Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 AA93ss

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia
kempesKGB
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $14.57 (145.7 bb)
CO: $3.52 (35.2 bb)
BTN: $7.97 (79.7 bb)
Hero (SB): $11.10 (111 bb)
BB: $10 (100 bb)

Preflop: Hero is SB with A A 3 9
MP folds, CO raises to $0.30, BTN raises to $0.50, Hero raises to $1.90, BB calls $1.80, CO folds, BTN calls $1.40

Flop: ($6) 8 4 5 (3 players)
Hero bets $5.73, BB folds, BTN raises to $6.07, Hero calls $0.34

Mam na flopie inna opcje niz pot/call?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

w 3way pocie mając tylko backdoora do spades, nie nutsowego gs i blockera do NFD na takim stole wolę zaoszczędzić, żetony zwłaszcza grając bez pozycji.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Pierwsze co robie w takich spotach, to patrze na kombinacje range'u z preflopa (kto co robi, z jakiej pozycji -> jak moze trafic ten board oraz na wielkosc stackow). Jak wyglada tu sytuacja:

a) BB:

* jestescie 100bb deep
* overcalluje 4beta z blindow, a to dla mnie znaczy, ze on tutaj najczesciej ma wysokie karty, moze jakies KKds, QQds dobrze obudowane itd. Na pewno natomiast on w ogole nie trafia tego boardu i praktytcznie nie moze miec tu nutsow

b) BTN:

* jestescie na niepelnych stackach (jego stack tez na pewno poszerza jego range z pf i stackoff range na flopie -> slaby gracz, wiec i bedzie robil slabe stackoff typu 1 pair, any fd itd)
* min3betuje i calluje 4beta, wiec moze miec szeroki range

Ja shipuje flopa, bo BB, z ktorym mam troche wieksze SPR nie moze trafic za bardzo tego boardu, natomiast BTN po 1 ma ze mna SPR1 wiec nie potrzebuje duzo equity, to po drugie na pewno jest slabym graczerm, wiec oprocz strita bedzie stackowal czesto any pair, any fd, 2 parki itd, wiec na pewno nie mam najgorszego equity na jego range.

Odpowiedz
Cytat