Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 JT59 freeplay

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
197 Wyświetlenia
snite
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($5.14)
Hero ($20.22)
BTN ($18.66)

Dealt to Hero J♠ T♠ 5♦ 9♠

BTN calls $0.10, SB calls $0.05, Hero checks

FLOP ($0.30) T♥ K♣ 9♣

SB bets $0.10, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.50, SB calls $0.40

TURN ($1.80) T♥ K♣ 9♣ 2♦

SB checks, Hero bets $1.30, BTN calls $1.30, SB calls $1.30

RIVER ($5.70) T♥ K♣ 9♣ 2♦ 9♥

SB checks, Hero bets $2.60, BTN raises to $6.90, SB folds, Hero calls $4.30

54/15 AF 2 264 hands

Flop zdecydowanie raise za pule, chcemy stworzyc jak najwiecej FEQ, a nie zapraszac przeciwnikow do puli.

Turn, bet w porzadku? Wydaje mi sie, ze tak, 2 to totalny blank i moja reka nie stracila equity z flopa. Nadal bede mial troche FEQ.

River trafiam boata i teraz ciekawie - uzylem tak malego sizingu, bo nie za bardzo widzialem gorsze rece, ktore mnie calluja na raise. Zastanawiam sie jednak czy nie lepiej jednak zagrac za jakies 4,2$, wygladac na missed drawa i ciagnac value od KT (??). Ew. liczyc na hero calla od TP.

Na raise scallowalem, bo jedyny sensowny uklad, ktory mnie bije, to K9, a wiadomo jak bardzo jest blokowany. TT/KK najczesciej graja raise flop.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
variat
Oldschool Grinder

No dla mnie raise flop nie jest za fajny. Na tym boardzie to co masz to podchodzi pod trash. bottom two i nienutsowy gs na boardzie ze stritem i fd to naprawde nie ma szalu. Nie zainwstowales ani grosza w pule, wiec ja gram conajwyzej call tego beta za 1bb i szukam Q albo T,9 liczac, ze daje mi to najlepsza reke. Jednak nie widze na pewno nic zlego w tym zeby sfoldowac ta reke juz na flopie na ten becik za 1bb, mimo ze wydaje sie to bardzo weak. Ciezko mi sobie po postu wyobrazic jak mamy zarabiac w tym spocie.

Po dwoch callach to ja sie poddaje na turnie. Albo na river spadnie karta dajaca im lepsza reke albo juz teraz jestem dead vs wyzsze 2 pary i sety. Jednak ciagle jestem za tym, ze flop to overplay.

River to jest to o czym ciagle pisze. spada Twoj out, ale po dwoch callach na flopie i na turnie jest bardzo duza szansa, ze ktos z nich ma lepszego fula. Ciezki nawet tam sobie wyobrazic vbeta, bo JQ raisuje flopa albo turna, wiec co gorszego ma Cie tam sprawdzac?

Ja sie nie pakuje w spoty gdzie na kazde karcie ktora spadnie nie bede wiedzial co najlepszego teraz moge zrobic i tobie tez to polecam.

pzdr ;)

Odpowiedz
Cytat