Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 sec nuts

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
272 Wyświetlenia
jab0c0

€0.10 PL Hi (6 max) - Omaha - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3: http://www.pokertracker.com

BB: €55.83
UTG: €14.22
BTN: €64.83
Hero (SB): €9.90

Hero posts SB €0.05, BB posts BB €0.10

Pre Flop: (€0.15) Hero has 8s Ah Ad 8d

fold, BTN raises to €0.35, Hero raises to €1.15, BB calls €1.05, BTN calls €0.80

Flop: (€3.45, 3 players) 2s 9d 9h
Hero checks, BB checks, BTN checks

Turn: (€3.45, 3 players) 9s
Hero checks, BB bets €3.45, BTN calls €3.45, Hero?

BB fiszka 43/26, BTN ogarniający 24/14
na fiszke izi push, ale po callu rega bardzo zwątpiłem, ale push chyba bardziej opłacalny? bo call nic mi nie daje

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Cbet flop przede wszystkim. Liczysz ze 3b pula z dwoma graczami i fishem zostanie przeczekana do rivera ?
Jesli chcesz fisha callowac to grasz cbet flop, fish stackuje, reg zrzuca, callujesz fisha = masz jasna sytuacje. Po Twoim checku kompletnie nie wiadomo co zrobic z turnem. Cbet na flopie kolo 1,-1,5€ jest ok, nie musisz betowac duzo, sprawdzasz czy reg ma 9x, przed niczym sie nie musisz bronic, Twoja reka praktycznie wygrywa na wszystkie rece poza 9x, ale musisz zabetowac zeby dowiedziec sie czegokolwiek. Jesli kiedykolwiek czekam tego flopa, to z intencja foldowania turn, wiec masz tutaj fold turn.

Odpowiedz
Cytat
tommko

Napisane przez Saizzo Jesli kiedykolwiek czekam tego flopa, to z intencja foldowania turn, wiec masz tutaj fold turn.

a nie jest to idealny turn do tego by na nim sie stackowac ?
gdyby ktoś miał 9x to chyba zagrałby chociaż jeden bet.
bijemy prawie wszystko więc czemu foldować ?

trafimy jednak na 9x t trudno i reload, jednak wydaje mi sie, ze czesciej zarobimy na tym spocie sporo money niz stracimy.

ja bym betowal flopa i turna i sie z nimi stackował.

Odpowiedz
Cytat

we 3b puli nigdy nic gorszego niz 9x tutaj Ci nie stacknie. Twoj 3bet wyglada jakbys mial AA, to czemu ktos ma wsuwac JJ-KK ? Cbet flop po to zeby duzo nie przegrac jesli po checkach bedzie sie podejmowalo decyzje turn i river o ewentualnym callowaniu betow... : )

Odpowiedz
Cytat