Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 KJT9ss vs 3bet

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia
ichimeee
PokerStrategist

€0.05/€0.10 Pot Limit Omaha Hi
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG (€12.29) 123bb
CO (€7.58) 76bb
Hero (BTN) (€10) 100bb
SB (€2.70) 27bb
BB (€23.33) 233bb

Pre-Flop: (€0.15, 5 players) Hero is BTN K♠ 10:spade: 9♣ J♥
UTG calls €0.10, CO calls €0.10, Hero raises to €0.55, SB raises to €1.95, 1 fold, UTG calls €1.85, CO folds, €1.4 to Hero (€9.45)?

UTG: 72/15 140h

3betuje mnie szort i moje pytanie jest takie: czy lepiej w tym spocie 4betowac zeby wyizolowac sobie szorta i zgarnac dead money od UTG (po jego VPIP sadze ze nie musi byc mocny)? nawet jezeli szort ma AA** to dead money od UTG daje mi spokojnie oddsy na stackoff

czy moze lepiej dac call i grac postflop z UTG?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
variat
Oldschool Grinder

ja gram zdecydowanie call flop i gram postflop. Twoja reka nie ma za bardzo przewagi equity, wiec na pewno nie zarobisz jakos kasy wrzucajac pf. Kolejna sprawa jest taka, ze ja wcale nie uwazam, zeby UTG foldowal:

a) limp/call 3beta = fisz
b) Ty grasz 4beta, short call, wiec ma dobre oddsy

ja uwazam, ze utg tutaj nie bedzie foldowal, wiec wole na pzoycji postflop wygrac od niego kase, bo tam bedzie robil drozsze bledy niz na pf

Odpowiedz
Cytat
ichimeee Autor wątku
ichimeee
PokerStrategist

UTG akurat sfoldowal na moj 4bet, ale mniejsza o to, moze mi sie udalo akurat w tym rozdaniu; chociaz tak sobie mysle ze jezeli on ma PFR 15 to nie ma jakos mocno skoordynowanych rak grajac limp/call wiec dostajac 4beta za pota (szort doklada tylko 75c, a ja 4betuje do 8euro) raczej ciezko mu sie stackowac

kolejne pytanie to jakie rece (oczywiscie oprocz AA**) o ile, bys tutaj 4betowal preflop?

i jeszcze jezeli bys wiedzial ze UTG sfolduje na 4bet to mimo wszystko wolisz grac z nim postflop czy brac jego dead money do puli?

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

1. jakbym wiedzial, ze UTG sfolduje to zdecydowanie wole wziac jego dead money, ale dla mnie to sie praktycznie nigdy nie zdarzy i teraz to byl wyjatek. W holdema jak fisz ma jakas gownania reke to na Twoje KK ma malutko equity, a tutaj czego bys nie mial o ma zawsze sporo equity.

2. 4betowalem natomiast moge reke, ktora bedzie juz znaczaco dominowac range utg czyli jakies AQQ, AKK, AKQJ, AKT9, AKJJ itd

Odpowiedz
Cytat