Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO 10 Zoom KJT8ss

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
222 Wyświetlenia

PokerStars - $0.10 PL Hi (6 max) ZOOM - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $11.81
SB: $8.54
BB: $5.51
UTG: $7.46
Hero (MP): $12.23
CO: $13.39

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♦ 8♠ T♦ J♦

fold, Hero raises to $0.35, CO calls $0.35, fold, fold, fold

Flop: ($0.85, 2 players) K♥ 9♣ 9♠
Hero bets $0.50, CO calls $0.50

Turn: ($1.85, 2 players) Q♣
Hero bets $1.30, CO calls $1.30

River: ($4.45, 2 players) T♥
Hero checks, CO bets $2.60, Hero calls $2.60

CO 40/20 11h, czyli Unk.

PF i Flop moim zdaniem OK rozegrane.
Turn kompletuje mi rękę, bije tripsy, mocniejsze Kx.
Pojawia się draw i ewentualnie nadal możlwi full, ale po jego callu na Turnie raczej ma mniej fuli w zakresie bo myślę, że by raisował by budowac pota.

River nie kompletuje flusha, ale AJ ma strita.
Chceck jest chyba optymalny, ale czy call na jego bet nie jest zbyt wielkim "hero call" ??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kisiellodz
Elite Grinder

Check/call na river vs. unk mi się nie podoba. Sprawdzając jego bet bijesz tylko gołe blefy, których ja tu nie widzę po callu flopa i turna. Skoro sprawdzał to coś musiał mieć albo fulla, albo tripsa, albo dobierał do strita, więc ja tu nie nieuzupełnionych drawów, które mógł zamieniać w blef nie widzę. Tripsów on tu nie betuje, bo ma showdown value, więc bet oznacza w 90% przypadków AJ lub fulla.

Na słabego przeciwnika, który potrafi zrobić call na river z gołym tripsem gram blockbet/fold za jakieś 1,5$, na unka raczej check/fold.

Odpowiedz
Cytat
kisiellodz
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Siema,

Gwarantuje Ci, ze sam sobie ocenisz ch/c na river, tylko napisz dokladnie to, co mowie:

1. Pf: wiadomo - dosc szeroki u kolesi 40 vpip, jedynie wykluczmy u niego absolutny top range, ktory 3betuje i absolutny bottom range, ktory moze foldowac

2. Flop: Jakie rece Cie tutaj calluja? Wypisz mi tutaj jego calling range na flopie. Zrob to dokladnie.

3. Turn: On juz w tym momencie ma jakis range z flopa. Teraz napisz mi jakie rece z range'u, ktory calluje flopa dalej calluje turna. Znowu dokladnie to przeanalizuj.

4. Jestes teraz na river i on juz w tym momencie ma konkretny range, ktory najpierw zawezil sie nieznacznie na pf, pozniej na pewno zawezil sie na flopie oraz pozniej jeszcze bardziej zawezil sie na turnie. Dokonujac analizy pf, flopa i turna wiesz juz prawie dokladnie jakiego rodzaju rak mozesz sie spodziewac u przeciwnika na river. Wypisz, wiec jeszcze raz jakie rece on ma na river (calling range z turna z punktu 3ciego)

5. Teraz oszacuj ile gorszych rak sprawdza Twoj bet, a ile lepszych i juz wiesz, czy masz thin valuebeta (gorszych musi byc wiecej, niz lepszych). Napisz to

6. Teraz napisz jakie rece betuja po Twoim checku a jakie graja check bahind (ciagle pamietaj, ze na river on ma range, ktory zostal zawezony na flopie i turnie!!). Napisz to

Teraz napisz, czy masz jakiekolwiek watpliwosci co robisz po checku, gdy przeciwnik betuje?

Odpowiedz
Cytat