Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 AAK7ss

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
162 Wyświetlenia
Bejkker
PokerStrategist

Party Poker $10 Pot Limit Omaha Hi - 4 players - View hand 1953710
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $6.58
Hero (BB): $10.47
CO: $11.92
BTN: $21.97

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with K :club: 7 :spade: A :heart: A :spade:
1 fold, BTN raises to $0.35, 1 fold, Hero raises to $1.10, BTN calls $0.75

Flop: ($2.25) Q :diamond: 2 :spade: 7 :diamond: (2 players)
Hero bets $1.60, BTN calls $1.60

Turn: ($5.45) 6 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($5.45) K :heart: (2 players)
Hero checks, BTN bets $4, Hero folds

VIllain 45/32 AF 3 steal from BTN 87, fold to cbet 20 probka 325

Pre jak i flop mysle ze bez komentarza. Zastanawia mnie turn otoz koles emga malo pasuje i czy bet na turnie bylby k? On tutaj calluje mega szeroko any Qx,2x,7x, KK i ma tutaj mnostwo smieci, a poprzez check moge dac mu zrealizowac eq do 2 par czy tez dac sie wyblefowac.

As played na Riv jedyny sens jego linii to to ze przeczekal turn z baby flushem bo bez sensu jest uderzac z KQ/Q7 ogolnie any two pair gdy ja mam tam asy i zamienaic to w blef. WTSD ma na poziomie 26 a W$SD 43%

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
variat
Oldschool Grinder

Ja osobiscie, jak juz pewnie pare razy pisalem, nie 3betuje takich AAss bez pozycji, ale oczywiscie nie pisze, ze to jest zle. Zalezy ile 3betujesz - ja akurat tight, zwlaszcza oop, natomiast jesli masz wiekszy 3bet,t o oczywiscie musisz 3betowac takie AA.

W tym spocie akurat bez wzgledu na Twoj 3bet (bo zgaduje, ze nie masz go 9%+) polecam Ci tylko call, bo zauwaz tez, ze grasz vs agro gosc, ktory nie folduje do cbetow i bedziesz mial ciezkie spoty + mniej wazny szczegol, ze macie pare bb ponad 100.

Flop std

Ja w turnie gram bet/fold za 2.1$. Wyrzucam wszystkie Qxy, ktorych on ma najwiecej w swoim range i ktore po moim checku albo zrealizuje sobie equity i trafia albo mnie wyblefuje (czy to na turnie czy na riverze)

Sadze po prostu, ze to bedzie autoprofitowe, bo on insta sfolduje pewnie wsyztskie gole Qx, a dwoch par nie za bardzo, bo by raisowal flopa (jedynie trafione x6).

River mimo dwoch par musisz ch/f, bo masz zgadywanke i nieciekawa cene do lapania blefow. On tu oczywiscie spokojnie moze grac chb turn z gola Qx i teraz jak nie trafil dwoch par, to zamienia reke w blef, ale nie sadze, zeby to bylo czesto na plo10, wiec pewnie najczesciej zobaczysz flusha.

Odpowiedz
Cytat