Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLO10 AK9Tds vs AAJJ

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
276 Wyświetlenia

Witam.Zainspirowany produkcjami Pana Bociana grywam ostatnio Omahe(jakies 5krozdan narazie:)
W zwiaku z tym pare pytan do rodania nizej. :f_confused:
Flop:rozumiem ze dobrze,sprawdzamy cbet?
Turn:moze lepszy bylby bet o pot?
River: tutaj tez pewnie lepiej bet pot?czy na reraise odpowiadamy tutaj tylko check ?bez wczesniejszej inicjatywy gracza z BU ocenialem go na nizszy FH/split ewentualnie(60rak VPIP 71 /PFR 0/ AFq 22 +'wysoka aktywnosc' na riverze)ale najwazniejsze,czy dobrze jest tak rozgrywac reke jak gracz z BU na dluzsza mete(podwojnie sparowana przy sparowanym stole)?Bo juz wczesniej zaobserwowalem takie szukanie FH do konca;)

$0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi
iPoker
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($19.08)
UTG+1 ($10)
Hero (CO) ($9.78)
BTN ($22)
SB ($11.76)
BB ($13.47)

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) Hero is CO 9♥ A♥ K♦ 10:diamond:
1 fold, UTG+1 raises to $0.20, Hero calls $0.20, BTN calls $0.20, 2 folds

Flop: 3♥ 2♠ K♣ ($0.75, 3 players)
UTG+1 bets $0.20, Hero calls $0.20, BTN calls $0.20

Turn: K♥ ($1.35, 3 players)
UTG+1 checks, Hero bets $0.80, BTN calls $0.80, UTG+1 folds

River: A♦ ($2.95, 2 players)
Hero bets $1.50, BTN raises to $3, Hero goes all-in $8.58, BTN calls $5.58

Final Pot: $18.77
BTN shows
A♣ J♦ J♥ A♠
Hero shows
9♥ A♥ K♦ 10:diamond:

6 odpowiedzi
Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Wszystko ok imo. Chyba nie wrzucałbym allina na riverze, bo tu mamy maksimum spilt z AK xx, a gorsze ręce nie sprawdzą. Odnośnie zagrania gracza z BU to nie sądzę żeby to było + EV w dłuższym okresie takie szukanie FH do końca. Może przy dwóch overparach i takich betach, które były na flopie i turnie to "szukanie" FH jest jeszcze ok. Pozdro

korakael
Oldschool Grinder

b. ladna reka, jak dla mnie to 3 bet pre flop
reszta standard

Napisane przez korakael
reszta standard

+1

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No wlasnie tego3betu zabraklo i to blad najwiekszy,tak sie jeszcze nie ogralem i raczej limpuje wszystko patrzac co sie stanie :f_eek:.Ciekawy potencja maja te rece,im bardzie sie zastanawiam nad tym to troche mozliwosci jest,nie tylko jak zlapiemy lepszego FH'a ktos nam sie moze wyplaci,ale zawsze mozemy go blefowac jezeli stara sie nas wyrzucic z rozdania gola trojka,czy tego raczej nie polecacie.. ;)

proponuje zaczac od plo5 a nie plo10:) jak nie wyczułeś jak się gra w plo i nie czujesz się swobodnie to graj plo5-poziom taki sam a mnie stracisz jak popełnisz błąd.

MrBocian
Poker Player

Napisane przez korakael
reszta standard

+2

3bet preflop wskazany, masz bardzo mocną rękę, warto budować z nią pulę już przed flopem.

Postflop standard, na riverze push for value jest ok, AAxx jest na tyle mało prawdopodobną częścią jego zakresu, że inaczej się tego nie da zagrać.

Cooler.

pzdr