Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 QQT9ss fold FH?

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
167 Wyświetlenia
ichimeee
PokerStrategist

$0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($9.68) 97bb
UTG+1 ($14.77) 148bb
CO ($44.64) 446bb
BTN ($12.74) 127bb
SB ($10.34) 103bb
Hero (BB) ($10) 100bb

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is BB Q♦ 9♣ 10:spade: Q♠
UTG raises to $0.35, 2 folds, BTN calls $0.35, 1 fold, Hero calls $0.25

Flop: 5♣ 5♥ 10:club: ($1, 3 players)
Hero checks, UTG checks, BTN checks

Turn: Q♥ ($1, 3 players)
Hero bets $0.55, UTG calls $0.55, BTN calls $0.55

River: A♠ ($2.65, 3 players)
Hero bets $1.90, UTG raises to $8.45, BTN folds, Hero folds

UTG: unk 67/17 24h

moj tok myslenia: UTG nie cbetujac flopa i tylko callujac turn zcappowal sie do nieposiadania jakiegos fulla na piatkach, wydaje mi sie ze nie jest az tak tricky zeby przeczekac flopa tylko callnac turn i raisowac river majac 5T, 5Q czy najbardziej prawdopodbne 5A

mi ta linia idealnie pasuje do AA** (tym bardziej ze to UTG) i sam teraz nie wiem czy zrobilem najlepszy czy najgorszy fold w mojej pokerowej "karierze"? :)

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
isioveb
Oldschool Grinder

Ciekawe rozdanie. Biorąc pod uwagę jak ludzie grają na PLO10 to pewnie bym tego nie spasował vs unk zapowiadający się na fisha. Tyle dziwnych akcji widuje na tym limicie, ze bym się nie zdziwił gdyby on pokazał AQ (bo przecież nikt nie może mieć 5 skoro nie zabetował na flopie :) ) Gdybym grał z regiem, to pewnie bym foldował. Na wyższych limitach możliwe, że bardziej trzeba respektować nieznanych graczy.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

pf spoko -> jest opcja zlapania seta + reka jest skoordynowana, wiec sa tez opcja stritowe. Folduje natomiast w takim spocie jakies rece typu QQ75ss.

W turnie dobry bet i sizing mi sie rowniez podoba:

a) UTG nie cbetuje, wiec nie ma tutaj tripsa/fula najczesciej (czasami moze slowplayowac, ale na pewno mega rzadko)
b) BTN gra check flop, wiec tak samo capuje swoj range
c) chcemy zeby drawowali z fd, KJ, callowali jakies AQ itd

Na river vbetujemy for value glownie od KJ, jakiegos A :club:, A :heart: AQ, ktore moga bluffcatchowac - sizing mi sie podoba.

Ja na river folduje mimo, ze repuje tylko AA, ktore powinien cbetowac na flopie, bo potraise w 3way na river majac gracza za soba na tym limicie to zawsze byly nutsy, a uwierz mi, ze kiedys troche tego sprawdzilem :)

Dla mnie nice hand

Odpowiedz
Cytat