Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO 20 AA53ss

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
398 Wyświetlenia
NightRage18

Prima, $0.10/$0.20 Pot Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $29.29 (146.5 bb)
CO: $5.80 (29 bb)
Hero (BTN): $31.06 (155.3 bb)
SB: $30.08 (150.4 bb)
BB: $35.36 (176.8 bb)
UTG: $18.26 (91.3 bb)

Preflop: Hero is BTN with A 3 A 5
UTG raises to $0.70, 2 folds, Hero raises to $2.40, SB folds, BB calls $2.20, UTG calls $1.70

Flop: ($7.30) 2 T T (3 players)
BB checks, UTG checks, Hero checks

Turn: ($7.30) 5 (3 players)
BB bets $5.90, UTG folds, Hero calls $5.90

River: ($19.10) 8 (2 players)
BB bets $13.90, Hero folds

UTG 83/60 po 80 hands

BB 34/17 po 455 hands Af 32%/33%/26% W$WS 38 - Notka nie value betuje thin

Co na River?
, turna chyba nie ma sensu raisowac,
na flopie mozna chyba spoko to check backowac

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Orlo007

Dalczego check back flop z pozycja?
Ja tutaj gram bet za pól puli i dostaje call tylko od Txxx czasami od KKxx i QQxx.
Txxx zabetuje turna lub river i mam ławty fold a KKxx i QQxx zagra check.
Grajac check back tak naprawde nie wiesz gdzie jestes w tym rozdaniu i dajesz realizowac equity przeciwnikom.

Odpowiedz
Cytat
smack91

flop jest na tyle suchy że betuje tutaj 1/3 zarówno Tx jak i inne ręcę, dostaje call od większej ilości pocketpar za pewne, do c/r mam fold, po c/c zazwyczaj zobaczę rivera i tam podejmę decyzję (bez info że ktoś może betować coś gorszego od Tx to będzie zazwyczaj łatwy fold do ew. beta)

Odpowiedz
Cytat
NightRage18 Autor wątku
NightRage18

Orlo jakie equity on tu realizuje, imo gdybym to balansowal vs rega to raczej cbetuje, bo mój check back w tym spocie najczęściej będzie over pair, która łatwo zrzuci na river, jak sam zresztą piszesz.

od over pair i tak zdąże wziąć jeden strit value, dodatkowo nie będę tutaj light blefowany, bo check back takiego flopa oznacza zawsze coś, over pair lub slowplayowana Tx, stąd tez podobnie nie spodziewam się tutaj lajt barreli, nawet rzadziej niż przy cbecie, w którego range jest mnóstwo air.

w standardzie też to cbetuje, ale uważam, że czasami można tutaj zagrać check back i nie jest to błąd

Odpowiedz
Cytat
NightRage18 Autor wątku
NightRage18

Napisane przez NightRage18
Orlo jakie equity on tu realizuje, imo gdybym to balansowal vs rega to raczej cbetuje, bo mój check back w tym spocie najczęściej będzie over pair, która łatwo zrzuci na river, jak smack zresztą napisał.

od over pair i tak zdąże wziąć jeden strit value, dodatkowo nie będę tutaj light blefowany, bo check back takiego flopa oznacza zawsze coś, over pair lub slowplayowana Tx, stąd tez podobnie nie spodziewam się tutaj lajt barreli, nawet rzadziej niż przy cbecie, w którego range jest mnóstwo air.

w standardzie też to cbetuje, ale uważam, że czasami można tutaj zagrać check back i nie jest to błąd

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Hej,

Wydaje mi sie, ze nie bedzie tutaj jednej dobrej linii dla tego rozdania bo wszystko powinno zalezec od przeciwnikow z ktorymi grasz.

BB 34/17 z notka - nie vbetuje thin sugeruje, ze nie mozesz sie tutaj spodziewac jakis blefow z jego strony, nie napisales jednak nic o 86/60 a to jednak bedzie przeciwnik, ktory czesciej popelni bledy niz pasywny reg-fish.

Rzeczywiscie na TT2r nie spodziewam sie tutaj wielu lightowych floatow i poprzez check nie dajemy przeciwnikom realizowac equity bo nie maja z czym tego robic. Jesli ten 80/60 jest agresywny postflop to wolalbym tutaj zdecydowanie zagrac check i liczyc na jakies jego spazzy po 2x check BB i checku IP z Twojej strony.

Na turnie betuje dosc pasywny przeciwnik ale na tym boardzie wydaje mi sie, ze mozemy raz callowac i na river zrobic reevaluate dlatego, ze 8 dodaje sporo drawow.

Na river przeciwnik imo polaryzuje sie na T8, T5, air jesli masz w notkach, ze nie vbetuje thin a Ty masz blokera do nut flusha - tak czy inaczej nie bedziesz mial tutaj profitowego calla szczegolnie z jego niskim wwsf i agg fq na river swiadczaca o malej ilosci blefow.

Bet 1/3 pota na flopie bardziej bedzie mi sie podobal na bardziej regowych przeciwnikow, ktorzy beda zdawali sobie sprawe co oznacza Twoj xback na flopie.

pzdr,
Kejsper

Odpowiedz
Cytat