4betuje preflop to czesto gralby z nimi donkbeta (szczegolnie jakby mial jakiegos gutshota do tego), a na pewno gra minimum donkbeta z K8 czy K6
- jego calling range to moga mimo wszystko byc jakies gole K***, QQ, JJ, moze tez OE lub para + OE (QJ97, Q987, J987 itp), wiec rece ktore caly czas maja jakies equity
- sizing daje duzy zeby nie dac mu oplacalnego calla
- gram z pozycja a on ma Agg% river 17% wiec bede wiedzial jak cos trafi

dobrze to wykombinowalem czy mialem farta ze sie zrzucil??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
variat
Oldschool Grinder

pf i flop std

Odniose sie do Twoich wnioskow:

- mysle ze z dobrze obudowanymi K moglby juz 4betowac preflop zwlaszcza ze to sytuacja BvsB

Ok, jakie to znaczenia w kontekscie gry w turnie?

- nawet jak ich nie 4betuje preflop to czesto gralby z nimi donkbeta (szczegolnie jakby mial jakiegos gutshota do tego), a na pewno gra minimum donkbeta z K8 czy K6

Ok, wiec juz ustalilismy, ze nie ma za duzo znaczenia :)

- jego calling range to moga mimo wszystko byc jakies gole K, QQ, JJ, moze tez OE lub para + OE (QJ97, Q987, J987 itp), wiec rece ktore caly czas maja jakies equity

Podoba mi sie ocena jego ch/c range tylko, ze QQ i JJ imo najczesciej folduje, ale wiadomo, ze czasami moze ch/c.

- sizing daje duzy zeby nie dac mu oplacalnego calla

Ok, a co robisz na ch/r? (Pamietaj, ze dostane goraczki, jak mi odpiszesz jednym zdaniem - chce sensowne argumenty poparte obliczeniami i propokertoolsem)

Dobrze wykombinowales, ale zabraklo mi podsumowanie tej analizy, czyli zdania, ze 3x slabo trafia w jego range i on po prostu dalej ma tam mnostwo gorszych rak.

Odpowiedz
Cytat
ichimeee Autor wątku
ichimeee
PokerStrategist

najpierw oddsy vs check/raise:
jego pozostaly stack to $7.80, wiec mi zostaje $4.65 do sprawdzenia
4.65 / (7.80x2 + 3.90) = 23.85%

propokertools:
board: K♥8♦6♣3♦
Td8h7s6s 28.63% (197,339 wins, 2,087 ties)
KK, K3, K: dd, (T97, J97, 987, 975): dd 71.37% (493,574 wins, 2,087 ties)

(odstepy po dwukropku zrobilem bo diamondy pokazywalo)

KK i K3 dalem do range'u za wszystkie sytuacje kiedy on czasem bedzie gral x/c flop i x/r turn z setem lub dwoma parami (w sumie jest suchy board) albo trafi druga pare do K3

co do reszty to nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze bedzie on tu wsuwal K*** z FD i kombinacje OE+FD

nawet jezeli on tutaj nie wsuwa nic slabszego to i tak jest call po oddsach vs check/raise

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

ichimeee,

Pytanie o ch/r w turnie mialo sluzyc temu, zebys zauwazyl, ze mozemy tam grac pota, bo i tak nie bedziemy foldowac na ch/r ;)

On mogl zlapac bd fd, mogl zlapac gutshota i bedziemy ch/r turna na Twoj pot, bo nie bedzie wiedzial co zrobic i bedzie popelnial blad. Dodatkowo ja bym KK jednak wyrzucil najczesciej z range, bo w miazdzacej ilosci przypadkow bedzie to ch/r na flopie.

Odpowiedz
Cytat